Wednesday, April 27, 2011

Sem-sang



Yes, u read it right.
I wrote Sem-sang. Not samseng!

It's the right pronunciation for Samsung yang orang kita selalu sebut 'Sam-sung'.
Itu Kelly (my Korean friend) yang ajar sebutan tu... almaklumlah... Samsung kan company dari Korea.

Tapi bila aku sebut Sem-sang kat kedai-kedai henpon ke, kedai electrical ke... mesti diorang pandang aku macam alien. Cettt!!!



Eh, mengapakah aku memblog tentang Sem-sang ye? Eheks! (gelak gatal)
Patutnya I remain quietly brilliant. Ngeeeee :P

9 comments:

  1. jom same2 pakai htc incredible s jom

    hensem

    ReplyDelete
  2. haa..aku terbaca sam-seng tau mula2..haha

    ReplyDelete
  3. pelik jugak bunyi nya macam tu. lagi best sebut samsung. ko ajar kawan ko pulak sebut macam tu erk :p

    ReplyDelete
  4. oooo i dulu pun ada korean fwen
    masa serving APAC hr call centre
    dia paling tak suka bila kena call India nya interview candidates - ada sekali i terdengar dia cakap = sorry mam I dont speak hindu hahaha

    ReplyDelete
  5. lor,..itu ke pronouncation sebenar dia? hehe..

    ReplyDelete
  6. AFA,
    gitu gitu...hehe

    anonymous,
    hahaha. hoyeahhhh

    apak,
    yam tom.... tom yam!!!

    zeta,
    sib baek i emphasize it's not samseng

    elissmie,
    itu company korea, kena la ikut sebutan korea maaa

    farah rahim,
    bahahaha. patutnya indian tu jwb...i dont speak hindu too.

    nia,
    a'ah...

    ReplyDelete
  7. HTC mmg law profile... dia punya moto pon dah tau dah... sama le jugak cam org yg pki HTC... kih kih...

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat