Monday, January 31, 2011

Lil Adam & Lil Adib-sibling rivalry?

Having the 2nd child, soalan standard yang ditanya adalah "Lil Adam jeles tak dengan adik dia?"
To be frank... I haven't seen that 'sibling rivalry' yet.


Cuma bila dia nak tunjuk sayang kat Lil Adib tu, siap dia tenyeh-tenyeh hidung kat adik dia. Masa mula-mula usap kepala dulu pun, sambil sebut "Adam 'sayam' adik" tapi naik seriau aku tengok tangan dia 'mengusap' tu. Macam nak berlekuk kepala adik dia. Hahaha



Still rajin menyakat as usual, Lil Adam selalu sebut...

Adam is mangi (read: wangi).
Adik is mangi.

Kalo aku cakap Adik is smelly... cepat-cepat dia bela..."No! Mama is smelly. Smelly banyakkk..."



His appetite is very good nowadays.
"Mama, Adam is hungry again (*rubbing his tummy*)
Adam nak rice and egg and soy sauce."

Tak heran dengan lauk lain. Tiap-tiap hari dapat menu tu pun dah cukup.

Tapi kalau dapat donut... sama naik la dengan Mama dia...



But well, ada la nampak sikit-sikit pe'el attention seeker tu.
Tengok tu... sibuk nak enterframe.



Aku risau kalo tanpa sedar aku melebihkan salah seorang anak. Nak nak masa transition period (baru dapat adik) ni...


video

Adam, you are still Mama's cheeky boy!

17 comments:

  1. oh gosh...
    Syasya pun buat that usap2 kepala adik dia macam nak buat adegan spin dryer...

    yess agak seriau kalau dah gitu
    hehehehe

    I letak her pusat and adik dia nya pusat satu kantung...
    aaa u just gave me an idea to write about wat hehehee

    ReplyDelete
  2. mesti adam tak sabar nak tunggu lil adib membesar kan.. syok la dia ada playmate

    ReplyDelete
  3. adam very the cheeky lil big bro..
    adib pun sangat comel..argghh..nak bg adik kat mia juga..sian dia xde friends kat rumah nak main..tp belum sampai masa nya lagi..

    ReplyDelete
  4. comel je muk aadam comot2 makan donut ;)

    ReplyDelete
  5. farah rahim,
    ahaha..i asyik dpt idea drp u. u dpt idea drp i.
    spin dryer tuuuu..

    aidaikmal,
    iyelah playmate.adam=ultraman. adik=resaksa forever.

    cuppycake mommy,
    xpe..nnt ada la rezeki tu. sbr ye. i pun dulu meroyan gak tgu pregnant lagi.

    yatie chomeyl,
    itu comot tuuuuu...yg comel aunty yatie chomeyl la

    ReplyDelete
  6. tak dapat bayangkan darwisy ada adik nanti macam mana... harap2 baik je macam adam... :D

    ReplyDelete
  7. there are diff phases lagi...

    now Asrul is not jelous of Alvina anymore. Siap pagi2 he will wake up and go to her cot and entertain her. 'babysitting' her while we pretend to be asleep ;p

    Even sings to her! :)

    tapi yup, have to always watch them. He still doesn't know his strength.

    Asrul tak abis2 ngan chicken je!

    ReplyDelete
  8. anak aku pun suka usap kepala baby jugak..tapi aku perati dia tak usik apa pun, mungkin dah boleh tambah anak skang kot :p

    ReplyDelete
  9. alahai..antie percaya adam memang sayam adik. and antie percaya jugak adam mangi, mama smelly banyak.
    ;)

    ReplyDelete
  10. sya,
    insyaAllah.darwisy kan baik...

    reitak,
    amboi2 siap nyanyi lagi.
    apa kata u curi2 buat video?

    elissmie,
    apa lagi? berusaha la mlm ni.kekeke

    ReplyDelete
  11. jiji-fify,
    aunty jiji smelly laaaggi banyak.
    smpi muka adam jadi ijau. tak tahan aunty busyuk

    ReplyDelete
  12. ko memang smelly Is.... [lari...]

    ReplyDelete
  13. aaahhh
    comelnya adam nyanyi angguk2 pale camtu
    siap ada gaya n memek muka yg tak tahan tu! ekekek

    ReplyDelete
  14. cheeky sungguh si adam ni hihih... hamboih2 mkn donut pon bersuap. manja nya abg long ni!

    ReplyDelete
  15. papabear,
    grrrrr....

    h4nie,
    haha... kalo tau org videokan, terus benti nyanyi

    oyis,
    terasa krg kasih syg le tu

    ReplyDelete
  16. comel la adam ni...haha..pndai nyanyi...

    ReplyDelete
  17. alahaii comel nye adam.rindu main ultraman dengan die heheh. so tomei :)

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat