Thursday, January 13, 2011

He's just not that into u

When a blogger friend (Cik A) texted me yesterday, asking for opinions on how to approach a man she likes, I asked her to go for it.

Zaman sekarang, istilah perigi cari timba is not relevant anymore. In fact, dulu pun Siti Khadijah yang pinang Rasulullah kan?


Back to Cik A, aku suruh dia make several attempts as the first step, daripada tunggu jejaka-perfect yang 'slow' tu bertindak. Apparently, despite her insecured feelings, she's gonna make a move very soon. Eloklah tu...

Dulu aku pernah advise seseorang (Cik B) benda yang sama, tapi bila tengok mamat yang dia suka tu macam tak berminat, dia masih nak terhegeh-hegeh. Kot ye pun slow, takkan la lembab sangat sampai tahap siput b*bi, kan?
Dah tu, when I asked her to stop putting effort, she thought I wasn't being supportive. Too bad la kan? Kalo kau nak nampak desperate, silakanlah. Pathetic!

Last few nights, there's "He's Just Not That Into You" on Astro. Menengokkan citer tu... aku tingat balik jaman muda-muda dolu.

I almost forgot... dulu kalo tgh bercakap dengan that-special-guy, body language pun jadi berlebihan. Bahu bergerak-gerak, memek muka over, tangan menerawang macam debater.. macam la si dia nampak pun! Hahaha. Poyo!


Cuma... aku kesian betul tengok loser macam Gigi (Ginnifer Goodwin) dalam citer tu. Punya la desperate sampai asyik misinterpret the behaviours of the men she likes.


Aku rasa masa aku ngorat MrHubby dulu, tak la pathetic sangat sampai macam tu :P


Anyway, amongst the nice quotes from the movie were...

  • “We are all programmed to believe that if a guy acts like a total jerk that means he likes you.”

  • “How stupid is that a girl has to wait for a guy’s call anyway, right?”

  • "An excuse is a polite rejection. Men are not afraid of “ruining the friendship.”

  • "Don’t get tricked into asking him out. If he likes you, he’ll do the asking."


... dan nasib baiklah jaman tu teknologi cuma sms/email (mostly). Kalo macam sekarang, jenuh gila aku nak kena check FB, blackberry, myspace, voicemail segala mak nenek. Alamatnya tak berlaki la aku!


8 comments:

  1. ntahnye.. tanya jela straight kat muka dia. ada rezeki, ON. takde rezeki, cari jela yg lain... (heheh.. cakap orang berpengalaman nih!)

    ReplyDelete
  2. Sedang menunggu orang merisik...(bila la orang nak datang ni..) hehe.

    btw cite tu memang buat Che Kay tergolek2. Macam dlm hati ada taman gituh~

    ReplyDelete
  3. i pernah lalui dua2 phase yg kawan u lalui tu

    i pernah tergilakan sorg laki yg konon hensem, tp perangai keji macam ape...nsb baik i sedar di tgh jalan and left him immediately.

    then, i made my move into someone who's perfect tp mcm slow sgt bertindak..and he's now my hubby hahahaha

    ReplyDelete
  4. erkkk tak suka la cik B tu..desprate sgt sampai nk kata member tak supportive lak

    ReplyDelete
  5. ada sorang kawan dulu...
    lepas dia bagitau kat orang yang dia suka tu, terus kena reject... sebab terkejut kut pasal diorang tu best friend...
    tapi, boleh pulak orang lelaki tu tiba2 terima pulak, dan terus kawin... best betul cam tu...

    ReplyDelete
  6. go go go! yeah, don't wait...:)

    ReplyDelete
  7. memang ada kes camni.. dok sibuk terhegeh2 kat laki sedangkan he's not really into u.. baik tak payah buang masa and cari je orang lain yang lebih menghargai dorang.. kumbang bukan seekor!

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat