Tuesday, January 4, 2011

Post-delivery: random issues

1st of all, thanks for the wishes and doa drp kengkawan semua.

Sebenarnya aku nak minta korang emailkan no.hp korang, so I could sms the good news. Tapi pospon punya pospon, tak sempat pulak... sebab dah terrrrr'awal'. Hehehe.
So, mana yang memang aku dah ada no... macam Yaya, Fizamior, Zeta, Farah, Azzamoro, Aidaikmal dan beberapa orang bloggers lagi, aku sms ler.


Berpantang

FYI, aku berpantang kat rumah sendiri jer. Kalo nak datang, emel la dulu snowwybear(at)gmail(dot)com. Kita tukar no.hp dulu untuk sms. Or korang boleh minta no.hp aku kat bloggers yang aku linkkan tu.



Lawatan istimewa

The 1st visitor yang datang aritu adalah Adri dan aweknye. Hadiah Spongebob untuk Lil Adib tu nampaknya Lil Adam yang dok conquer. Barney yang menyanyi tu pun Lil Adam yang kerjakan.

Adri dengan aksi makan budakkkkk!!!!


Then, my godparents (fav aunty & uncle) arrived to share the joy.
Erkk.. kegemukanku itu adalah masalah kamera ye. Tolong la percaya :P


Hmm..so now, I am equal to MakNgah la. Having 3 men in our lives. Hihihi...


Slim Shahady & family... actually sampai paling awal, tapi tak dapat masuk. So, lepas ronda kat Alamanda baru diorang datang. TQ, Shady & Liza ;)


Zeta Jones pun datang weiiii... I loike! Errr... I mean Zeta the blogger la. 1st time jumpa la katakan. Tu yang aku ketaq tu.. Hahaha.Siap dengan hadiah dan bubur nasi sedap yang membantutkan niat aku untuk makan berpada-pada masa dalam pantang. Duh!


Aidaikmal tak jadi datang sebab ada hal, but that's alrite. Most bloggers yang berniat nak datang dah plan nak datang kat rumah je. So, kita gathering kat rumah I je nanti. Bagitau awal-awal ye... kan nanti korang nak amik gambar, mesti la orang dalam pantang pun nak nampak lawa jugak. Muahahaha :P


Bid, my long time best friend pun datang jugak. Anak ke-2 dia dah besar, anak aku baru je tak sampai sehari.

Doa

1 benda lawak yang tak berjaya buat aku tergelak adalah...
Masa dah nak terberanak sangat tu, segala doa la keluar dari mulut aku. Tau-tau je aku tersedar aku membaca... "Allahumma jannibnasy-syaitonnnnn... bla...blaa..."
Keh keh keh.
Aku harap takde nurse/doktor yang terdengar la.


Zakwan vs Zaquan

Nama Adib Zakwan tu memang ramai orang kaitkan dengan Zaquan the footballer. Nak nak pulak Lil Adib was born masa musim Piala AFF Suzuki 2010.

Tapi sebenarnya takde kaitan pun. Spelling pun Zakwan sebab aku particular pasal ejaan Arabnya. Kalo letak huruf Q, it resembles 'qaf'... dah lari maksudnya.

Nama Adib tu pun sebenarnya jenuh kitorang pilih sebab aku nak yang bermula dengan huruf A (alif), tapi tak nak yang bermula dengan huruf Ain.
Contohnya: Aidil/Arif. Sebab kalo kita sebut, kita akan sebut as if bermula dengan huruf alif je, maka hilanglah keindahan maknanya. Sayangnya...

Aku harap kengkawan pun particular jugak bab ni.. Kan nama tu menjadi doa.


New Year baby?

Sebab lambat post entry, ada yang ingat it's a new year baby. Actually memang aku due lambat gak lagi (10.1.11). Sebab aku in denial sangat xnak bersalin awal, tu yang aku masih setia pegi keje siang tu. Hahaha. Amik kau, Isabelle. Bersalin jugak tahun 2010! :P

Aku niat nak amik cuti 90 hari (saja gatal, walaupun aku tau akan boring melampau dok umah). Tapi aku pelik sebab dengar kata UiTM bagi cuti 90 hari tu efektif from Jan 2011, sedangkan Pekeliling JPA kata mulai mid Oct 2010. Hmmm...



Tegar

Korang jangan tak tau...
Masa Dr (lelaki) datang check aku kat ward dan tanya tentang contraception, aku telah meng'impress'kan beliau dengan terms 'breastfeeder tegar'. Significant betul bagi beliau gamaknya, sampaikan beliau repeat terms tu bagi pihak aku bila sekali lagi beliau melawat dengan doktor lain. Hahaha.

Dah nama blogger tegar, kalo boleh setiap step nak amik gambar. Tapi kang tak larat pulak orang nak scroll tengok muka aku jer. Hehehe. MrHubby ada gak kena tegur masa syok-syok amik gambar kat kaunter :P

Okaylah korang... blogger tegar dah gatal tangan nak bloghop baca citer korang pulak. Babai.

18 comments:

  1. Waahh..sudah 'pop'. Ya Allah ya tuhan, comelnyer Adib Zakwan..rasa nak gigit jer...ngee...

    Belle, congrats..tumpang happy (ke me terlebih excited ni?)..take care, selamat berpantang yo..

    ReplyDelete
  2. ibu yg tegar. nti text me ya.. kite nk dtng tgk adam ultraman ngan adib superman..

    ReplyDelete
  3. uhhuuhh
    mak dgn ank jaga diri leklok.
    huhuuh..

    ReplyDelete
  4. congrates isabelle for the newborn..so cuteeeee :)

    ReplyDelete
  5. Belle

    bersalin kt hosp putrajaya ker. my bro-in-law doc kt O&G tau..kot dier yg sambut ur baby..huh

    anyway, congrate yea Belle.happy confinement!!!!

    ReplyDelete
  6. hiks ko mmg blogger tegar!!!

    ReplyDelete
  7. Blogger tegar ni , dalam pantang pun sempat berblogging , jangan lupa bertungku, bertangan atau jalankan semua procedure pantang ye .....tomeynya baby tu , turn Tifa bila la pulak ni :)

    ReplyDelete
  8. eh cop cop..doa apa tu? awat i xleh nk recall lgsg doa tu ek hihi

    ReplyDelete
  9. wahhhhh uu!! ptt la dah 'lama' tak jenguk blog saye! ingat kan tak nak kawan dah.. hehehe

    btw, congrates 4 ur new baby..mesti comel mcm mama dia jugak!

    happy new year too ! <3

    ReplyDelete
  10. sis chumell, congratez for the baby!!!:D

    semoga tahun baru ni lebih bermakna dengan kehadirannya okei:) happy new year...

    ReplyDelete
  11. aku dah siap tulis nama bagai kat buku lawatan tu...
    mak guard kat bawah tu siap bgtau lg, suami je yg boleh masuk...
    hahaha...

    ReplyDelete
  12. hihihi...tergelak2 baca entry yang ni. wei kak! tak sabar nak tgk baby jugak!! :D

    ReplyDelete
  13. hanz,
    thanx. the 3rd H ni kalo girl mesti u lg excited kan?:P i pulak jeles.

    nurool,
    adib kecik lg, buleh la pakai pampers kat luar..jd superman.hihi

    sidratul muntaha,
    sure. ni pun sambil bf dok taip ni.

    suziey,
    like mama ke ayah?

    kambing bujang,
    sapa namanye? ntah2 yg baek tlg stitchkan i tu...or yg impressed dgn bf tegar tu.kekeke

    elyn,
    hihihi. bosan wei kalo dok hadap tv/baby je.

    tifa,
    mana tau rezeki tahun 2011 ni.aminnn

    che kay,
    thanks.

    eliza,
    oiii..ni dah lama x baca doa tu ke..smpi leh lupa nih? hihi

    kizzy,
    haha...ni pun tgh sblh dah occupied sambil pangku baby.

    fifiey,
    tq.mudah2an mcm tu la. same goes to u.

    slim shahady,
    xdapek la kau ngaku jadi laki aku. kang kena pelangkung dgn liza.hahaha

    jiji-fify,
    kau tlg explain kat k.eliza tu..yg tu da apa.akak tau kau mmg selalu amalkan.kekeke

    ReplyDelete
  14. darling, i lama x online sbb sibuk berjalan sna isni rupa2nya u dah bersalin pun..ongrates dear, i'm happy for u :)

    ReplyDelete
  15. jgn kate kena pelangkung,
    siap kena tarik telinga lg hari tu...
    huihuihui...

    ReplyDelete
  16. congratulation to u..dah lama tak blogwalking..only today i realized about the good new. take care sis.

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat