Tuesday, January 18, 2011

Jiranku artis!!!

Sepanjang hidup korang, mesti pernah terserempak dengan artis kan? Sapa yang korang pernah terserempak? Citer la sikit.

Aku pernah berkawan dengan...
  • Lydia Ibtisam -we were best frens kat skolah dulu., siap jadi KADA-kekasih awal dan akhir (tapi kitorang bukan lesbo ok!). Terkejut sebab walaupun dah 11tahun x jumpa, dia masih ingat nama aku (I'm glad dia tak lupa kawan walaupun dah glamer)
  • Mazidul -ni pun ada lahanat yang aku percaya pegi kecoh aku kawan dengan laki orang. Woh! Macam la Mazidul berkawan dengan aku sorang je yang perempuan! Budus.

Black Wings pulak adalah dia sepupu aku (dah lama tak jumpa)

Yang lain yang aku pernah nampak..standard lah... budak-budak UiTM yang jadi artis.

  • Zalia (lawa!!!)
  • Annahita (aku x puas hati sebab dia pendek drp aku, sdgkan dlm magz tulis dia tu ala-ala tinggi aku!)
  • Tam (Norazemi Suhaimi)

Sekarang ni dah ramai sangat budak UiTM jadi artis, tapi takde la aku jumpa semua. Masa konvo pun, aku jumpa A.Rahman Hassan (♫ ♪ Tapi tak mengapaa...aaa..hatiku..♫ ♪ parap-parap), dan Farid Kamil pun aku nampak kat Restoran Sri TTDI, bukan dalam UiTM.


Pernah gak jumpa Waheeda (shooting kat Concorde), A.Galak kat Midvalley, Anne Ngasri, Ezad Exists dan Wan Khatijah kat Plaza Masalam, bebudak AF... ish... ramai gak rupanya.

Artis yang aku jumpa masa jaman rajin pegi rakaman/siaran langsung rancangan TV dulu hmm.. Juliana Banos, Saripah Aini, MNasir, Senario dan ramai lagi lah.
Dan semestinyalah Ziana Zain (kakak ipar tak jadi) dan Anuar Zain centaku (drool..drool).

Aku rasa ada lagi kot... cuma tak terlintas sekarang. Tapi tu semua yang dolu-dolu lah...

Sekarang ni, ada sepasang artis yang selalu aku boleh nampak. Sebabnya? Rumah dia sederet dengan rumah aku, tapi kat hujung sekali.
Jarang terserempak, tapi ada la dengan la nampak dia sekali-sekala kat laman atau dalam kereta dengan anak-anak.


Asal lalu je kat rumah dia, kalo nampak si artis yang dimaksudkan... aku & MrHubby akan sama-sama menyanyi "Rimbaaaa....cintakuuuuu...."
Lepas tu, kitorang mengekek-ngekek dalam keta.

Hehehe... Agak-agak sapa ye?

38 comments:

  1. Kat Shah Alam ni pernah le terserempak dengan Ziana kat kompleks, Kak Engku kat Tesco Extra, Annahita kat koperasi (haah dia rendah je kan?), Wan Khatijah kat kedai makan Seri Alam kat Seksyen 7 ni haa .

    Tu je la pon. :D

    Oh rasa macam pernah ternampak Aznil kat Suabng Parade, tapi tak berapa sure sangat ah.

    ReplyDelete
  2. tadak clue arr
    ahahaha
    tak thu sape artis itu.
    huh
    btw,mlm tdi dah tgk dah ngangkung.
    umpan setot dgn citer upin ipin n lagu2 korea.
    bolehlah..
    nak kata lawak sangat pun tak
    nak kata seram sgt pun tak
    cume dari mula citer smpai abis..
    laki aku dok bising tnyer naper sore si bapak wahi tu gaya gitu...

    ReplyDelete
  3. hattan dulu masa muda2 jiran i, selalu main badminton dgm housemate dia. araa i tak byk artis, org2 veteran je duk sini. kawasan org tua hehe. tapi byk dj2 rtm duk sini contohnya norlela samad kalau u knal la. rasa dorang dulu pakat beli umah duk dekat2 kot. my mum n dad kenal dorang la hehe.

    ReplyDelete
  4. sape babe?
    mamat khalid ke?
    tak pon sofi jikan?
    tak pon penyanyi rock jaman dulu

    ReplyDelete
  5. respek la jugak ngan kengkawan yg mana dah glamour tpi tetap sama macam dulu...

    ReplyDelete
  6. Macam lagu Medicine yg Fify selalu nyanyi tu je! ;P

    Saya pon berjiran denga Kak Engku. Bekas laki dia selalu pi surau. hihi.

    p/s: word verification kali ni-sallizin. Artis mana pulak tuh??

    ReplyDelete
  7. i satu kelas dgn norjuma. senior annahita (dia tinggi - tinggi dari i :p) . artis lain yg penah jumpa - rozita chewan. i jarang la nk dpt jumpa artes.

    ReplyDelete
  8. Bestnya Is..Tifa x pernah pun nak terjumpa artis .
    Kalau jumpa pun x tau nama hik hik

    ReplyDelete
  9. ijam medicine.. obatt... obattt...

    ReplyDelete
  10. fuyohhh banyak nya jumpa artis. de gak jumpa artis tp xbanyak ah hehe

    ReplyDelete
  11. jumpa zaiton sameon kat FSG..bole????miahaha...

    ReplyDelete
  12. macam ku ingat lagu itu
    tapi tak ingat la sape nyanyi.. huhu

    sape beb?

    ReplyDelete
  13. jumpa Wan Khatijah kat pasar ajer :p
    farid kamil dlm lab komputer ms belajar dulu dan dia tegur aku sebab dia tak reti nak save dlm masuk dlm disket :p

    ameng sepupu aku ;p dem ;p

    ReplyDelete
  14. zety zin,
    haha.KE kurus x?

    sidratul muntaha,
    sengaja dibuat2 tu. tapi dubbing filem msia ni teruk ahhh

    ADIA,
    sini pun area org dah setel down. tapi terselit gak torg yg muda ni.hehe

    yatie chomeyl,
    tak boleh blah tekaan kau. sofi jikan?mampuih gelak tiap hari.

    ayin masliza,
    tu la kan... mesraaa..(sebut mcm Bob)

    jiji-fify,
    hoh..patutlah kau pun segar ala2 KE.hehehe

    i_sofia,
    oo..st george's ekk

    tifa,
    alaaa...apa sggt na dibangga. artis je, bukan ulamak pun

    apak cikidong,
    syabbashhh...
    rimbaaaaa cintakuuuuu...
    punah terbakarrr
    berapi dan kepanasannnn

    cik epal,
    alaa..kau tu dah glamer dik... apa nak susah?

    che kay,
    maria? hahaha

    AFA,
    hihi...mcm dpt agak je yg mana satu.

    h4nie,
    haha...cari..jgn x cari

    ReplyDelete
  15. elissmie,
    dan dan xnak ngaku sbb dah buat onar an?haha.
    woh farid kamil pun buta IT mcm aku?

    ReplyDelete
  16. hahaha dah jadi tag line yang syok di dengar sejak tgk iklan ribena yang fauziah nawi cakap 'kelas kau maria' kat maria tunku sabri sebab hidang air ribena. hehehehe

    ReplyDelete
  17. Ramai yer u pernah jumpa ^_^

    Pernah jumpa Faizal Tahir jer kot, tak der lah tinggi sangat.

    ReplyDelete
  18. che kay,
    xnak la..tak minat makcik poziah tu

    fiza,
    hahaha. tuhan tu adil. yg aga2 ada rupa skit,mesti ta cukup inci :P

    ReplyDelete
  19. wei sapa wei? aku takde idea ni!!

    ReplyDelete
  20. wahhh..i baru tahu u ngajar kt uitm..bestnye dpt jumpa artis..ni rs nk apply jd lecturer kt uitm gak ni :P

    sesuai la lydia ibtisam tu jadi KADA u hehe

    aiseyy tak tau la sape jiran artis u tu..sape???

    ReplyDelete
  21. elyn,
    gugel la wei... sepasang artis tu.

    eliza,
    gigih nak tukar keje krn nak jumpa artis. biar betul u ni

    ReplyDelete
  22. waaah kelas ko is...mummy takde satupun artis yang ader kaitan..huhu adalah dinas.masa wat dip kat uitm melaka dulu tuhpun tak rapat

    ReplyDelete
  23. last week terserempak ngan M.Nasir kt Melaka..
    handsome woahhh...
    tp bleh pulak tertinggal camera dlm kete..
    isk isk rugiii nyer...

    ReplyDelete
  24. penah jumpe dua tiga budak AF kat Padang Besar,Perlis!
    hahahahahaha Padang Besar beli baju? :)

    ReplyDelete
  25. wan nurul hezrina,
    tinggi dynaz tu ekk? jeles i.

    iryani noor,
    sifu tu..mmg dia ala2 hensem kan?
    tapi suka hentak kaki ala naik syekh bila nyanyi.

    munira,
    murah maaa... show x byk, kena la jimat

    ReplyDelete
  26. lydia ibtisam tu now kat mane? lame tak nampak dia kaur tv ah? sambung belajar eh?

    ReplyDelete
  27. azzamoro,
    dah kawen..slow down skit la.

    ReplyDelete
  28. wah.. kumpulan medicine ke? me xde la selalu jumpa artis, kadang2 ada la kalau dapat free tickets pegi screening/live shows etc from my sis - ada sekali tu dok semeja ngan aznil, maya dan entah sape lagi la waktu jamuan ape entah..

    yang biasa terserempak dah tentu la kat mall.. tambah2 kalau pegi 1U/ikea/the curve/midvalley/klcc/pavi sana. biasa dorang pakai shades walaupun x panas hehe.. taknak org kenal agaknya!

    ReplyDelete
  29. hehe,..artis mana yg jadi jiran Belle tu? hehe

    ReplyDelete
  30. i pernah bergambo berdua ngan mawi, kat ticketing office di KLIA kes ketinggalan kapal terbang (i la, dia dgn bodyguard semua x tau wat apa).

    lg pernah interview ahmad idzham omar kat positive tone, atrist-spotting tu byk jg, tp x ingt sgt tp paling nx lupa masa kecik2 dulu pernah terserempak ngan Os dkt jalan masjid india, mmg i melopong sbb masa tu dia tgh glamer ngan citer Mr Os and Adik keh keh

    ReplyDelete
  31. i love zalia!!!!!!!!! :D
    tp abg nuar tetap menjadi pojaan hatiku... kehkeh ;p

    ReplyDelete
  32. Ramai giler artis yg pernah jumpa..aku rasa la kan..artis2 tu kot yg nak terserempak ngan kau..kalau x..xkan la ramai bebenor yg kau jumpa..hihihi..
    sape artis jiran baru tu..yu huuuu..

    ReplyDelete
  33. aidaikmal,
    a'ah..dlm bangunan ke, mlm ke..tetap pakai shades

    nia,
    dah ada 2,3org teka betul nih.

    oyis,
    i x minat mawi. kalo tjumpa, mesti i wat bodo je.

    fizamior,
    oi..oi..abg nuar i punya la.

    ReplyDelete
  34. eh i lambat komen. byk jugak la jumpa artis, & ada few yg mmg penah melepak bersama2. salah satunye adelah abg nuar pojaaan u ok. hikhik. lepak rumah dia, pi lepak mamak sama, hihi sbb kawan i housemate dgn dia. maka 3,4,5,6 kali jugak la lepak skali hihi. siap nyanyi live lagi tuu.

    ReplyDelete
  35. zeta,
    byk la glamer sgt i ni smpi diorg nak bg terserempak

    pinkerton,
    arghhhhhhhhhhh tidakkkkkkkkkkk.
    i jelessssssss

    ReplyDelete
  36. wehhh kejap!!! u sama sekolah ngn syam? (ibtisam) abeh u sekolah al-mashoor ka dulu? awat kita tak saling mengenali ni weh????

    anahita was my junior tu..lepas form 3 i masuk st. george. hehe

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  37. hmmm.. artis yer.. kalau keluarga cheq.. CHEF LIZA ZAINAL-my mak sedara..QI & SHARIN(BLACKROSE) yang kawin ngn ida nerina tu sedara jauh..selalu gak g my umah mummy basa kat brickfield.. sekarang dah jarang p..coz g waktu sharin kawin je. pastu NURUL-singer sepupu belah menantu mak chaq..ARWAH YUSUF CHONG-pak sedara yang masa tu duk ipoh...n ada lagi la beberapa orang.. rosyam nor masa datang waktu wedding angah coz kawan baik ngn en.nik. sape lagi yer..raja azura..jaafar onn..syanie..wahid..ziana zain.. jasmin hamid..dll jumpa kat giant seksyen 13.. erra fazira.. rozie.. chef wan kat makro SA..

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat