Wednesday, January 5, 2011

Lawak: Seks dalam tandas

Banyak pulak aku tengok hotel murah kat Shah Alam ni. Yang lagi ambiguous, rate nya dikira per few hours, dan lokasinya dekat-dekat dengan IPT. Kalo target market diorang adalah parents yang datang musim konvo, nape rate nya dikira ikut jam?

Anyway, ni ada satu lawak untuk korang yang dah penat seharian ngadap keje kat ofis. Hehe.


Tempat : Kelas Tingkatan 6 Anggur

Situasi : Pelajaran Bahasa Melayu.

Cikgu Sahab meminta pelajarmenghuraikan pendapat dan pandangan masing-masing mengenai tajuk "Kenapa Remaja Melakukan Maksiat Dalam Tandas Awam"

Sharifah Aina Binti Jeffry Anas :
Pada pendapat saya, remaja yang sanggup melakukan maksiat dalam tandas adalah dari kalangan mereka yang tidak berkemampuan menyewa bilik hotel.

Zakaria Bin Mohammad Khuzairi :
Saya tidak bersetuju kerana ada di antara mereka yang datang dari golongan berkemampuan tetapi masih melakukan perkara sedemikian.

Khairil Osman Bin Abd. Rahman :
Menurut firasat saya, remaja tersebut berada dalam keadaan kelam kabut. Tak sempat cari hotel. Dan sebab utama yang lain, mereka buta tentang agama.

Sofri Sufian Bin Ahmad Azlan :
Saya tidak bersetuju bahawa pelajar tersebut buta tentang agama.

Khairil Osman Bin Abd. Rahman :
Kenapa pulak? Bukankah umat yang melakukan maksiat sebegini sebenarnya tidak tahu atau tidak menghayati pendidikan agama?

Cikgu Sahab : (bertanya kepada Sofri Sufian Bin Ahmad Azlan)
Mengapa kamu tidak bersetuju dengan pendapat Khairil Osman Bin Abd. Rahman?

Sofri Sufian Bin Ahmad Azlan :
Sebenarnya mereka amat arif dengan agama. Sebab mereka tahu yang malaikat TIDAK akan masuk tandas. Oleh itu, jika mereka melakukan maksiat dalam tandas, malaikat tidak dapat
menulis amalan buruk yang mereka lakukan.

Cikgu Sahab : ?!?

14 comments:

  1. hahaha. nice one walaupun terkesima jugak le dengan jawapan akhir tu.

    ReplyDelete
  2. zety zin,
    hahaha. terus gedeganggg kena panah petir :P

    zeta,
    oo..u pun setuju la ekk?

    ReplyDelete
  3. *insap*
    tp i suka la jawapan Khairil Osman yg first tu. x sempat carik hotel. haha..

    ReplyDelete
  4. hahaha. ada logiknya jugak apa yg budak tu cakap tu.

    ReplyDelete
  5. betul jugak kata si sofri tu... :p

    ReplyDelete
  6. hehhhh. org dlm pantang xleh blog lama2. hahhaaa...

    btw, tahniah untuk anda & suami yer.

    ReplyDelete
  7. ler,..2-3 hari ni aku asyik ingat ko aje Belle, tertanya2 nape senyap, tapi tak berkesempatan nak terjah ke blog ni sbb minggu ni kalut skit..huhu..

    dah bersalin dah rupanya! congrats ya!!rasa bersalah sbb lambat wish :(

    ReplyDelete
  8. dah la malaikat tak masuk, memang pon port setan kan jamban2 tu. hahaha aduhai! serius renggah gelak!

    ReplyDelete
  9. disgusting betul la buat dlm toilet tu hadeh...

    ReplyDelete
  10. i_sofia,
    bukan x sempat. x menyempat-nyempat.haha

    TH,
    logik..logik

    papabear,
    uishh... membela je nih?:P

    tijah,
    xpe... baik utk memajukan IT.

    reitak,
    :P

    nia,
    eh...u x dpt my sms ekk? aisey.my mistake lah.

    che kay,
    tu yg sesuwei sgt tu

    oyis,
    bygkan toilet mcm kat 5-star hotel

    ReplyDelete
  11. haah kan..betul jgk..malaikat tak masuk toilet hihihi

    ReplyDelete
  12. hahaha.... kreatip kreatip...

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat