Monday, January 3, 2011

The day 3 became 4

What a meaningful beginning of the year!
The same day I blogged about the cekang-ness and tegang-ness, I had a VERY BIG SURPRISE.


Seharian aku tahan sakit di ofis. Aku gagahkan jugak mengemas barang, sebab fikir kot-kot next week dah nak MC.
Dalam pada aku terhegeh-hegeh ke cafe & amik GL...sempat gak ditegur oleh someone "Ni Isabelle kan?"
Erk... dah la aku tengah super-serabai dan jalan macam orang nak mati tu :P Rupanya, blogger Zety Zin! Ehehehe...

Lepas solat, aku kemas meja dan balik... oh, actually aku melencong ke Klinik S dengan cuaknya. Dr verified it was CONTRACTION!
Bertambah cuak la aku, sebab Mamapasha (who was supposed to jagakan Lil Adam while MrHubby temankan dalam labour room) dah nak balik Dumai. Takkan nak harapkan orang yang tak pernah tanya khabar aku langsung untuk tolong kan?

So, dengan cool umpama eskrem MatKool, aku sempat lagi aku singgah beli kuih, fetched Lil Adam dan balik mandi/solat... sementara tunggu MrHubby balik.

Baru je rendam bunga fatimah tu, so bawak la jag sekali



Rushed to Hospital Putrajaya (sampai around 6pm). Register. Risau sebab kalo full, maybe kena refer ke Kajang atau HUKM.

Gambar terakhir sebelum perut surut :P


7:00 pm: CTG. VE... 3cm dilated.



7:25 pm: Masuk labour room. 5cm dilated... (uish! Cepatnya!!!)


Kat luar, Lil Adam mundar-mandir dengan beg berisi Ultraman & Monsters pujaannya

Later, Mas came to the rescue... to look after him whilst MrHubby temankan aku in labour. Thanks, Mas.


7:50 pm: 4 contractions in 10mins. Humang aiii...


8.10 pm: In labour. Tak sempat nak teguk segala air bunga Fatimah ke, hapa ke...
Terasa macam kat stadium mendapat sorakan untuk push dan push. Tapi ada gak rasa macam nak terajang nurse yang tak paham-paham tindakan reflex orang tengah sakit.

8.35 pm: Alhamdulillah... kuasa Allah mengatasi segala sumpahan manusia-perasan-keramat.



Proudly introducing our new bundle of joy...


Adib Zakwan
3.54 kg
8.35pm/ 30 Dec 2010
Normal delivery (SVD)
Hosp. Putrajaya




So, there are 4 of us now... and Lil Adam is a proud big brother ;)


Sempat lagi sengih-sengih while on the phone, sementara tunggu masuk ke ward.


1st BF session, right before wheel-chaired to the ward at 11pm.

Dah masuk ward, apa lagi? Cam-whore ler..hehehe :P



p/s:
Kalau dulu Lil Adam tu Baby No.9...
sebab all digits in his birthdate (18.09.2007) totals up to no.9....

Lil Adib pulak is Baby No.3...
sebab his birthdate (30.12.2010) totals up to no.3 :)

42 comments:

  1. Kak, cool giler.. boleh camwhore segala! macam bukan baru pas beranak je... :D Tiutnya Adib!!! Nak hugssss!!!

    ReplyDelete
  2. perghhh ni la dinamanya blogger tegar..camwhore x lekang..hehe
    congrats kak...so happy for u...

    ReplyDelete
  3. aku dapat sms ko memang terkejut btul hahahaha..comelnyee adik adam.tahniah and selamat berpantang!

    ReplyDelete
  4. congrate beb!!!

    tgk gambar u bfeed kan adib ttiba rasa sedih, sbb i tlupa nak snap i bfeedkan #2... hmm

    anyway, selamat bpantang!!!

    -MamaEmma®-

    ReplyDelete
  5. wahhhh dlm sakit2 tu boleh bergambar lg...=p... bb Adib sgt cute..
    3.5kg tu, boleh tahan berat gak....

    ReplyDelete
  6. Kalau dah blogger tegar, kat mana² pon mesti nak bergambar kan (^_^)

    Bley tahan gak beso bb adib ni yer. So cute...hhhmmmmm...sedap nya bau baby :-)

    ReplyDelete
  7. proud of you kak.. sempat lg sengih2 bagai.. mcm akk g melawat baby kawan plak kat hospital.. padahal tu baby kamu.. hihi.. berpantang ktne..? kalo free blh la dtng melawat akk

    ReplyDelete
  8. -pengsan-
    u're such a strong mummy..
    Huhuh, kalau Na pengsan dah.
    Siap leh camwhore bagai!
    Heheh, congrats... ;p

    Adib.. sedap sangat nama. Na suka!!!!

    ReplyDelete
  9. Congrats Dear!! Baru je nk cakap ur perut in the photos looks like bb boy, betul2 boy!

    Alaaa dah 31st & 1st tu ada area2 putrajaya...if not can visit!

    SElamat berpantang!

    ReplyDelete
  10. weyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy tahniah weyyyyyyyyyy.. tumpang gembiraaaa!! yeahuuuuuu!! puasa 3 bulan ahahahahah!

    ReplyDelete
  11. sempat je ko bercam whore ek sblm meneran hihi...

    alamak beb smlm kat kat ptrjy... kalau tau sure aku dah lawat ko!!

    ReplyDelete
  12. wah tak penah jumpe lagi ibu seceria kamu nih isabelle! baik sebelum & selepas cool aje sengih2 posing semua hihihi cooool! mcm tak sakit langsung, jeles je tgk heheh..
    anyway, congratss again! baby sgt comelll. selamat berpantang :)

    ReplyDelete
  13. la kenapa ko tak cakap ko bersalin dekat umah aku, klu tak aku boleh pi tengok la... ishkk jeles aku nie.. comel lah adik lil adam, tapi tak nampak lagi ikut muka sapa lah

    ReplyDelete
  14. Syabbbbbassssssssss belle!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  15. Tahniah!tahniah!tahniah!tahniah!tahniah!tahniah! Wahhhh cayalah..tengok muka macam tak sakit pun....

    Patut la perut dia besarrrrrr.... Tahniah Is... Rehat cukup2...

    ReplyDelete
  16. yerlah...betul2..cepat mcm i laah! huhhu...cepat sgt sakit woo..tp sekejap je,pastu dah tgk baby! heee..

    i pun x sempat minum walaupun bwk berendam2...hahah! cuma time ngeras2 tu mmg i dah start minum..

    ReplyDelete
  17. wah, tahniah ye for 2nd baby.. hmm, your baby share same birth month with me..hihi.. share same birth place with my adhim.. slmt berpantang ye.. err, maternity leave brape lama nih? 2 ke 3 bulan?

    ReplyDelete
  18. Respect sama isabell dah nak terberanak still maintain senyum

    ReplyDelete
  19. tersenyum kegembiraan..alhamdulillah selamat semuanya...cumil 2nd baby tuh..

    selamat yer berpantang 3 bulan.huhu
    boleh perah susu bebanyak taw

    ReplyDelete
  20. waaaa tahniah!! dah besalin ke...tekejut i..tahniah! comelnye adib :D

    ops..tu zakwan tu tempias bola jugak ke? haha takde kene mengena je kan.

    selamat berpantang k! :D

    ReplyDelete
  21. adib zakwan, welcome to the world...
    same as my rayyan nawfal...
    using the letter 'W' instead of 'U'...

    ReplyDelete
  22. Congratz dear... comel nyer baby and selamat berpantang and take care yeah :)

    ReplyDelete
  23. congratz ;).. our baby in a same month laa.. heheh

    must say 2nd time mmg agak mudah ye?

    ReplyDelete
  24. thanks to all of u.

    entry bakal menyusul...
    hari slps bersalin.dan menjwb semua persoalan dlm komen korg ;)

    ReplyDelete
  25. sis isabella...congrats on ur new born!! besnyer :)

    ReplyDelete
  26. TAHNIAH MISS ISABELLE!!! semoga berbahagia disamping keluarga~~~

    p/s: apakah itu bunga fatimah? serius 1st time dengar. hehe

    ReplyDelete
  27. congrats Pn Is...
    smpat post lagi....haha..

    I'm in Putrajaya...smpai bile kat Hosp tu?

    If smpat leh singgah jap tgok ur new baby :)

    ReplyDelete
  28. congratulation to u, hubby & lil Adam. Welcome to the world lil Adib.
    p/s: selamat berpantang .. 60 hari ke 90 hari??? :p

    ReplyDelete
  29. tahniah Is! so happy for u... babay adib so cute. u rock la, mmg hebat bersalin au naturel ;)

    ReplyDelete
  30. auuwww... comelnya adib!
    betul2 anak ujung tahun ni.. kalau 31.12 lagi best kan
    congratulations dear!!!

    psst.. adam jealous tak tgk adib?

    ReplyDelete
  31. CONGRATS! BESTNYER DAH DPT BABY BARU. He's so adorable. Boleh gi melawat kat rumah tak ni?

    ReplyDelete
  32. TAHNIAH PUAN IS....
    so cute...nk dukung leh???

    baby boy lagi la....
    tahniah2...hepi 4 u...

    ReplyDelete
  33. tahniah dapat baby baru...

    anyway,slm kenalan dr mimiey...

    ReplyDelete
  34. congrats Is,hubby & Abg Adam!!

    ReplyDelete
  35. ohh rupanya hari kita jumpa tu hari bersalin ek? :)

    congrats!!!

    ReplyDelete
  36. ya ampunnnn...dah selamat deliver rupanyaaaa!!! tekejut ni beb!!! 30.12.2010 heheh same beday ngan my papa la hehe..

    welcome adib zakwan!

    ReplyDelete
  37. congrats! u look so ceria tak macam orang baru nak/lepaih beranak ok!

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  38. Isabelle,
    semangat baby u.. asal perut u kecik jer...
    btw, tahniah for the new baby... selamat berpantang..

    ReplyDelete
  39. congrats2!!
    sory lambat tau u dah bersalin..

    comella adib ;)
    mama nye pun comel jugak hehe

    ReplyDelete
  40. IS

    Tahniah Is. Semoga cepat sihat and selamat berpantang.

    Kak Dah

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat