Thursday, January 20, 2011

Istimewanya masakan itu


Memandangkan arini adalah public holiday sempena mengangkat kavadi di Batu Caves, aku pun bersenang-lenang di rumah (eleh..macam la kau keje, Isabelle)... bersama MrHubby terchenta dan anak-anak. (Fuiyooo... dah 'plural' anak aku ye? Hihi)

Masuk waktu lunch, MrHubby ajak turun makan sebab katanya dia dah masakkan sesuatu yang special untuk aku.
Bila aku tanya masak apa, dia kata nak suruh aku rasa dulu... takut tak jadi.

Aku pun terus membayangkan special dish yang dia masak dulu.

Ye-ye-o je aku imagine lauk sedap, lupa pulak tengah berpantang, nak makan sedap apa sangat kan? Dipendekkan citer, lepas makan, aku nak menyelit guna laptop MrHubby jap... sekali terkantoi la dia buka page ni...

Mesra.net Recipes...

Kasi zoom sikit... MASAK SINGGANG IKAN SELAR!!!

Hihihi... comel betul! Susah payah laki aku memasak. Masak singgang pun siap tengok resepi!!!

Tapi bila fikir-fikir balik... apa nak heran kan?
Masa aku mula-mula duduk rumah sewa dulu (I was 18 then)... giliran memasak yang pertama, aku pun buat masak singgang ikan selar.
Cuma aku takde la tengok resepi. Tapi aku ajak 3 orang kawan untuk datang tolong aku masak (giler tak konfiden masa tu).
Hmmm... so aku rasa aku lagi teruk drp MrHubby :P

To Cinta,
Thanks for the dish. Nanti Sayang dah abis pantang pun, Cinta tolong masak lagi, buleh?



17 comments:

  1. ikan selar singgang, sedapnya tapi mrbig tak berape minat plak lah..

    ReplyDelete
  2. wah! bersungguh betul abg sham! hihih siap online cari resipi! tabik abg sham! :D

    ReplyDelete
  3. tahniah tahniah.. tu tanda che abe sayang bangat... ;)

    ReplyDelete
  4. pandai masak rupanyer bapak ultraman tu ya...

    ReplyDelete
  5. ciklilyputih,
    tu mskn simple je..utk org sakit :P

    jiji-fify,
    chenta punya psl...

    kakyong,
    alhamdulillah...

    papabear,
    haaa..tu baru singgang. kalo yg lain, lg besar la perut dia

    ReplyDelete
  6. rajinnya cik abang....
    esok2, suruh dia buat kek pulak ke, muffin ke... hehe, over terus... :P

    ReplyDelete
  7. lauk singgang sekali sekala pekena mmemang best.. nasik panas dan sambal belacan...perghhhh..

    bertuah badannn.... siap google tu... :)

    ReplyDelete
  8. wahhhh. lepas ni bleh la rekues rendang minang plak ke kan...

    or etlis spegeti boloknis

    ReplyDelete
  9. wah boleh la once a week mr hubby masak 4 Is ek? :)

    ReplyDelete
  10. ok sgt tu!!! nak jugak dia surprise kan u.. kalau i kan, hubby slalu direct tanya je.. xpenah la nk masak n surprise kan.. kekekek

    ReplyDelete
  11. sedapnya singgang! knur terliur tengok resepi pulak padahal org kelantan mmg suka mkn singgang.Cuma hubby knur mmg tak minat jdnyaa dah lama sgt tak masak singgang ikan. Bertuah u Is.

    ReplyDelete
  12. uii,..jangan, aku pun pernah cari resepi kat mesra.net ni..sgt reliable..hehe

    ReplyDelete
  13. Ok la tu!
    I masak pun I google recipe
    HA HA HA

    ReplyDelete
  14. Aloloo shweeettttnyaaaaa.. :)

    ReplyDelete
  15. alolo so sweet!! aku lak teringin nak preg balik sbb time tu aku dpt merasa masak terlazat dr suami kuuu cewahhh

    ReplyDelete
  16. So sweet...siap google resipi lagi (^_^)

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat