Tuesday, February 1, 2011

30 days = berapa kilo?



Still remember the challenge?

Okay, that was me 2.5hours before delivery. About 61-62kg.

Masa preggy memang syok makan. Melantak la banyak mana pun, everything is pointed to the baby bump. Sedar-tak-sedar, towards the end of the 39wks... I have gained a good 16-17kg.

Lepas bersalin, masa kat toilet... aku terkejut tengok perut aku. Fuh! Macam xde potensi nak leper balik!!! Ada la set-set hippo ni...




That's me after about a fortnight. Pipi tak turun lagi. Perut pun boleh kasi nipis lagi.


In 2weeks time, ada la luak 10kg. Just imagine... 10 kilo tu wei... dah sama macam kampit beras ni...


Ajaib gak aku rasa.
Sebab masa dalam pantang, kejenye makan, baring, BF je.
Ye la, takkan aku nak jogging keliling park depan rumah aku ni kan? Takkan aku nak berlari atas treadmill atau buat lompat bintang kan?

After about 30 days... this is me.
Aisey...x nampak sangat le pulak.
Gambar ni, boleh?


Ngeee :P

Any comments?

20 comments:

  1. akak mmg keding tu je pon.. setakat naik turun 10 kilo. tak de beza ponnnnnn *jeles*

    ReplyDelete
  2. Cantek beb....Mana pegi baru 30hari? Huh

    ReplyDelete
  3. kan dah cakap
    memang spesies kurus keding
    takyah la risau berat tak turun
    ekekeke

    ReplyDelete
  4. dah kurus balik. cepat betul turun ye. U mcm my "biras" bukan "beras" sbb masa mengandung pun naik kat perut je. Lps bersalin, cepat betul turun balik.

    ReplyDelete
  5. alarrr photoshop!!!!!!!!!!!!!!! TIPUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!

    :P

    ReplyDelete
  6. Dah kurus. Kan dah ckp...BF memang cpt turun ^_^.

    I dah hampir dpt berat masa anak dara...suka...suka...

    ReplyDelete
  7. pinjam tali pinggang malek nor... settle...

    ReplyDelete
  8. feeeeewwwwiiitttttt!
    u memang kurus la is.. lagi pun BF, harus cepat kurus balik..

    30 hr dah bagi talk ke?

    ReplyDelete
  9. woi dah kurus! jelessssss.... aku pun nak BF jugak lah.. tapi sapa yang aku nak suarkan? tak MrBig plak kan... huahauhauhauahau

    ReplyDelete
  10. kurus tu..baguss..
    aku jugak yg gemukkkkk xsudah2.. :p

    ReplyDelete
  11. blog anda listed di sini: http://kisahberuang.com/2011/02/01/top-commenters-january-2011/ :)

    ReplyDelete
  12. slim nya! jeles, jeles, jeles!

    ReplyDelete
  13. hhhmmm nyampah aku, perut flat sajork. hehehhee dah agak dah badan ko mesti slim punye. Hei post la byk ckit gambar adib, mau tgk :)

    ReplyDelete
  14. ala is...
    is tak turun 10kg pun takde nampak macam berisi sikit pun...
    dah, dah, tak payah turun lagi... (ayat jeles... hihi)

    ReplyDelete
  15. aik dah abis pantang ke? cpt nye hehe..

    kalo dah asalnyna kurus, xpyh risau konfem otomatik turun dgn sendirinye hehe

    ReplyDelete
  16. best nyer...
    tapi watpe dok cover ngan baju kembang pulak? ;p

    ReplyDelete
  17. Jiji, keji... jeles lah tuh...

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat