Friday, February 18, 2011

Kalaulah korang lembu itu...

Dulu kan kita belajar, lembu ada 4 perut... Rumen, Retikulum, Omasum & Abomasum... untuk menghadamkan rumput yang dimakan.

Korang observe tak... lepas makan, biasanya lembu akan duduk berangan dan mengunyah rumput-rumput yang diragut tu.

Kalo korang la lembu tu, masa duduk tu... sambil mengunyah, apa agaknya yang ada di fikiran korang?

Jap..aku pun nak fikir jawapan aku....

16 comments:

  1. Uihhhh jauh nak berangan 'jadi lembu' nih.. haha
    btw, kalo saya, sambil kunyah rumput tu berangan tengah kunyah kenny rodgers. ;D

    ReplyDelete
  2. haha apa soklan u ni..adui, i tak amik bio..taktaula pulak lembu ada 4 perut.kekekeke..so perut org gemuk tu banyak segmen ke?

    ReplyDelete
  3. Baru tau lembu ada 4 perut ^_^

    ReplyDelete
  4. dia kata..

    'bila laaa aku boleh melawat sedare mare aku kat new zealand tuh'

    hehehe

    ReplyDelete
  5. dia fikir...berapa le kalori aku bertambah ni? kalau 4 perut, kena darab 4 ke? kalau sekali ragut 200kalori x 8 = Aiyoo..apaa...gemukla aci!!"

    ReplyDelete
  6. ish gemuk giler lembu dlm gambar tu...

    ReplyDelete
  7. rasanye dia pikir camni kot~~
    "hmmm..shedapnyeee!! nak makan lagi la!"

    hehe.. (^_^)

    ReplyDelete
  8. sambil makan tu dok pikiaq macam mana dia nak kuruskan badan dia.... hihi

    ReplyDelete
  9. uish lembu sapa lah ni comel giler... kalau i lah kan, mesti terpikir, seumur hidup makan sayur(rumput) je tapi apasal tak kurus2??

    ReplyDelete
  10. diorg fikir utk next meal, nak makan rumput perisa apa pulak ye ngeeee

    ReplyDelete
  11. soalan mencabar minda betul ni. jap nak guna telepathy tanya embu tu. :P
    hehehe

    ReplyDelete
  12. dia pkir, asyik2 rumput, if nak try daging ker ikan ker bleh ker? tapi nk amik dari mana?

    ReplyDelete
  13. hehe...
    agaknya diorang fikir, kalau la manusia macam aku, keluarkan balik 'makanan', then kunyah balik, telan balik... apa rasanya ye... hehehehe...

    ReplyDelete
  14. kenapala isabelle... ko tanya pemikiran seekor lembu kesian makk

    ReplyDelete
  15. kalau lah dia boleh berangan... hmm... x de la lembu korban. mau di tanduk dan diterajang orang2 yg cuba nak sembelih dia... ialah dia lembu, lagi kuat dari manusia. bila nampk je tali dan tau pulak tu dah dekat raya, siap2 lah sepak tendang terajang... mesti tertonggeng la tuan lembu tu... abru tau sakit ha... eh.. apa soalan awak tadi? Lupa la...

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat