Saturday, February 23, 2013

Makan roti cantik lepas bakar kalori


Rentetan daripada aktiviti yang membuatkan aku jadi sengal aritu (read HERE), KeLaPa a.k.a Kelab Bapa-Bapa(or maybe patut dipanggil KePaLa, sebab tak official lagi) pun rasa excited nak beriadah. So, start la atur aktiviti untuk ajak anak-anak lelaki main bola kat park. 

 

Mula-mula warm-up dulu. Gambar mahal ni..bukan senang nak tengok lecturer/head of department bergelek. Hahaha
 

Coach Jack siap tolong betulkan Lil Adam punya cara exercise. Hehe.

Coach Faisal mengepam bola sebelum start game.



Laki aku? Belum start main bola... dia 'menambah tenaga' dulu. Hehehe.

 


Actually, anak-anak pompuan tak ramai sangat kat Adelaide ni. Yang ada pun, of various age group, jadi susah nak specify satu game. Kang ajak main seremban/batu selambut, yang umur 1-5 tahun tak reti lambung lagi. Kang main zeropoint, mak-mak dah tak larat nak lompat..ekekeke. 
So, anak pompuan dan mak-mak (KeLaBu a.k.a Kelab iBU-iBU) hanya lepak sambil membentuk lapisan lemak la sebagai persiapan untuk winter nanti.


Macam-macam ada... bihun, macaroni, tembikai, kek batik, kuih  ketayap, keropok, nachos...
Dan aku bawak apom ni... 
 

Rayyan (anak Gina) suka sangat dok ulang makan ni. Dia kata 'roti cantik'. Hahaha. Lawak la si kerinting ni.



Lil Adib pulak, dari dalam kereta terlena... So, tido je la dalam stroller. 
   

 

 

Bukan anak-anak je semangat, bapak-bapak pun sama naik. Ingatkan masing-masing dah tak larat kejar bola bila dah ada 'airbag'. Keh keh keh
 

Lil Adam jadi goalie.  


Abg Shibie ropanya ada bakat terendam main bola. Entah berapa gol dia sumbat tak tau la.
 

Aliya si comel yang relax jer dengan beskal dia.


 Since Syifa tak dapat datang, so aku ribakan anak dia. (biasa la kan, aku gedix betul sebab dah dua kali beranak dapat anak lelaki je.hehe). Baik je dia dari mula dok baham sepotong tembikai kat tangan dia tu.

 

Tapi bila Lil Adib bangun, jangan harap la Insyirah dapat dominate riba aku dah. Ada orang rasa terancam kot. Heh.







Tapi kan.. sebenarnya lepas aktiviti tu, weekend berikutnya kitorang ada lagi riadah kat Charlesworth Park pulak.
Bapak-bapak je la main bola. Mak-mak apa lagi? MAKANNNN.:P
Makanan as usual..pelbagai....



Lil Adib seronok naik swing, walaupun depan rumah sendiri pun ada swing -_-
 




Tapi bila dah nak balik... semua pakat tapao sorang sikit. 
Kantoi.


Sapa la amik gambar ni. Hishhh... buruk benar rupanya .Har har har

3 comments:

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat