Tuesday, February 5, 2013

How do u cross your legs?


Orang selalu kata pompuan yang duduk terkangkang tu buruk kan? Ye la, tak nampak macam wanita Melayu terakhir gitu.
Tapi ye la kan..walaupun takde amik kelas untuk belajar duduk macam Princess, at least takde la duduk macam Cina-kalah-judi (tu terms yang family aku coined long ago).

But do you know, some people can 'read' you based on how you cross your legs. Especially ladies la. Guys selalu duduk kangkang je. Kalau dalam meeting pun silang kaki macam biasa je.

This is taken from The Body Language of Sex, Power, and Aggression  about how women cross their legs. So, jom tengok... what does your crossing-leg style say about you?

Yang silang macam biasa ni is categorized as the schemer. a.k.a skema la kan? Hahaha. Dengan kasut sebelah tergantung digoyang-goyang; flirting but rarely delivering. Anyway, biasanya orangnya ambitious and competitive. Walaupun orangnya outwardly well balanced, biasanya schemer ni sebenarnya tak kental sangat pun bila dengan lelaki. 



The second pic to pulak is known as the conformist,  sort of duduk atas satu kaki, satu lagi juntai ke bawah. Orangnya slow starter, likes being told what to do. Ala-ala pemalu tenuk gitu. Tapi once dah naik syeikh, senang la deal.

Haaa..gambar ketiga kat atas ni adalah kekdah aku biasanya. Sebab paha aku tak besar kot, jadi aku selalu silang sampai macam nak terpulas-pulas kaki. Known as the perfectionist, orang macam ni selalu rasa insecure and anxious,  sebab JaIm (read: Jaga Imej) gittew. Hahaha. betul la tu.
Tapi sympathetic, so suka tolong orang.



Next...sapa suka duduk macam gambar ke -4 kat bawah ni?
Aku rasa tak lawa la dok macam tu...kaki buka, cuma bersilang kat buku lali je.
It's categorized as the social worker, affectionate and generous, so kalau orang ada masalah, dia memang rajin tolong.



Yang tengah tu.. aku kira pe'el kedua aku la. Bersila atas kerusi. Dan aku suka buat macam ni sebab aku sejuk. Hehehe.
Well, emancipated woman ni jenis yang independent and unconventional.  Standard, typical of the new girl. Hmm.. ada betulnya kot, sebab aku jenis pakai je apa aku nak (takde la up-to-date sangat, tapi as long as badan aku muat, aku pakai la). She digs her freedom, and faraway places. Yeahh.. aku ingat lagi dulu aku pernah pegi bercuti ke Pulau Perhentian sorang-sorang, sebab jenuh mencari kawan yang tak gedix takut air dan tak berkepit celah ketiak mak.

Gambar yang last tu pulak...hmmm... sape suka duduk macam tu? Sila kangkang eh angkat tangan. Aku duduk macam ni bila aku malas je la, dengan slouch sikit belakang badan.
Orang macam ni dikira the philanthropist, kaki tak silang. Pompuan macam ni biasanya warm, easy-going and good-humored. Romantik orangnya tapi takleh terikat, bcoz she's a lover of all men. Eh, alamak... err... takpelah...fasa itu sudah berlalu bagi aku. 

Hmm... anyway, now that I am typing this... kaki aku dok bersilang macam the schemer yang mula-mula tadi tu. Hmmm...

How about you?
Haipp-haippp.. Tak aci tukar dah. Komen le camna kaki korang masa baca entry ni...

7 comments:

  1. semuanya saya biasa buat kecuali yg last sekali..
    tp paling kerap bersila atas kusi..
    kalau mkn kt kdai pn nak bersila
    majlis formal terpksa jgk thn kaki suh dok kt bwh..boleh?hehe
    smpi org meja sblh (laki ramai2) dok kata calon menantu terbaik la apa la..motip?heh.


    ReplyDelete
  2. Hahaha. Xde dlm gambaq mcmmn? Tgh duduk santai kat sofa ni.

    So i assume i suka wat hal sendiri n xterikat dgn mana2 cr atau gaya kot :D

    ReplyDelete
  3. No 1 & no 5 yg selalu dok buat. No 5 tu yg paling suka sbb rasa selesa mcm duduk mcm tu.

    ReplyDelete
  4. Selalunya mcm no. 1 & no. 3 ☺☺

    ReplyDelete
  5. Perfectionist & social worker...apa ka tetiba rasa macam personaliti berubah2. Kau lah bah ni, terus aku mau tukar cara menyilang. Wah gitu.

    ReplyDelete
  6. What's up, after reading this remarkable paragraph i am as well delighted to share my know-how here with colleagues.

    My site ... www.neldemo.se

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat