Tuesday, February 26, 2013

My happy birthday :)

Alhamdulillah. 
Today I am a year older... that makes me...err..jap nak kira.... err.. 25 :P

My day started with  overwhelming surprise by Lil Adam. Well, actually takde la surprise sangat... sebab since last week dia dok sibuk tanya what's my fav colour, what do you like. Dan semalam pun dia konon-konon cakap ada surprise nanti for my birthday. Aku cuba gak pancing.. tapi malas la nak ruin his effort, so aku biar je la. (Jarang tau aku mengalah dengan anak, selalu aku gedix gak nak compete. Haha. Bad mom I am).

  

So, that's me... blowing the candles on the cake. Aku tak suka ada lilin banyak-banyak (tolonglah percaya), so, sebab tu aku tak atur lilin sampai 25 batang. Kehkehkeh.

Sedang aku dapat XOXO daripada Lil Adam... ada budak lain dok usyar kek aku rupanya.




Sebijik macam Lil Adam masa kecik dulu... excited nak tolong blow the candles.
The trick? Magic candles!
I love them so much.

 

Err.. dah kali ke-9 kot kitorang celebrate sama-sama, that is two years extra sebelum kawen.
Tahun pertama, I was in Brisbane on my birthday (so, PJJ je la). Second year tu, we were at the airport, sending me back to Brisbane (balik summer hols).




Rushing sikit la celebration pagi tadi...sebab Lil Adam dah nak gi sekolah. Tapi he was excited to surprise me and eat the cake first.


The cards from my darlings. One from MrHubby, the other from the kiddos.


Dah potong satu slice, baru teringat nak snap gambar.
 

And ohhh... my stargazer lilies bloom dengan meriahnya on my birthday!
How lovely!
Balik Malaysia nanti, parah la kalau nak beli lilies, sekuntum je dah RM10.


Lepas hantar Lil Adam pegi sekolah,  we went out for jalan-jalan at the Rundle Mall. Harus la kan? Since arini the bosses and colleagues are not around, malas la aku nak gi lab sorang-sorang. Ekekekeke.

Dan yang bestnya... dapat beli something as birthday present. Yay  :)
 

Lunch at Knoodle. MrHubby's first time. Selama ni aku je dok cerita aku gi makan kat situ.
 

Balik rumah, layan Lil Adib nak blow candles lagi.
Dah padam, nyala lagi. Tengok la satu slice cake tu ada berapa batang lilin. Haihhh
 

He loves doing this cheeky face (ketawa sambil tutup mulut) nowadays. Konon lawak sangat la tetiba lilin tu menyala balik. Hahaha
 


Lewat petang, tetiba dapat kunjungan daripada K.Surah (queen of our istana hinggap) and family. 
How thoughtful. Siap bawak hadiah lagi. Dengan handmade cards daripada anak-anak dia...


Dapat hadiah pisau Victorinox you! Dengan egg timer. Hehe.I loike. 
Aku memang suka benda-benda practical macam ni.


So bersantai makan kat backyard la sambil bergosipan. Anak-anak pulak main la segala apa yang boleh main.
 
  

Yours truly and the queen. 
 

Lil Adib yang vain, nak-nak ila ada tetamu (ikut perangai sapa lagi la kan?). 
Zaim pun nak join jugak.   

  


Apart from that, I got a lot of birthday wishes on my Facebook wall, phone texts, calls, etc. Thank you very much for the prayers. 
It might be a quiet celebration for me this year, but it ain't matter.

7 comments:

  1. Happy bestday again Is! Wahhhh bestnya kek besau... semoga murah rezeki.. bertambah lagi.. n happy alwez. :-D

    ReplyDelete
  2. Happy bornday Belle. Semoga mendapat yang baik2 dari Nya.

    ReplyDelete
  3. happy burfday Belle,

    may all your wishes come true.. eh memintak wish aku pun termakbul pi tempat ko tu ek...

    btw ko jangan nak jual lily tu memaHal kat aku ek... puk kang!

    kahakhakhakah

    ReplyDelete
  4. wah...happy family....happy besday!!!!!semoga bahagia dunia akhirat...

    ReplyDelete
  5. Happy birthday to you belle. Semoga panjang umur, dimurahkan rezeki, diberi kesihatan yg baik, diberkati kehidupan dunia dan akhirat dan semoga kekal bahagia selamanya.

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat