Thursday, February 28, 2013

Ultraman kental yang jeles kat beruang

 
Lil Adib has started to developed passion towards this red superhero. Kalau boleh, tiap kali main gadget, hulur kat kita nak suruh buka "Men!!!"
Bila tengok je YouTube Ultraman, dia pun siap la buka bunga-bunga silat nak menyerang monster. Bajet dia jadi Ultraman la tu.
Monsternya siapa? Tak lain dan tak bukan, Lil Adam la.

 Nasib baik la kitorang bawak selambak Ultraman dari Malaysia dulu. Kat Aussie ni, mana nak dapat Ultraman? Ben10, Spiderman, Superman ada la.


Tapi bila dia ajak kita main Ultraman tu, tangan si Ultraman mesti terangkat ke depan.  Kira in action la gamaknya.
Lepas tu sambil lawan tu,mulut pun bising la bunyi Pa-Pa-Pa-Pa-Pa... (ape punya sound effects daa!)

video


MrHubby tengah solat pun, dia nak ajak main Ultraman. Haihhh


Ke mana saja sekarang ni, dia akan bawak either dua ekor (ekor ke orang?) Ultraman dan sekor monster. Dalam kereta, pegi Sunday market, pegi shopping...
Ultraman yang cacat patah kaki pun takpe. Maybe sebab dia tak pandai menilai lagi kecacatan tu.

Ini pulak adalah Bear-Bear Lil Adib. Tengok tu kemain sayang lagi kat bear-bear dan ultraman.

 


Tapi aku selalu usik dia, cakap Bear-Bear nak momon (read: bon-bon).
Masa tu, kasih sayang terhadap Bear-Bear pun bertukar menjadi dendam kesumat dan cemburu membakar jiwa. Semangat juang dan hati kental Ultraman bertukar jadi jeles.
Bersungguh-sungguh ditolak beruang yang tidak bersalah itu ke tepi, biar jatuh dari sofa.


Menangis bila aku hug dan menangkan Bear-Bear.

Tapi, ini semua cuma airmata buaya.
Once dia dah kenyang, dengan murah hatinya Lil Adib akan bagi Bear-Bear kat aku. Hahaha. Bila aku buat-buat tak nak, lagi la sengaja dia kelek dan acu beruang tu kat aku. 


Aktiviti menayang perut tuncit. 
Hehe... actually time ni aku sorokkan bola dalam baju dia.
 

 

4 comments:

  1. ahaha.
    ko tak hagak2 la nk sakat anak..
    bear tu dgn dia beso sikti je
    mahunya dia tak jeles

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila lg nak menyakat.esok2 dah besar dah xbest

      Delete
  2. Adib nangis nampak airmata berjurai2. hehe

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat