Monday, February 25, 2013

Mine is affogato. Yours?




Niatnya nak berjimba esok sempena birthday aku. Tapi memandangkan lusa SV nak ajak dating meeting, so rasa macam terbantut pulak niat tu.
Tapi kan... pagi tadi bukak email, dia suruh hantar draft by arini Erkkk...
Tapi kalau arini dah submit, maksudnya esok boleh la relax sikit kot. Lagipun both SV and co-sv akan fly ke Brisbane esok. So, somehow there's no one to pressure me tomorrow. Heh.
 
Anyway, hari ni, aku kena productive laju-laju.
 
Was thinking of having extra dose of caffeine. What? Coffee?
Tapi, aku prefer tea to coffee. 
Whoaaa... sebut 'coffee' instead of 'kopi'. Motif? Bajet matsaleh sangat la kan? Poyo!

Coffee ni bagi aku sedap bau je. Sebab tu la there's a saying: if u wanna sell a house, brew some coffee, bcoz the smell of freshly brewed coffee would help lure them into buying a home. Haha.
Standard la kan... kalo rumah tu bau asap rokok, bau taik kucing, bau karpet masam...  terus tak setim orang nak beli.
If coffee is not your thing, u can still use the scent of fresh flowers, vanilla, freshly baked bread or cookies. (Nanti kalau agent rumah nak datang inspect, aku nak kena buat either one of these la. Kang dia bau belacan semerbak satu rumah, pengsan pulak. Hewhewhew)
 
Eh, okay.. Melalut pulak. 
Mana tadi? Haaa... aku suka teh, tak berapa suka kopi.
Lagipun, kalo bab coffee ni, aku kan sweet tooth, so aku nak affogato je.


Cara nak membuatnye...

  • Dollops of vanilla ice cream
  • Hot brewed espresso (kaw-kaw punya)
  • Ground cinnamon (for dusting, kalau suka)

 
 
What about you, what's your flavour?


 
Life is too short for bad coffees, kan?
 
Okay la...aku nak sambung buat keje ni. Babai.


8 comments:

  1. hi dear :)
    look at the picture sgt drooling & tempting tau hihihi

    ReplyDelete
  2. saya peminat tegar coffee puan..
    especially CAPPUCINO...huhu...ska bila tgk foam yg cntik tu... n hancrafted coffee bila ada corak2 atas tu, lg syg plak nk minum...hehe

    ReplyDelete
  3. aku tgh cuit minum kopi
    aritu kembung seminggu
    sembelit bagai
    hohoho

    ReplyDelete
  4. macam sdap je affogato tuh..terliur

    ReplyDelete
  5. Not a fan of coffee too. Tea is just once in a while because I'm still young. I'm a huge fan of MILO. hehe.

    ReplyDelete
  6. Well i pulak prefer coffee than tea. :-D

    Btw, aku prnh buat muffin n serve pd landlord n wife dia yg dtg tolong betulkan pagar blkg umah. Tp xprnh lg try dgn agent hewhewhew

    ReplyDelete
  7. Suka kopi, tapi tak bley nak minum hari2.

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat