Tuesday, April 6, 2010

Dragon vs Dinosaur


Back from Endau yesterday, we rushed to Bukit Raja, for Lil Adam's 3rd movie. I'm not gonna delay this time, or we'll end up missing the show (like the movie Up). Anyway, I guess we made the right choice...

He was so attentive from the beginning, dan dalam sunyi sepi tu, Lil Adam memecah kesunyian dengan "Haa...dinosaur banyak!!! Dia makan!!!"

MrHubby & I tersenyum-senyum dalam gelap tu menengok gelagat dia. Konpius gamaknye antara dragon dengan dinosaur.

Tu belum lagi bila dia dengan bersemangatnye bangun dari seat sambil menjerit "Dragon lawan!!!" dan "Yay! Menam!" (read: menang). Masa lawan tu, memang bising-bising, x pe la.

Anyway, his obsession towards creatures like that started when he was so into Ultraman lagi. Kan Ultraman selalu lawan dengan raksasa, usually dinosaur-like monsters.

So, that day, I decided to buy him some toy dinosaurs.


Sesi membodek: "Ayah...bukak please! I lefiu, Ayah"


Semua disusun atas meja tu...


"Hiyahhh...Makan budakkkkk!!!"



Pandai pulak dia susun semua berdiri mcm nie. Yang sama jenis lak tu.



Dan masa balik kampung tu, kena la bawak set baru (the small ones) ... tengok ni dia susun sendiri...



Yang lawaknye, kerana obsession dia tu...sampaikan kalo lawan dengan Ultraman pun, dinosaur boleh menang!

Haii...Adam... Adam...

16 comments:

  1. best kan citer ni..aritu tgk dgn hubby memeula tgk ALICE (xbest sgt) pastu bli tiket 1 lg tgk dragon..mmg best i bg 4star!!

    pss~~..i dating dgn hubby anak tggl uma nanny semata-mata nk tgk movie..heehehe

    ReplyDelete
  2. mamanoa,
    a'ah..best giler citer nih.
    i x smpi ati tinggal anak.lgpun dia dah pandai enjpy movie, kira okay la tu.

    ReplyDelete
  3. klo aisyah la, cerita2 mcm tu sure nangis takut. toy haiwan plak dia suka ayam itik dan kucing. betul2 girlie girl jiwa lembut anak dara i tu. eh, i dah fly balik this friday tau. so how leh?

    ReplyDelete
  4. :)) pandai adam ya.. pasha cant enjoy d movie yet.. 30mnt aja udah dia bosan..

    ReplyDelete
  5. best can citer dragon tu.....cute sangat toothless tu....

    zana tengok citer tu pun leh meleleh2 air mata dlm panggung...nasib ler gelap kan...he he hehe

    ReplyDelete
  6. weh Belle. Aku ada konflik laaa.. mcm anak laki.. boleh je kan beli dinasour laa kereta laa robot laa.. anak pompan... alahai.. tau je laa aku ni.. kaler kaler pink aku mmg out!! apa pendapat ko kalo aku beli maianan lelaki utk anak aku - mintak pendapat dari mak yg ada anak bujang

    ReplyDelete
  7. oyis,
    APA? U DAH NAK BALIK THIS FRI?
    ishh..kena arrange cepat ni. kang x sempat jumpa calon menantu yg takut dinosaur tu.hihi

    atiqah,
    like mama, like son ley...hehe

    mamapasha,
    jiwanya gak ke situ lagi kan? coba dikasi movie yg ada choo-choo.

    elyn,
    err... i ke?
    (ayat perasan) :P

    zana,
    haha..i pun ada gak terharu sikit, tapi x sempat meleleh..kontroll..kontroll..

    jiji,
    aku cdgkan cdgn ditutup!!!
    bagi aku, xkesah jer bagi dia main dinosaur bagai. biar dia x lembik /senang dibuli besar nanti. tgk la contoh maknye & aunty nye nie.

    ReplyDelete
  8. firstly, meja adam sama ngn irfan punya yeay!

    secondly, nak tengok how to train ur dragon gakkkk! u tengok 3D nya ka?

    3rdly, adoiii bole eh adam behave gi tengok movie? i seram sejuk bila ingat nak bawak irfan. hahaha

    ReplyDelete
  9. wah...well behaved... hopefully asrul camni la...cos at 8mths kot, was his first movie with us...but of course, he slept right thru :)

    ReplyDelete
  10. walauweh.. dashsyat la adam.. leh bukak kilang dinosaur pasni wahaha SUPER CUTE!

    ReplyDelete
  11. hahahha... tersusun elokkk jer dinosour tu ek... dah boleh bawak gi movie ok lah kan cumanya kene cari movie yg bebetul dia akan enjoy... i dah bertahun tak pi cinema nih..

    ReplyDelete
  12. hahaha..memangis ultraman klu tau dia dh takley lawan dinasour.hehehe

    ReplyDelete
  13. drama mama,
    ahaa..i realized the table.
    btw, i x tgk yg 3d. i x rasa adam leh dok diam dgn 3d glasses tu.
    u shud try la bwk irfan. x try, mana tau.

    reitak,
    try tgk kalo AIR dah ada minat tgk kartun or things like that. kalo ye, i think he'll sit still during the movie.

    aidaikmal,
    hehehe. kilang dinosaur? mcm ganaz je bunyinya.

    lady,
    hoh? nape dah lama x pi cinema? sbb xleh bwk arri & molly ye? hehe

    kizzy tf,
    mcm mama ;)

    lin muhamad,
    tu la psl. kesian ultraman kalah!

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat