Tuesday, August 9, 2011

Wang besar!!! Wang besar!!! Nak buat apa ekk?



Sila gelakkan aku. Aku generasi terlewat. Hahahaha.
Yes, I might be the last person knowing this sorta good news. Let's just say I was on hiatus mode (cettt!)... bcoz actually aku dah berkurun tak tengok berita kat TV.
Reasons? Aku malas nak tambah dosa yang menggunung ni bila dengar berita #^*%*&#$ pasal politik dan statements bodo daripada orang tertentu. Paling tidak pun, maybe aku TERPAKSA hadap berita kalo balik kampung, sebab FiL memang jenis mesti-tengok-berita.

Well... as everyone else know...

Kerajaan bersetuju membayar bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 kepada 1.27 juta penjawat awam Persekutuan bulan ini
(source)

Aku ni pagi tadi lepas sahur baru dapat tau. Tu pun daripada FB kengkawan...
Tanya MrHubby, dia pun 2x5 blur macam aku, sebab semalam balik dari berbuka dah lewat, takde belek-belek FB...

  • Ada yang bersyukur (langsung drp takde).


  • Ada yang cakap "Dapat banyak ni je? Ni mesti saki-baki lepas beli cincin 24juta."

  • Ada yang plan nak guna untuk persiapan raya.

Apa pun, standard la kot... dah dekat pilihanraya kan. Hehehe
Cuma kan...sejak aku start keje gomen sini, TAK PERNAH LAGI DAPAT BONUS SEBULAN (atau lebih). Dah bertahun gak la...5-6 tahun gak la aku rasa.

Aku tak plan lagi nak spend untuk apa. Maklum lah..pejam celik-pejam celik, abis la duit tu.

Mmm... dalam pada aku tak plan nak berjalan sana-sini, tak plan nak membeli baju raya segala... Aku 'berjalan' gak la ke links kat blog/FB orang.
Klik punya klik... belek sana-sini, berkenan... then, M2U. Tau-tau je duit dah surut. Hahahaha.

Lepas baju... tudung... Lepas tu, melarat la beli novel la, apa la. Semua bahana klik-klik je.
Addicted weiiii. Sapa kata dok kat rumah tu selamat daripada window shopping?

Nasib baik masa dalam pantang aritu aku belum terjebak lagi dengan online shopping. Kalo tidaaaaakkkkk.........


11 comments:

  1. aku lg lambat... br tau tadi..tu pun nasib baik ade kursus PRISMa kat fak.. kalo x, mesti aku xtau lg.. pastu ingt salah gaji haha... selamatla ko x addicted ms lam pantang, aku dulu lam pantang la paling giat sbb pantang kat kedah haha..

    ReplyDelete
  2. erkk..kecoh juga ye hal cincin 24k tu..hahaha!

    ReplyDelete
  3. Weii..aku dah lama terjebak beli online ni..kt opis ni aku mmg terkenal dah received parcel2 ni haa..susah nk buang tabiat shopping online ni weii..hahaha

    ReplyDelete
  4. sgt suka statement ni 'Sapa kata dok kat rumah tu selamat daripada window shopping?'.

    me yg WFH ni... dah lama dah terjebak dgn beli online2 ni. agak addicted jugak la. tahu2 je M2U susut nilai :p. beli barang dapur je x penah online lagi. kalau nk try boleh la (http://www.doorstep.com.my/)
    (saya xde kaitan ngan link di atas ye)

    ReplyDelete
  5. aku baru tau ni haaa..huhu..tp suami aku je la yg dpt..hehe

    ReplyDelete
  6. kat rumah masa pantang la paling terjebak dengan online sopping. lagi teruk kalau dok kat office. keke

    btw enjoy the bonus. syoknyeee

    ReplyDelete
  7. Bestnya dpt bonus raya ☺☺☺

    ReplyDelete
  8. Dah blink2 mata fikir cincin mana nk rembat!! Bestnye... :p < mode terkinja2 & ketaq x dan2>

    ReplyDelete
  9. half gaji tu xde kesan sgt. x sempat nak menyimpan or beli apa, tau2 dah terpakai di musim perayaan ni huhu... nak2 kalo anak2 buah berderet2

    ReplyDelete
  10. shopping je la :) atau g bercuti :)

    ReplyDelete
  11. Isabelle, Dengar je kat brita gov bagi bonus.. aku jeles jugalah. Dekat raya ni kalaulah bos haku tu bagi bonus maunya lompat tinggi2 haku! tapi nampak gayanya raya ni kompom xde bonus. Tapi bila ingat2 balik company bos aku yg cikai tu penah bagi 6 bulan bonus! yr'09 jadi tak jadilah aku jeles sekali pun yr'10 langsung xde bonus. dah tu yr'11 ni dah tak brani nak harap bonus lagi dah, sebab dah kuar march lalu 2 bln gaji jer.. Maunya aku sihir jer bos tu bagi bonus lagi.. membazir bayar LHDN sampai 4M utk last yr punya profit tapi bonus 2 bulan je bagi kat kita. bagi bonus ke company trip ke.. kan lagi baik.. Tapi sebab bos haku byr LHDN smpai 4M la gov ada budget bagi bonus kan.. kalau gitu tingkiu kat bos aku jugak lah kan hahaha.. gurau je ye isabelle..

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat