Friday, August 5, 2011

B*bi dalam Kek Lapis

Bila dah keluar pengesahan tentang Golden Churn butter confirm ada DNA oink oink, memang rasa sakit hati. Maunye tidak... dulu kecik-kecik lagi dah pernah makan butter ni... masa buat kuih samperit.

Rasa macam kena tipu selama ni. Grrr...


Lepas kecoh-kecoh jap 2,3 bulan lepas... keluar pulak statement mengatakan 'dah halal'.
Tup tup kali ni kuar confirm haram sebab ada unsur kerbau pendek tu.


Cuma bila mengenangkan kesedapan Kek Lapis yang guna butter tu, rasa ralat sangat.
Kat BH, ada citer tentang Di Wannie Cake kat Sarawak tu punya la bertanggungjawabnye sampai musnahkan kek-kek lapis yang dah siap untuk order raya, sampai rugi ~RM30000.
Kesian kan?

Takpe la.. kita doakan dia untung dengan cara lain dan berkat bisnes dia.

Cuma aku terfikir, berapa banyak la peniaga yang sanggup tanggung rugi kerana tak nak menganiaya pelanggan-pelanggan Islam diorang dan kerana takut dosa?


2 comments:

  1. Wow, respect that Kek Lapis Sarawak person!!
    Am sure she/he will be blessed in other ways....

    ReplyDelete
  2. issue betul masa kuar butter tu kejap halal kejap haram... nasib baek tak minat sangat butter tu dalam serba serbi... just stay guna buttercup... dulu rajin guna fern.. tapi mahal..

    anyway, [tompang iklan ye tuan blog] Homemade Kek just gunakan buttercup.. so, kalau nak order boleh lah jengah ke http://homemade-kek.blogspot.com/ k...

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat