Sunday, August 21, 2011

Status FB pada bulan puasa



Bulan Ramadhan ni, amongst the fav. status updates are about food.

Contohnya:
  • Baru balik dari PaRam-roti jala, kebab daging dengan air kathira.
  • Ayam percik, air tebu dan puding mempelam ala tropika for berbuka. Nyum nyum

Yang jenis suka check-in, maybe sepuluh kali sekejap update...

  • Is*belle has just checked in at Carrefour- beli bahan untuk buat kuih raya!
  • Is*belle has just checked in at Hotel Grand Berbintang-bintang for iftar.


Come Isyak, ada gak yang post status kat FB macam ni...
Is*belle has just checked in at Surau/Masjid sekian-sekian.

Memang takde salah pun.
Sometimes, we just wanna share with our friends- this is what I'm doing.

Cuma, untuk muhasabah...
Jangan sampai terdetik rasa riak di hati "Aku solat tarawih ni weyyy"


Kang baik-baik nak kaut pahala Ramadhan, pahala x dapat...dosa pulak dapat.
Sekadar peringatan, untuk diri sendiri juga.


7 comments:

  1. kalau kitorang update location..alamatnya tak abis2 kat dapur, kt ruang tamu, kt bilik air je lah :P

    ReplyDelete
  2. hahaha. mmg betul pun. bagus peringatan ni. Knur dah malas nak update sgt sbb selalu fikir "Patutkah benda ni dikongsi dgn org lain kat sini?".

    ReplyDelete
  3. i pun ada kawan cenggitu, kalau boleh 5 mnt sekali nk check in hahaha. mula2 cam rimas, lama2 lantak kau lah..asalkn ko bahagia LOL

    ReplyDelete
  4. hotel grand berbintang2 hehe.. cute!

    ReplyDelete
  5. bagus.... utk peringatan diri sendiri juga

    ReplyDelete
  6. aku kalo update, juadah berbuka hr ni :P

    ReplyDelete
  7. hehe terasa u.. esp. yang 2 contoh teratas tu hehe.. tapi takde la sampai tahap tetiap hari nak update pasal iftar ape n kat mane kann :p

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat