Tuesday, August 23, 2011

Aku pada pandangan mata Lil Adam T-T


Often that Lil Adam compliments each of us.
Katanya Ayah is handsome, Adam is handsome like Ayah. Mama is beautiful, Adik... comel.

Tapi there are times when aku gedix terlebih, aku tanya kat dia "Am I beautiful?"
Biasanya dia akan pandang muka aku dulu... siap pegang dagu/muka aku sebelum bagi jawapan.

Pernah dia jawab "No, Mama is not beautiful."

Huhu. Kejam kan?

Tapi bila lama-lama aku observe, rupanya 'beautiful' dia tu hanya bila dia tengok aku lengkap ber-eye shadow. Hahaha.
Maksudnya kalo muka aku dah super-selekeh macam maid-tak-mandi-lepas-bersilat-kat dapur, confirm jawapan dia "Mama is not beautiful."

Sedih kan?




Last week, masa aku dok belek-belek postur depan cermin, tetiba Lil Adam datang belakang aku dan cuit-cuit badan aku.

Lil Adam: Eh, where's Mama's baju?

Mama: *buat muka sedih* Hmmm... I have no baju. Poor Mama.

Lil Adam: Come on, Mama. I show u. *tarik tangan aku ke bilik baju*

#ye, satu bilik kat rumah tu dikhaskan utk lemari baju dan hanging rack yang sesak bergantungan baju-baju aku & MrHubby. Belum masuk lemari baju lagi satu kat master bedroom (baju aku je)

Lil Adam: Haaa.. this one, Mama.

Mama: But I don't wanna wear this one. This blouse is not nice.

Lil Adam: Blouse? (*first time dengar). This blouse....bla-bla...many...lots....

Mama: *gulp* (Ni nak perli aku le ni)


6 comments:

  1. cer tanya apak... cer tanya apak plak... hehehehehe

    ReplyDelete
  2. boleh jadi beautician consultant la adam ni.hehehe

    ReplyDelete
  3. fuh dah jadi pengkritik pesen pulop!

    ReplyDelete
  4. harus taste tinggi besar nanti ni

    ReplyDelete
  5. hehehe. Nasib baik anak2 dara Knur tak komen baju2 mama diaorg ni.

    ReplyDelete
  6. aiyook dah misinterpret maksud cantik tu :p

    ni kalau u record apa dia cakap ni is sok sok dah besar bagi dia dengar sure hilarious hahaha

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat