Wednesday, August 3, 2011

Nasib baik tak tershashul

Alhamdulillah, the Signing Ceremony of the MoU yesterday went very well.

Sila klik untuk tumbesaran yang cemerlang. Hehehe


It's between us and NIOSH. Actually it's for the new programme we are going to set up.


And the emcee of the day... ta-daaaa!!!

Yours truly cuba melunakkan suara jantan sebaik mungkin. Bahahaha...
Aku ni dah la tak suka dengar suara aku sendiri kat mic/ recorded. Masa karaoke, lain citer la.


Okay jom layan sikit gambar-gambar ni.

Among the VIP from NIOSH, MIHA, the top management, UiTM Terengganu and FSK Puncak Alam.
As usual, majlis dimulakan dengan doa.

Then, a welcoming speech by our Deputy Dean.
Masa rehearsal, aku dah tershashul sebut Dr Rozi Othman (instead of Ahmad) Hahaha. Ni mesti sebab aku tingat Rozie Othman yang berlakon Mertua vs Menantu tu.


Time Dato VC berucap buleh pulak aku sengih-sengih. Hehe


Tan Sri Lee Lam Thye.


Tetiba teks ucapan dia dalam BM. Alamak.
Rasa macam kena penampor dush-dush sebab the rest of us use English. Nasib baik aku tak tershashul sebut Chua Soi Lek yang sensasi itu. Kalo tidak, harus aku kena banned. Hahaha.



Dan masa ni aku 'teqempon' sebab aku baru je bisik kat Sufri (sebelah aku).. "Tetiba aku teringat Johan Raja Lawak jadi AhChai"


The momentous event- signing of the MoU. Time ni berpusu-pusu semua photographer amik gambar.

...tak sempat aku sebut nak exchange dokumen, VC dah tahu-tahu sendiri. Maklum la, dah banyak kali sign MoU.

The VVIPs and the people behind the scene. Aku pun mesti la menyelit, sebab aku bukan jadi Emcee je. Segala kerja pasal silibus, OBE program baru pun aku ada terlibat gak.


Last but not least, the Press Conference before adjournment.


Whew! I managed to complete the tasks well. No major hiccups.

Anyway, thanks for all the best wishes.
Lepas ni kalo anak korang nak kawin, panggil la aku jadi emcee. Kalo masa tu aku perasan suara aku dah sedap, confirm aku meluru gi karaoke kat majlis kawen tu. Hahaha

14 comments:

  1. madam is nampak cam anak dara laa..
    :D

    ReplyDelete
  2. kelas ko bella...kalau aku confirm haru biru majlis jadinya..hehehe..

    ReplyDelete
  3. Nun jim alif ha..August 3, 2011 at 7:32 PM

    Wei! Aku org miskin, tak mampu pakai mc2 ni time anak kawin...Org dtg mkn je, buat kat rmh kg je...lainlah org bandor, buat kat dewan hotel kenalah ada mc...hehe. Anw, aku mmg tbayang tak kuar ke suara jantan ko tu...pandai kontrol eh

    ReplyDelete
  4. well done. lawa kebaya u. dah anak dua pon still bole muat, meletops lg

    ReplyDelete
  5. uishh keja kat canseleri ke? hmmm kena terjah ni, buat blogger meeting pulak..hehehe

    ReplyDelete
  6. amboi amboi cunnya MC of the day!

    ReplyDelete
  7. comel tul mc of the day..phewwittt :)

    ReplyDelete
  8. yelah, semua benda nk buat lepas ktorg dh slmat grad. ini tidak adil! Boikot FSG boooo!!!!

    ReplyDelete
  9. Manis dan ayu puan emcee! Sah2 nampak macam student je..

    ReplyDelete
  10. wowee!!! dah settle..kalo aku, xtau la camne huhu... btw, cantik kebaya ko :)

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat