Friday, August 5, 2011

Ally Iskandar confirm putus tunang

source: here

Daripada asalnya si awek letak status perhubungan “I’m Officially Single” yang menimbulkan tandatanya... akhirnya confirm lah Ally Iskandar dah putus tunang dengan Nur Aisyah Zainal.

Diorang sempat bertunang5 bulan je (since 11 Februari 2011).
Tapi yang bagusnya diorang putus cara elok... family bincang dengan family.



Iye la kan? Takde la macam kebanyakan artis sekarang...
Time nak, kemain ikut adat. Bila tak nak, main tinggal gitu je, buat statement kat press.
Lagipun diorang putus bukan sebab orang ketiga- memang la buleh jumpa family. Kalo ada pihak ketiga, kau ingat diorang berani nak bincang dengan family? Harus kena sula sekor-sekor.


Statement Ally sangat humble (bagi aku la)...
“Kami berdua dengan rela hati memutuskan pertunangan ini dengan cara baik serta mengikut adat Melayu. Mungkin, kami berdua mempunyai kelemahan masing-masing. Jujur kata, putusnya pertunangan ini bukan disebabkan perkara-perkara sensasi seperti kehadiran orang ketiga. Cuma, kami tidak mempunyai keserasian & kesefahaman, tiada jodoh,” kata Ally Iskandar menjawab pertanyaan media mengenai sebab-sebab putus tunang.


Bagus.
Takde kecoh-kecoh burukkan nama each other macam sesetengah orang...
Masa bertunang, I love u...u love me. Dialah dewata hati, penyambung jiwa raga bakul...
Dah putus...Baru keluar ayat "Kau memang tak guna, gigolo... kau ingat kau bagus?" (ayat ditapis sempena Ramadhan.Hehehe)

Tu la orang kata, dugaan bertunang ni kuat.
Aku dulu takde bertunang-bertunang ni. Risik, tiga bulan prepare semua sendiri, nikah... settle.

Korang yang pernah bertunang... cer citer sikit, ada yang dugaan hebat x?

8 comments:

  1. kite tunang pon tak lama, 3 bulan jek then terus kawin.. dalam masa 3 bulan tu sibuk setel hal kawin jek.. huuhu

    ReplyDelete
  2. ally tu high taste oi... nak artis2 mcm fasha sandha, maya karin jer.. mmg la tak sefahaman opss

    ReplyDelete
  3. Memang byk dugaan masa bertunang nih. Me tunang dekat 2 tahun, mcm² dugaan, alhamdulillah...jodoh tu kuat ☺☺.

    ReplyDelete
  4. Family aku memang tak bertunang Belle. Masa aku dulu bertunang 2 jam sebelum nikah..hehe..

    Kalau tak bertunang, bleh guna duit yg dijimatkan tu utk time nikah..hehe..

    ReplyDelete
  5. aku tunang ok je...hehehe..

    ReplyDelete
  6. aku tunang lama, dekat setahun lebih. Alhamdulillah tak der dugaan mana setakat majuk2 manja ajer..hehehe

    tp 1st year kawen, memang mcm2 dugaan sebab pembawaan budak kot..hehehehe

    ReplyDelete
  7. note to ally ~ ngorat laa mak ni hah!! mak single lagi!! ekekekeeee

    ReplyDelete
  8. note to ally ~ ngorat laa mak ni hah!! i single lagi!! ekekekeee

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat