Tuesday, May 7, 2013

Camping di hutan yang tak berapa nak hutan

Actually, Lil Adam sejak baby/toddler lagi dah biasa camping sebab ikut aku masuk hutan bila bawak students pegi field trips. Randuk sungai, panjat bukit, tido dalam khemah tu dah biasa bagi dia- semuanya sebab he was attached to me sebab he was breastfed. So, aku tak sampai hati nak tinggal.

Recently, East Torrens ada buat School Camp. Takde la masuk hutan ke apa ke, kat sekolah je pun. Tapi he was so into it. Maklum la...bukan selalu. Aku pun dulu macam tu jugak, excited bila dapat tido kat tempat lain selain rumah sendiri. Hahaha

So, Lil Adam sibuk la dok remind kena bawak itu ini. 


Dan aku pulak, jenuh pot-pet-pot-pet pesan itu ini.
Pesan jangan meragam pulak kot tetiba teringat Mama dan Ayah, sebab tido kat lain. Dan berkali-kali tunjuk barang yang aku dah sumbat dalam beg, kang ada pulak dia tak jumpa. Guess what? Memang ada pun yang dia cari tak jumpa (dah balik, baru dia cerita). Hampeh!


The camping day.
The kids enjoying the activities. Ni aktiviti lari-lari dan ada treasure hunt jugak.



The campfire, set up in the school compound.



Dengar katanya malam tu diorang siap ada bakar marshmallow sama-sama. Dalam pada cuak kot-kot anak aku termakan marshmallow yang tak halal, rupanya dia tak makan pun. Bagus jugak being a picky eater ni rupanya!



Lewat petang tu, we picked him up...bawak balik untuk shower dan makan kenyang-kenyang. Bukan apa, concern terrrlebih sikit...walaupun staff kat sekolah tu memang dah aware pun pasal halal food.  Then, hantar balik dia ke sekolah.

The young kids tido kat Activity Room je.
Yang besar-besar tido dalam khemah le.



Lil Adam and his set 'place-to-sleep'. Sleeping bag lent by Gina.
Siap bawak Diggin the Dinosaur lagi untuk temankan tido.



The following day, masa lunch... aku pegi hantar makanan. Memang la sekolah sediakan makanan. Tapi anak aku tu tekak Melayu, nak makan nasi jugak. Hahaha
 

While the kids were enjoying their meals, I had a chat with Wendy (Lil Adam's class teacher). Banyak progress Lil Adam yang membanggakan. Alhamdulillah.
Sembang jugak pasal PhD aku, in which terus staff lain yang passed by situ chuak bila dengar kata aku study pasal occupational hygiene. Hahaha. Tau takut!!! Kalau kat Malaysia, hygiene tu orang ingat kebersihan (i.e basuh tangan je) sebab the field is still in its infancy.
 

Diorang ada gak aktiviti indoors, form one station to another. 
 Ni kat play area tepi kelas Lil Adam-tema kali ni fairy tales.

Ada rumah Hansel and Gretel, Goldilocks punye setting...
 Snow White punye hutan... etc  
   

Fun kan?


Balik dari camping, Lil Adam tanya... did I miss him? 
Bcoz he missed me.
 
Auww...sweet kan anak aku? Romeo sangat.

4 comments:

  1. hi.I am blogwalking.
    If u want to be a glampreneur like me,do visit my blog http://nolyanna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. jeles dgn adam. i wanna go camping too! (but holiday is out of the pic for us at the mo, sadly) :(

    ReplyDelete
  3. untung adam dapat experience camni kan..

    ReplyDelete
  4. bestnya jadi budak kecik duduk kat ostrolia tu!!!

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat