Friday, May 24, 2013

Apa ada dalam kasut orang?

Semalam masa berjalan belakang sorang mamat ni, aku terperasan  kasut dia dah koyak. Koyak. Bukan setakat berlubang.
Tapi koyak tahap boleh jadi saluran untuk ventilation kepada kaki dia. Ala-ala aircond gittew.

Aku terperasan tu pun sebab dia naik tangga depan aku.

Jarang sangat-sangat kita tengok kasut orang kan? Kalau tengok pun, setakat nak cakap "Eh lawa la kasut dia!"
Unless kalau kita duduk melepak kat kaki lima, dan perhati gelagat orang 3,4 jam. Macam-macam pe'el. Tapi apakeheynya pulak nak melepak? Kan ke banyak keje dok ada.

So, we end up nampak yang surface je.
Dan kita buat tekaan sendiri.'Tekaan' tu bunyi mulia sikit la.
Kita buat dakwaan (bunyi macam court la pulak),... err..tuduhan... err..  telahan/ kesimpulan sendiri.


Kalau nampak laki tu jambu sikit, kita conclude "Ni mesti gay ni."

Kalau nampak yang pompuan lak muka ketat, kita kata period. Atau mulut jahat sikit "Elehhh..semalam 'tak dapat' le tu!" (Ewah..kemain lagi siap boleh tau jadual orang beromen)



So now let's spend just 4 minutes.
And ponder.....

What is in their shoes?



4 comments:

  1. mcm tu la perangai org kita...

    ReplyDelete
  2. thanks for sharing the video, made me think. kena lebih memaafkan org andai org berkelakuan kurg ajar di jln raya dsb nya (mungkin nak berak, bini nak bersalin, etc). teringat tagline kata ujang dlm novelnya Jibam - kalau kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti...

    ReplyDelete
  3. mmg susah nak control hati dari berkata-kata :)

    ReplyDelete
  4. Biasalah tu. Klo pandang org tak sah klo tak tgk atas sampai bawah kan ☺☺

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat