Friday, January 11, 2013

Ta-daaaa!!! And the lucky ones are...


Dek kerana entry semalam pasal Jangan Lupa Lirik jaman kanak-kanak, baru aku tingat pasal lagu PakMat macam yang dikomen oleh Miss Lonely.
Mesti korang pun tau lagu ni. Jom nyanyi sama-sama....




Malam yang sepi..pi..pi
 
Pak Mat jual topi..pi..pi
 *kejadah apa meniaga malam-malam? ooo..night market kot*
Topi Pak Mat koyak..yak..yak
 
Pak Mat jual tempoyak..yak..yak

Tempoyak Pak Mat basi..si..si
 *tempoyak boleh basi ke wehh?*

Pak Mat jual nasi..si..si..

Nasi Pak Mat enak..nak..nak..
 
Pak Mat jual anak...nak...nak
 *giler aa...dah elok-elok nasi enak, gatal jual anak. Kena repot polis ni*

Anak Pak Mat hilang..lang..lang
 
Pak Mat jual gelang..lang..lang
 *okay, this is hilarious. boleh geng dengan AC Mizal. "jual gelang!"*

Gelang Pak Mat patah..tah..tah
 
Pak Mat jual getah..tah..tah
 
Getah Pak Mat putus..tus..tus
 
Pak Mat jual tikus-kus-kus
*maybe tikus lab kot, utk buat eksperimen*

Tikus Pak Mat lari-ri-ri

Pak Mat bunuh diri....
*dah putus asa sangat kot, bisnes asyik lingkup. Kesian*

Ironi sungguh hidup Pak Mat kan?
Banyak dugaan dia. Sampai last-last sekali bunuh diri...Apedaaa. Tu la...lain kali jangan masuk MLM. Eh, apa pulak? Lagu tu tak mention pun Pak Mat masuk MLM. Sori...sori. Ni pengaruh gelang AC la nih.

Wahahaha.


Tapi takpe.. yang mati, kita tanam. Yang hidup, mari kita ingat mati... sambil bergumbira.
Sebabnya aku nak announce pasal giveaway aritu.Hehe.

Aku pun tak faham kenapa ada 112 views tapi cuma 16 orang yang komen. Aku assume sebab  yang lain tu nak remain sebagai secret admirer aku lah kan? Hahaha. Lariiik.

Dan dengan ini... aku umumkan penerima untuk Creative Pay It Forward 2013 adalah.... *drumrolls*



So nampaknya kali ni..rezeki readers ni la....

So, anytime in this calendar year, insyaAllah akan ada sesuatu untuk korang. It could be tomorrow or even 31 Dec 2013 nanti. Hehehe


Yang lain, jangan sedih-sedih. Nanti ada rezeki lebih, aku buat lagi giveaway ye.


12 comments:

  1. Iyerlah...lupa plak pasal lagu pak mat tu ☺☺

    Yeay...bertuah juga akhirnya. Mekasih belle.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2.
      Nnt kalo I lupa..u announce kat my FB wall ye.hehe

      Delete
  2. Replies
    1. Haha Aqilah keji arr. Takpe awak kat sini je. Buleh dtg mkn kat rumah akak dgn pesal n aliya.hehe

      Delete
  3. aduh! tak lucky pulak.. maybe next time..

    ReplyDelete
  4. hhuhuhu...kenapa letak link blog sy kt ats k.is..nti ada org melawat...malu r..blog sy x best cam blog org laen...malu2
    (-____-!)

    ReplyDelete
  5. ya rabbi.. terlepas plak entry buat contest nya... x dop rezeki huhu

    ReplyDelete
  6. Waaaaaaa xsangkeee ikikikiki...

    Nak cik C seketoi! Hahaha

    ReplyDelete
  7. owh ini lagu versi penuhnya ea? aku dulu belajar 3suku je.. sampai getah putus terus mampus... huhuhu

    ReplyDelete
  8. sori tumpang lalu lg... Isma n Sham jemput dtg ke rumah>>
    http://www.mybeasrstory.com

    :)

    ReplyDelete
  9. mula2 terasa nak berguling atas tanah, tapi tetiba teringat.... ada komen ke kaedahnye? hehe. terus duduk bersimpuh menginsafi diri~ hihi

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.