Friday, January 4, 2013

ALiM Summer school -Part I

Humang aiii... arini dijangka panas mencanak-canak sampai 42C. 
Sunday to Tuesday pulak diramalkan heatwave. Whew!



Ni memang betul-betul summer nih. Masak! Orang lelaki jangan dok kat luar rumah lama-lama, kang jadi *cough* telur *cough* separuh masak. Hahaha.

Se-tak-best-tak-best Brisbane (orang le kata, bukan aku kata) sebab winter tak sejuk, tapi summer dia takde la gila hangat macam ni. 28-29C je untuk the next few days. Huhu.



Well, sempena cuti sekolah yang agak panjang ni, ALiM ada buat summer school. Kecil-kecilan je. Bayaran pun AUD2/day je untuk bahan-bahan yang digunakan. Memang murah sangat lah.

So, untuk bagi Lil Adam isi masa cuti dia... dan untuk bantu dia catch up, kitorang decide untuk enrol dia jugak. Elok la daripada dok menganga hadap TV je.


Tenaga pengajarnya adalah di kalangan ibu-ibu kat sini yang sangat passionate dalam childhood education: Syifa, Dr Alin, Che Tie dan Kay.
Moga Allah balas jasa dan keikhlasan cikgu-cikgu sekalian.




 Ada belajar reading, solat, hafazan, sirah, aqidah.



Belajar solat.
Patut la nampak cara Lil Adam solat pun macam dah improved sikit (minus that goyang-goyang-badan part)





 

Art and craft pun ada. This would be my favourite activity nih.


Ni Lil Adam punya ladybug ni entah-entah cikgu yang buatkan.


Mujahid lagi la creative. Outta the box ladybug dia. Hihihi


Dah siap... masing-masing  dengan ladybug masing-masing.
Over betul anak aku berposing.


Ni masa menyepah main lego le gamaknya ni. Mesti sesi paling diorang suka. Hehe.



3 comments:

  1. Amboi2 anak sapa yg *cough alim *cough and sopan tu?? Ngee.
    Yes, semoga Allah bg ganjaran yg berlipat ganda pd cikdu diorang ye.

    ReplyDelete
  2. Baguslah ada kelas mcm tu masa cuti sekolah. Knur dulu suka anjurkan Msian playgroup utk msian di Hamilton, NZ. Kami sama2 sediakan bhn dan tak ambik bayaran pun.

    ReplyDelete
  3. seiring duniawi dan akhirat...alhamdulillah..anak2 kalau diasah seawal usia mmglah cepat belajar

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat