Friday, December 7, 2012

Siap ada sijil dan journal tuuu


School term untuk Lil Adam is coming to an end. Minggu depan minggu last la kiranya.
Tapi ni baru aku terhegeh-hegeh nak cerita pasal swimming lesson dia.

Hehehe.
Well, for the lesson, we had to pay sikit la..tapi kira okay la kan, sebab sekolah free. (Free pun sebab aku study kat sini by research, kalau study by coursework alamatnya sampai ke teras bumi la aku korek tabung).

So, here's the list of things to bring for the swimming lesson.


Nasib baik memang dah bawak baju mandi dari Malaysia. Goggles pun ada bawak, tapi sebab takut dia misplace, so aku belikan goggles lain kat sini yang murah sikit. Ye la..kang yang speedo tu hilang, sia-sia je. Hehehe

Cewah... siap try pakai kat rumah dulu. Takut kot-kot dah tak muat ke... (macam la Lil Adam tu nak menggemok sangat)


Tapi dia ni hari pertama je dia dah buat derk tinggalkan beg berisi baju swimming bagai, sedangkan aku dah pesan pagi tu- jangan lupa bawak balik. Haihhh...
Tak pasal-pasal dia kena dengar free lecture daripada lecturer yang tengah cuti belajar. Hahaha



Yang bestnya, diorang siap ada Swimming Journal tuuu.
Kiranya dalam tu dia tulis la apa yang dia buat setiap hari, dan ada gambar sekali. Tak cukup dengan gambar, dia lakar pulak gambar orang lidi (dia ler tu kononnya) tengah buat apa masa swimming tu. Hahaha.

Bagus la jugak, kalau tidak memang jenuh aku nak memahamkan apa yang dia cuba cerita bila tiap kali balik tu aku tanya "How was your swimming lesson?"



On Monday at swimming I fell down in the water.

 

On Tuesday at swimming I blew some bubbles.


On Wednesday, I went in the big pool.


On Thurs, I went running in the water and the instructor chased me.



Dan last sekali, dapat la sijil.
Untuk water confidence, survival, technique, rescue of others, water safety, endurance and fitness.
Tapi aku tak rasa la dia boleh swim dengan tangkasnya umpama itik Tok Wi mandi dalam kolam.Hehehe



Gambar hiasan: Dua beradik kemain rapat lagi kalau bab menengok YouTube.

 

3 comments:

  1. congrats adam! nanti auntie (pura-pura) lemas bleh la adam tolong selamatkan auntie ye? ;-)

    ReplyDelete
  2. Hehe. Kalo adam pura2 xtau nak rescue..mesti aunty xjadi teruskan drama kan?

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat