Thursday, November 4, 2010

Padaiyappa... zupp!! zappp!!!


Korang kenal Rajinikanth?
Alaaa..hero Tamil yang cool tu.



Aku cukup suka citer Padayappa yang dia berlakon... Zup!!! Zappp!!! (aksi tak boleh blah. wakakakaka...)
Citer Sivaji the Boss yang dia berlakon pun x berjaya buat aku terkenang-kenang sepanjang zaman.



Hinggakan tiap kali Deepavali, sejak bertahun-tahun yang lalu... aku mesti menunggu ada siaran ulangan Padayappa.

The 1st and the last time aku tengok citer tu was when I was in undergrad years (dah 7-8 tahun gak la). Punya la fond of Padayappa... aku siap pegi cari VCD dia kat Jalan Masjid India. Ada, tapi tanpa subtitle... Maka tak jadi la aku beli...


Ni bukan video clip Padayappa... tapi korang tengok la ye... Hihihi...

video




Musim Deepavali ni, kalo ada tayangan ulangan, korang bagitau aku ekkk? Tak kira la komen kat blog ke, FB ke, sms ke... Aku mesti nak duduk depan TV, tengok hero pujaan aku (makan hati tak Rosyam Nor baca statement aku ni?)


24 comments:

  1. suka dia berlakon jugak.. Sivaji the Boss, Arunachalam.. dia ni dlm setiap lakonan, ada trademark dia tersendiri. Mcm Padaiyappa.. ada zupp zapp..

    ReplyDelete
  2. hahaha..spesis husband aku rupenya kau ni..aku ni slalu kena tertgk cite india kat umah weyhh.. :p
    Husband aku ckp..Rajanikand ni..kalau berlakon cerita..dia jd hero..pastu mati..siapla panggung kt india kena bakar weyh..kikiki..
    video tu aku xdpt tgkla..kat opis kena block!!

    ReplyDelete
  3. yana n husband pun layan..stail oo..hahaha

    ReplyDelete
  4. liz rohaizat,
    jgn lupa sound effect tu.

    zeta,
    harus la sgt. hero mana buleh mati maaa....

    babyibu,
    hahaha.best giler.

    ReplyDelete
  5. hahaha!! cayalah kak is! admire hero tamil tuhhhhh.. mmg 1 mesia la yuh! ;D

    ReplyDelete
  6. movie superstar rajni yang terbaru tajuk Endhiran pon syok jugak. Kami tgk kat wayang erm...nalla punya syok layan lagu dia. Balek wayang terbayang2 aishwarya rai menari dengan superstar rajni~

    ReplyDelete
  7. haha..tak sangka la akak lyn rajnikand ni..idola my hubby woo..

    ReplyDelete
  8. hahaha... iklan castrol kerr

    babe.. layan padaiyappa kat youtube pun ok pe.. ;)

    ReplyDelete
  9. jiji-fify,
    dia ada persona maaa....hahaha

    che kay,
    esok diorg x tayang ke endhiran tu?

    azni,
    hahaha.idola. x boleh blah.

    ReplyDelete
  10. elissmie,
    xboleh kalo sekali pun x jadi aksi dia tu

    ReplyDelete
  11. i pun suka! teringat lagi masa form 5,pakat bekumpul kat dlm bilik tv,1st time tengok padayappa kat tv2!sakan betui,sampai cite industan SRK kat tv3 pun tak laku dah!kalah SRK ngan rajnikahnt! even banyak ngarut tapi boley layan gelak sampai nak pecah perut! sound effect tula hovvvveerrrr!!!!

    eh, i mmg suka gila cite tamil tau..time depavali ni lagi sakan i tengok channel 202.hero paling dinanti SURYA! muahahaha

    ReplyDelete
  12. hahahahha...serious i nak gelak guling-guling...sebab i allergik hokeh cita tamil eventho kat umah my PIL 24 jam pasang tamil channel. kalau i majuk taknak cakap ngn amin then dia nak nyakat i kan...dia nanti turn on channel tamil kat radio or TV, confirm i terus cakap ngn dia sebab tak tahan dengar! hahahaha

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. rajnikanth...hero tamil peberetku. dah tgk citer baru dia? lupa apa tajuk tapi ala2 terminator lah

    ReplyDelete
  14. wahahahaa tak sangkaaa uuu!
    zupppp zappp! selamat menonton lah esok(kalau ade) ye :D

    ReplyDelete
  15. Belle!! OMG aku skali lagi gelak guling2. Kitorg kat ruma panggil dia ni 'hero Tamil yg makan sirih bibir merah & suka pakai kain pelikat'. Pehh nickname amat.

    ReplyDelete
  16. lin,
    mmg pun, citer tamil lagi best drp hindustan.

    drama mama,
    pandai amin pujuk u ye?

    matahati,
    lum lg. harap2 ada la tygn esok.

    pinkerton,
    harap2 ada la citer dia musim deepavali kali ni.

    bibier karim,
    wahahaha..pjgnya nickname.

    ReplyDelete
  17. rasanya esok memang tak tayang. Sebab Endhiran ni baru ja tayang kat wayang baru2 ni. last saya baca di malaysia saja filem ni kutip 7 juta hengget! saya sponser 11 hengget dlm 7 juta tu. hehe

    ReplyDelete
  18. che kay,
    a'ah. ada the making jer...huhu

    shila,
    huwaa...jelesnyer...

    ReplyDelete
  19. ko pun suka Belle? hehe..jap lagi mesti ko nak tgk filem baru dia dgn Aishwarya pulak..box office tuuu..

    ReplyDelete
  20. hehe...
    x sangka ada gak kawan saya peminat 'padayappa' ni ;)
    mmg minat tgk dia berlakon.
    nak compare ngan citer hindustan, saya lebih suka tgk citer tamil.

    ReplyDelete
  21. pernah tgk chandramukhi... dia gak berlakon... citer hntu... ohhh yg endharan tu ada tamil ada hindustan kan... yg dia berlakon dgn aisywariarai (confirm salah eja) tu kan... kalau citer dia kuar confirm panggung penuh dgn Rajinikant celop... hhahhahhahahha

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat