Friday, November 26, 2010

Sapa Cinta?


Maybe ramai yang perasan dalam entry eniberseri-seri tu aku guna panggilan 'Cinta.'

Since the endearment 'Abang' dah pupus (jarang guna) dari kamus harian aku... MrHubby and I occasionally address each other as 'Cinta.'

"Cinta nak makan apa malam ni?"
"Cinta... tolong ambikkan tu (anything)..."

Tak perasan pulak ada budak cepat pick-up.


Lil Adam: Cinta, let's eat.

*MrHubby & I membuntangkan biji mata sesama sendiri*

MrHubby : Sapa Cinta ayah?

Lil Adam: Mama.


When he saw MrHubby holding the massage oil to start massaging me, dia akan menyibuk jugak...

"Adam nak massage Cinta."




Kadang-kadang, bila dia dengar bunyi de-gas (tak kira la daripada sapa pun)...

Lil Adam: Hihihi.. Cinta pot-pott!! (muka cheeky)


Haihhh.. anak... anak...
Agak-agak adik Lil Adam nanti notty & cheeky macam dia tak ye?


p/s: Apa kata untuk hadiah eniberseri-seri kitorang, korang klik kat iklan Nuff tu? hahaha

9 comments:

  1. Happy Anniversary to Belle & Hubby..
    semoga CINTA selamanya... :)

    ReplyDelete
  2. wah cinta gituk :) aku pulak abah nuha panggil aku sayang dan nuha pun sibuk panggil aku sayang :p

    Happy Anniversary , semoga terus ber'Chenta' hingga akhir hayat :)

    ReplyDelete
  3. Amboii..CINTA ehh..aku nk suh laki aku pggl ape ni???nk la romantik jugak..hihihi
    Aku dah bg hadiah aa..dah klik dah..hehe

    ReplyDelete
  4. ahaha.. naseb baik dia address kan cinta tu kat u.. kalau kat orang lain?? tak dapek den nak bayangkan... hehehe.. adam.. adam...

    ReplyDelete
  5. so sweet la panggei Cinta..tp i tetap teringat Fasha Sandat dlm Chinta! ;) betul sinonim...hahaha.

    hubby menten pggil Sayang kat i tapi i lak kdg2 dah tukar2 antara Abang dan Papa :p

    ReplyDelete
  6. i nk bg hadiah enibeseri u to tdo puak nuffnang nye masa i singgah hehe

    ReplyDelete
  7. hanz,
    TQ dear.

    elissmie,
    main ikut je budak2 nih.

    zeta,
    TQ ye.suruh la dia panggil "ANJE".
    khiak..ptuih..geli aku..hahahah

    h4nie,
    a'ah ye. alo x, kantoi di situ...

    munira,
    thanks a lot.muah2.

    salzahari,
    hoh? nama dia Chinta ke dlm citer tu?

    yatie chomeyl,
    xpe...esok masih ada.hahaha

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat