Wednesday, November 24, 2010

Dia buat onar lagi!

I was waiting to watch Robocop with Lil Adam semalam. (Haha... aku & MrHubby addressed FIL as Lil Adam's Tok Ki Robocop, jahat kan kitorang? Hehehe)


Robocop ni jaman aku kecik dulu kira abis cool la. It was in fact the first movie yang Abah bawak aku & Acik pegi tengok kat panggung Cathay (panggung tu pun dah x wujud dah).
So, semalam aku nak menerapkan kekaguman terhadap Robocop tu kat Lil Adam la pulak kononnya. Hahaha... (berjaya weiii!)

Sambil tunggu lagi setengah jam tu, aku call la MrHubby.
Elok aku letak je hp, dapat alert yang baki aku tinggal ciput. Ada la luak dalam RM11. Bajingan betul.

Ini dah kira Celcom telah berbuat onar dengan aku lagi untuk kali kedua. Demmit!
Gamaknya dia jeles sangat kot dengan aku.

How did it happen?
Tu la UOX. Celcom plan yang untuk users aged 18 – 25yrs.
(Ya..sila buntangkan mata anda sebab aku berada dalam range usia tersebut. Hehehe. Mesti students aku lagi susah nak terima hakikat)


Pelan dia memang morah. Untuk

* 8pax: panggilan 10 sen/minit dan ½ sen/SMS
*Suara: 15 sen/minit ke semua rangkaian
* SMS ke rangkaian sama: 1 sen/SMS
* SMS ke rangkaian lain: 6 sen/SMS

Dan kalo aku top-up RM5 je pun, it can last sampai aku cecah 25 tahun (kalo tak abis guna la).

Sepatutnya seminggu ni aku dapat free calls ke no. 8 pax (fav no. yang guna pelan UOX jugak). Aku ada register 3 numbers je, maklum la..mana lagi nak cari kwn2 se'remaja' aku yang pakai plan ni kan?
MrHubby's is one of them.


Bila aku call Customer Service, diorang cakap aku guna internet.
Kepalahotak dia! Time yang dia cakap tu, I was on the phone, nak berinternet apanya?

Aku siap call tanya Acik, check setting untuk Internet kat hp aku... Memang banyak yang aku dah delete pun. Sebab dulu dah pernah jadi sekali... konon aku guna internet secara accidental la.

Sempat la aku sound adik customer service tu.. "Eii..Celcom ni memang selalu macam ni tau! Teruk la!"

Dan dia hanya mampu berkata "Err... maaf la, Cik. Ada apa2 lagi boleh saya bantu?"
Hoh! Kalo aku tau mcm tu, baik aku call guna Maxis je. Sebab no. aku & MrHubby bawah 1 akaun, memang free calls pun ANYTIME, tak payah tunggu seminggu ke hapa ke. Sialan!

16 comments:

  1. ni yg aku maleh nak register no ke no murah la apela..
    tak pasal - pasal plak jdi gini.
    pakai sedia ade jer..

    ReplyDelete
  2. wahh,marah nmpk kak belle kite ni..sbr la kak..dorg semua ni mmg sntiase ade caj t'sembunyi,nk untung la katekn,maxis pon cmtu gak..

    ReplyDelete
  3. camne kau bleh dpt reg UOX ni..musykil aku..hihihi.. :p

    ReplyDelete
  4. tujuh tahun apak guna celcom nok... namun takde langsung penghargaan, awal tahun ni apak dah bertukar ke si gemuk kuning.. apak gembira!

    ReplyDelete
  5. sidratul muntaha,
    tu la psl. hampeh kunyit betul.

    azni,
    maxis pulak hampeh line nya kat tmpt keje ni. mcm ulu sgt jer

    zeta,
    hahaha. aku tau kao akan jeles jua.

    cikidong,
    bila apak cikiodng nak jadi mcm si gemuk boncit itu?

    ReplyDelete
  6. semua line tepon kat mesia suke dajal org la senang ckp!!

    ReplyDelete
  7. wohoho..tu la kak.. hang kena pakai pelan 40-50y/o kot. untuk warga emas. hik hik hik

    ReplyDelete
  8. elyn,
    yg mana la yg bagus ye?

    jiji-fify,
    yg tu nanti dah masuk umur 40-50, bila nak register pun depa x percaya. hehe

    ReplyDelete
  9. weiiii i kena gak weii..i mmg menyampah gila gak..tp kita bukan 1 plan yg sama la..i nye celcom blue..
    time i reload, ada je dorang deduct..byk lak tu..bila i call tanya, senang² je ckp i guna internet..mana ada guna..dh ada berukben (tu pun celcom gak), i guna beruk tu je la..xkan suka² nk abis-kan kredit lak kan..dia buleh kata semua tu sbb setting hp.byk la alasan dia..

    utk postpaid pun i pakai celcom..yg tu lagi la..dh la bil skang online..mana ada i nk cek lg..dulu hantar kt umah, boleh la nk cek usage..on9 ni mls sikit nk ngadap skrin..

    erkk sorii..ter-emo kt sini lak :P

    ReplyDelete
  10. eliza,
    mesti tu alasan ikut skema jwpn tu. hampesss...mmg si shazally ni nak kaya cepat kot?

    ReplyDelete
  11. muda lagi rupanya :) aku pulak bertukar dari maxis ke celcom.memang susah nak dpt bonus.laki aku pengguna tegar, selalu dpt bonus :p

    ReplyDelete
  12. last night ai tgk robocop jugak
    si ah chai bising tanya sape yg baik, sape yg jahat.. adui.. tak konsentret dibuatnya

    ReplyDelete
  13. elissmie,
    bestnya..u percaya umur i. keh keh keh

    h4nie,
    hahaha. jadi pengulas filem la pulak...

    ReplyDelete
  14. errkkk fenin..crita robocop ker crita celcom? ekekeke

    ReplyDelete
  15. celcom ni mmg de prob skt dr segi cust service die..x friendly dan helpful lgsg..
    so far x pernah lg la call direct cust service maxis..so x leh nk komen sgt cmne ngn service dorg..

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat