Tuesday, December 14, 2010

Too small for me



Bila Lil Adam lengah-lengah pakai baju (after shower), aku akan cakap... "Baju ni Mama punye!"
Dan dia pun akan cepat-cepat kata "No... Mama is too big!!!"

Huh! Sib baik kau kata Mama besar, kalo kau kata 'Mama is fat'... siap la!


Ada satu malam tu, masa stuffing the hospital bag sambil tengah kemas-kemas baju lama Lil Adam for the little baby, dia pun nyibuk membelek. Just bcoz rompers tu ada gambar dinosaur!!!
(p/s: He loves dinosaur as much as he loves Ultraman!)

Tengok la tu, kemain lagi dok try-try baju lama tu. Mana la muat lagi dah. Sayang Mama dah besar panjang pun (badan dia yang besar dan panjang ye, kawan-kawan. Sila sucikan pemikiran anda...Hehe)


Dan pagi semalam, bila aku nak sumbat sweater in the bag, I couldn't find a decent sweater. Sweater aku kan biasanya ngam-ngam saiz aku jer.


So, I decided to bring this gray sweater. It was given by Sanket on my birthday (autumn 2006). Dia kata, dia sengaja beli size XS sebab aku kurus sangat.
Bila aku usik dia... ni beli kat kids department ke, dia tershashul cakap "No... I bought it from an adult shop!"

Hehehe. Maka gelak sakan le aku.

Err.. ada yang didn't get the joke ke? Okaylah aku kasi gambar sikit... contoh yang ada kat BNE dulu.

...with the tagline Naughty but Nice :P


Sekali aku baru nak zip up sebelum lipat sweater tu, tiba-tiba zip dia pecah pulak!!!

p/s:
Zip tu tercabut bukan sebab I couldn't fit in the sweater ye! Hahaha

Huwaaa...sedihnya! Aku ni dah la jenis sentimental, so rosak pun rosak la... aku tetap nak simpan sweater yang kawan aku bagi.

13 comments:

  1. memang u urus sgt pun *taip sambil x cermin diri sendiri* ekekeke

    ReplyDelete
  2. mungkin bawak pergi kedai boleh baiki zip tu. me pun kalo sentimental tu msti nak simpan jugak walau dh rosak.

    ReplyDelete
  3. Yess Belle...
    tercabot or rosak or what ever laa kan..i bet bukan sebab u besaq..but sebab you might be ganaz... :-P
    hihihiii

    ReplyDelete
  4. huhhu..sampai tercabut tu x mengaku lg dah x fit in that sweater! hahaha..

    ReplyDelete
  5. Akak dah gemok! Akak gemok! Akak gemok! keh keh keh.. Bila lg dpt bahan hang kak.. Lepas bersalin sok, leper balik... Haihhh... *jeles*

    ReplyDelete
  6. muka adam mmg copy and paste muka U la.. huhuh

    ReplyDelete
  7. meh apak gantikan zip tu meh meh meh

    ReplyDelete
  8. dun wory babe, zip patah blh ganti, yg penting size xs tuuuuuu.... hehehehehehe

    ReplyDelete
  9. adoi hai ko ni memang slim la isabelle. perut pun flat je aku tgk, adeh nak perut ko bleh tak...

    ReplyDelete
  10. sweater u tu tak lama lagi adam dah boleh pakai kot :D (pi repair balik zip cepat ;p)

    ReplyDelete
  11. alaa..
    pinkan aje dgn brooch bling bling
    hehehe

    ReplyDelete
  12. yatie chomeyl,
    hahaha. i rasa u lg kurus drp i kalo masa i x pregnant.

    elissmie,
    sudahnya..penuh satu rumah dgn baju2 yg xdipakai (sebab x repair). sentimental punya psl.

    imma,
    haha. i mmg ganaz pun.kekeke

    salzahari,
    oiii...izip up masa nak lipat la.bukan masa di badan.

    jiji-fify,
    akak skrg gemok ada sebab, xpe. hang gemok xde hasil hahaha.wekk..jiji jeles!

    kambing bujang,
    momma's boy kan?

    apak cikidong,
    tu mrhubby dgn mama cikidong dah jeling tajam tu.

    fizamior,
    ye, betull..betull...XS!!!

    yaya,
    dah buncit mcm ni, leper apanye yaya?

    pinkerton,
    mmg baru ni dia ada pakai pun (masa tgk wyg last 2days)

    hanie,
    hahaha. satgi i jadi m daud kilau lak.

    ReplyDelete
  13. XS!!! nganga mulut aku ni ha....

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat