Wednesday, December 15, 2010

Bankrap la kalo tiap hari nak present



Betul la kata orang, lembu dipegang pada talinya... manusia dipegang pada janjinya.
Kalo janji tak tunaikan, dah jadi macam munafiq pulak.

Lil Adam dah pandai tuntut janji sekarang. Jangan la konon janji nak bawak jalan sana sini, janji nak makan macam-macam, janji nak bagi hadiah itu ini kalo setakat nak sedapkan hati dia.

Ada sekali tu, aku lupa aku janjikan apa...
Masuk je dalam keta, dia cakap... "Where's the present for Adam? There's no present for Adam."(sambil buat muka sedih).
Uishh... serba salah aku sebab tak ingat apa yang aku janjikan.

The following day, aku bawa balik 2 biji karipap, dan bila masuk keta dia cakap..."There's present for Adam!!!" (dengan sengihan cheeky dia tu la).
Heee.. nasib baik karipap je.

video

Ni video masa dia dapat Bumblebee that we promised him.
Masuk dalam keta je, terus check dalam dashboard.
Haihhh...
Kalo macam ni nak kena 'bribe' tiap-tiap minggu, bankrap la Mama, Adam oiii...



14 comments:

  1. janji je 2posen belle!
    buleh masuk tabung hehehehehe

    ReplyDelete
  2. hahahaha..... now ni memang cakap macam ni.. bila tengok muka dia... dah tak sampai hati.... :) betul tak??? heheheh

    ReplyDelete
  3. hehe..aku kalau camtu kena buat hati keras jela yerk..kalau nnt mau jd bankup.. :p

    ReplyDelete
  4. karipap ke hadiahnye hehe..kelakar la..
    aqeel pun sama, asal tgk iklan suma nak, pandai menuntut jugak tu

    ReplyDelete
  5. dah pandai mintak e...haa bg adiah makanan la...then mama pun bleh 'test' skit adiah tuh :)

    asrul ok lagi, tapi we tetap pegang pd janji la...though dia blum pandai mintak...

    ReplyDelete
  6. xpe2!!!! mama kayo... ahahahahahaha

    babe, dh janji harus tunaikan ;p

    ReplyDelete
  7. Teringat kat iman, dah lama minta soh belikan ikan, bley kata hari2 nak ikan (nak bela) tapi tak beli2 gak....sian lah plak.

    ReplyDelete
  8. munira,
    dia x pandai lagi nak value duit tu kot.

    ayin masliza,
    a'ah..pandai buat muka kesian.

    zeta,
    haa..kau keras sgt, nnt esok2 mkn diri.

    gee ryder,
    itu la. karipap je rupanya.

    reitak,
    tiba masanya food is no longer attractive.huhu

    fizamior,
    haa.adam..hang pi mintak dgn calon mak mentua hang tu.

    fiza,
    pandai ke dia jaga ikan?

    ReplyDelete
  9. mmg susah bila kita janji, lps tu kita tak ingat. huhu. Knur pun skrg lebih hati2 nak janji apa2 sbb tak nak janji beikan apa2 tapi lps tu lari bajet kita.

    ReplyDelete
  10. hehe i pesen gini la kekecik dulu, jangan la janji2 dengan i musti aku tuntut sampai dapat punya muahaha

    ReplyDelete
  11. uii,..bebudak memang Belle. Kalau kita tak dpt buat ape yg dijanjikan, diaorg akan frustrated sesgt.

    ReplyDelete
  12. haha.. sama mcm harraz.. bila dia dah tuntut tu, selagi tak dapat... yaa ampunnnn.. susah gilerrr nak pujuk!

    ReplyDelete
  13. takleh la nak suka suki janji dha lepa sni eh..budak2 mmg ingat je apa yg kita janji kan..*mcm i masa kecik2 udlu gak la* asyik nak upah je hehehe

    ReplyDelete
  14. betul3.. my students pun kalau soh teka ke ape ke sume nak hadiah.. bankrapppp

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat