My Heartbeat

Thursday, November 22, 2012

Nota dalam cling wrap :P



As the ticker shows... we are celebrating our wedding anniversary in 4 days.
Eh alamak...lagi 4 hari je?

Aku tengah gedix ni dok bayangkan plan weekend ni. 
Kali ni takde surprise lagi dah. Plan kena atur sama-sama. 
 
Ingat nak gi cruising. Dengan harapan, cuaca elok la. Weather forecast tunjuk macam akan panas giler je Ahad ni. Panas tu, memang la bagus, tapi kalo panas kering cuaca Adelaide ni... kang makin terserlah pulak ke'latina'an aku bila kulit menjadi 'tanned'. 
Hewhewhew. So, tak tau la camna.
Harap-harap Lil Adam dan Lil Adib akan behave jugak. Kalau tidak, jadi bak kata Fazli Zainal

"♫ ♪ Harapaaannnn... Tidak kesampaiannnnnn cinta kitaaaaa ♫ ♪"

Okay...sudah..sudah. Over la pulekkk.

Last year,  aku dapat 'cerut' as a present form MrHubby. Tak sia-sia mencari yang ada X-Factor, sampai sekarang aku suka cerut tu. Dok ada kat tangan aku ni haaa.

So, this year... memandangkan gadget aku asyik berbuat onar (HTC buat perangai, Galaxy TAB untuk anak-anak pun aku bedal, jodoh dengan iphone 4s pun tak panjang)... maka MrHubby telah membelikan....

Samsung Galaxy Note2

Sebenarnya, aku tak kisah kalau dapat S3 je, tapi kata MrHubby, alang-alang nak beli, beli je latest model terus. Aku mesti la tunjuk wajah isteri to'at kennn? Tak baik wo melawan cakap suami. Heh.

Sila layan sekejap gambar gedix aku masa dapat hadiah ni last week.
Yep, aku terima hadiah ni awal dua minggu sebelum anniversary.



Nak tau cerita sedih tak?
Kat Aussie ni... mana le ada pakej macam kat Malaysia (beli henpon dapat screen protector, casing, aksesori bagai).
Maka, masa Note2 ni sampai... aku takut bercalar sementara tunggu screen protector dan casing yang di'order' sampai... maka aku telah membalutnye dengan cling wrap.

Sedih kan?
Memang nampak lawak pun ada, nampak macam orang semekin pun ada.
Ada la nak dekat seminggu jugak Note 2 aku berbungkus dengan cling wrap. Sampai MrHubby usik aku bila aku tak perasan dia sms masa aku OTW ke uni. Katanya kot-kot la aku segan nak keluarkan henpon berbungkus dengan cling wrap.
Takde maknanya. Dari aku mati kebosanan, baik aku layan je FB ke, 9gag ke... Lantak la orang nak pandang henpon aku semacam pun.
 
Sayangnya, tak sempat pulak aku snap gambar tu, anyhow... sebab bila sampai je casing hijau oren, sekali dengan screen protector dan stylus pen, terus MrHubby koyakkan cling wrap tu dengan rakus sekali. Hahahaha.


Dan untuk MrHubby pulak...
Setelah aku pun mati akal tak tau nak bagi hadiah apa untuk dia, aku decide untuk bayarkan lens Pentax 60-250mm dia yang panjang setengah hasta tu. Berat pulak tuh.


Tapi chenta punya pasal...Apa saja untukmu.

"♫ ♪Apa saja untukmu... tak kuhiraukan waktu ♫ ♪
katakan saja kan kulaksana, permaisurA kau bertakhta di jiwaaa...♫ ♪"

...dan aku pun terus humming lagu Apa Saja-KRU ni sambil klik button 'Publish'



7 comments:

  1. Tudiaaaaa hadiah enivesseri depaaaaaaa sorg dpt hat lebaq sorg dpt hat pnjg sedepaaaaaa hihihi.

    Anyway... happy anniversary! Semoga pnjang umo n murah rezeki.. eh... aminnnnn.

    ReplyDelete
  2. haaa amekk ko hadiah tak hengat punyerlah gempak..hehe sayang nyer pasai apa sajer kan?huhu

    ReplyDelete
  3. woooww.. aku tahun ni dapat apa eh? hahaha. dapat bagi dia baby jer la, tahun depan.

    happy anniversary in advance 4 hari :p moga kekal bahagia hingga ke syurga..amin

    ReplyDelete
  4. huwaaa bestnya hadiah!!!! mak jeles!!! :-p

    ReplyDelete
  5. bestnyer. anniversary kami Rabu depan tp mcm tak de plan apa2 pun. huhu

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.