Monday, October 18, 2010

Hurray! Hurray! Holi-holiday!

Adapun aku sangatlah berhajat untuk pegi vacation weekend nih.
Saja nak berehat. Rasa macam dah lama tak relax2.
Next week dah exam week, mesti bz dengan marking exam papers pulak nanti.

Ingat nak pi Bukit Tinggi, Pahang jer... tapi rasanya dalam sehari je dah boleh khatam tempat tu.

Nak pegi Terengganu, rasa macam dah defeat tujuan asal, sebab jauh sangat. Kang menambah penat jer.
Dulu masa 6mths pregnantkan Lil Adam, aku siap larat snorkeling lagi, tapi lately aku cepat penat lah.

Melaka? MrHubby & I tak terbayang pulak Melaka tu as a tempat pelancongan. Hehe (sebenarnya tak tau nak buat aktiviti apa)


Yang dah out of list adalah
  • Cameron : Jangan pegi kalo bukan weekend. Takde mende!
  • Genting : Harus la aku berputih mata je tengok outdoor park tu.
  • Langkawi : baru je pegi Jun lepas.
  • PD : jangan tanya nape.
Korang ada cadangan tak?
Tapi jangan la cadang pegi overseas pulak. Aku luku karang!!!

18 comments:

  1. kak, pegi pulau! pangkor ke..tioman ke.. tak pon....
    pulau pinang! ngahaha ;D

    ReplyDelete
  2. jiji-fify,
    penang? pungkoq hang...
    nak kena budak nih...

    ReplyDelete
  3. kena luku jugak si Jiji ni...rasanya Penang dia baru pegi! hehhee..anyway, x tau nak kena luku ke tak!

    Obersea ke kalau Pulau Sipadan ke, Mount Kinabalu, Labuan dll???

    ReplyDelete
  4. i need a holiday too huhu... tp kekangan masa n kewangan argh! serious x tau nk suggest u gi mana. johor jln2 kat JB n danga bay then bole terus gi singapore maybe? *tgn naik atas kepala, protecting from kena luku*

    ReplyDelete
  5. salzahari,
    ntahnye budak jiji nih. uihhh..sipadan? dan ke nak plan bagai kalo wkend ni dah nak pi?

    oyis,
    hahaha.terbayang u tgh tahan kepala dgn tangan.hahaha.
    i xpeduli kekangan x kekangan. i dah nak gila nih...arghhh

    ReplyDelete
  6. pi PD amik legend water chalets... berendam la kamu anak beranak smp kecut!! hehehe

    ReplyDelete
  7. weh pegi FRIM :D nyamaaannnn aumm!

    ReplyDelete
  8. pegi cherating
    lepak tepi pantai amik angin
    at least tak la sejauh t'ganu kan

    ReplyDelete
  9. pangkor pun best
    tak pun bkt merah laketown resort :)

    ReplyDelete
  10. pergi air terjun la kak..lg best dr g laut..g lata kijang ke kat perak..atau kat area selangor de sg gabai..

    ReplyDelete
  11. hhehe kalau u kata cameron takde mende bukit tinggi pahang lagi takde mende, tapi tempat tu memang sesuai sgt kalau nak relax.. :)

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. wah bestnya! so dah decide nak pg mana? hmm.. what abt melaka - tg keling?

    ReplyDelete
  14. i baru nk suggest kat u pegi redang island, tapi tu la dah monsun ni tutupla redang..plus rasanya redang ditutup utk pemulihan..byk coral dh mati la..kalau i diberi peluang,mmg i nk p sana lagi. seronok sangat!

    ReplyDelete
  15. I pun nk holiday lah!!
    P lepak pantai dalam ok? ;p

    waterfall not suitable for preggies sgt..

    pangkor?

    ReplyDelete
  16. jap, jap... nak tanya jugak.. kenapa tak nak pegi PD?

    hmm, melaka tu best je kalau rajin berjalan.. sebab memang takkan berehatnya bila duk berjalan sana sini, macam tak cukup2 nak berjalan...

    kalau rasa nakkan ketenangan, gi lah ke sungai2, kalumpang resort ke... atau pantai2, cherating ke, PD ke... hehe...

    kalau bukit tinggi, memang takde benda lah, nak kena spend duit untuk makan lagi sebab takde kedai makan (kena makan kat restoren hotel laa...) sangat2 boring....

    ReplyDelete
  17. melaka skang dah ade macam2..cuma siang panas sikitla sebab dekat ngan laut kan..malam memang hidupla bandar melaka tu.

    ReplyDelete
  18. dear all,
    thanks for the suggestions ye.
    i love u all lah (termasuklah yg nak kena luku dgn aku tu)

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat