Friday, October 29, 2010

Bila anak masuk toilet sama-sama...




If u r in the public and need to go to the washroom, dah tentu la korang tak tinggal anak kan?
Mine, though a boy... harus la aku bawa ke ladies. Kang aku bawak ke gents, terbuntang pulak mata lelaki-lelaki yang tengah kencing berdiri kat urinal tu...

Biasanya, lepas setelkan his 'business', alang-alang dah kat toilet tu... aku pun shee-shee la sekali. Standard la kan?
Tapi Lil Adam ni mulut tak reti diam... Sama ada dia nampak atau tak, he still wanna say something.

Lil Adam: Heee... Mama shee-shee...

Aku: Hmm...Ye... (nada malas nak layan)

Lil Adam: Eee...malu!

Aku: Adam la malu. (ahhhh...sudah. kang apa pulak org dlm toilet sebelah fikir)

Lil Adam: Hihihi...Ada mole...

Aku: Mana ada? (harus la orang sebelah dah imagine yang bukan2)

p/s: Actually Lil Adam suka kiss tummy aku (sayang adik la kunun), dan dia suka belek mole yang kat perut aku.


Lil Adam: Ha??!! Mama pakai undies? (dengan muka cheeky)

Aku: ............. (ish budak nie...Grrrr)





Kalo tak ikut aku, biasanya Lil Adam akan ikut MrHubby la... nak nak bila aku dah sarat ni.
Dan harus la macam aku jugak, alang-alang ke gents...kalo perlu, MrHubby akan 'buat bisnes' dia gak lepas Lil Adam dah setel.

As usual, mulut tu asyik nak describe je apa yang dia nampak. Tak kira la masa dia sendiri ke, or MrHubby ke kat toilet bowl tu.

"Haaa... ada poop?!?"
(sebab biasanya dia suka gelakkan tengok poop dia jatuh ke dalam toilet bowl)

or

"Eeee... panjang!!!"

Aku tak tau la yang dia maksudkan tu poop atau 'yang lain'.
Tapi kuar dari toilet je, MrHubby cakap ada je la orang yang tersengih-sengih pandang dia. Hahaha.


p/s: Did I mention-Lil Adam ni memang kuat menyakat?!

27 comments:

  1. bahahahhahaha!!! lawak kottt.. :D

    ReplyDelete
  2. i selalu gak masuk dgn baby SN, tp nasib baik baby SN tak reti cakap lg..ehehhe...lawak la adam

    ReplyDelete
  3. kah kah kah ..memang serios kelakar . Nasib baik Farhan tak tau cakap benda tu apa .

    ReplyDelete
  4. adoii la.. mesti pening nak layan kerenah si toet tuh hehe

    ReplyDelete
  5. jiji-fify,
    notty mcm perangai sapa la ye?

    marsha,
    huwaaa..mama yg malu!

    yatie chomeyl,
    tunggu la dia reti ckp nanti.

    tifa,
    anak2 zaman skrg ni...jenuh!

    aidaikmal,
    mmg pun.kuat menyakat sgt.

    ReplyDelete
  6. haha...dia kuat nyakat ikut peel u ke?

    ReplyDelete
  7. hahaha asrul still with diapers, so still slamat la kot ;p I jenis elak public toilet if boleh :)

    ReplyDelete
  8. i kalau outing ber2 ngan anak je, mmg seboleh nyer tahan sampai balik umah. termasuklah kurang kan minum air supaya niat ke toilet takde.. haha. kalau keluar ber3, i akan antar dia kat husband then baru pegi toilet semula. ngee.. gigih.
    well., anak i yg mmg kuat nyakat tu dah makin bertambah2 kuat nyakat. tp, kalau sehari x kena sakat, sunyi la pulak. :p

    ReplyDelete
  9. omg, x pernah terpikir pon scenario ni lg, sbb aisyah belom pandai lg jd komentator lebih2. setakat ngomel2 biasa tu ok lg, tp x terperinci (panjang, mole, etc). harus pikir startegy dari skang nak buat camne. kalo berdua je x logik kan nak tinggalkan dia kat luar. maybe guna disbaled toilet la kot, luas sket, so then pusing pushchair dia membelakangkan i hehehe... bernas, bernas...

    ReplyDelete
  10. soooo soooo cute!
    err yang panjang tu panjang apa?hahahahahahahaha

    ReplyDelete
  11. lin,
    rasanya i la tu.hehe

    atiqah,
    tu la. malu wehhh

    reitak,
    nnt dah potty train, kena la jugak.

    mrbear & cik kacang,
    kesian i kan? kena sakat dgn anak sendiri.

    i_sofia,
    dah sarat ni..kalo minum sikit pun, asyik nak shee2 je. xdpt elak maaa

    oyis,
    kalo i pusingkan adam hadap pintu, nanti dia nak unlock pintu. lagi naya

    munira,
    hahaha. tu la psl... anak2 ni mcm2 keletah diorg.

    ReplyDelete
  12. budak2 mmg mcm tu.. lebih2 lagi kalu yg jenis aktif. comel jer si adam ni

    ReplyDelete
  13. ahahaha comel jek adam! eeeeee panjang! ;p kalau putus sure dia frust ;p

    ReplyDelete
  14. hanafi tak pandai mendescribe..me suh dia tunggu kat luar toilet walau masih dalam toilet.. ???

    tak tahu lak hambali camno???

    ReplyDelete
  15. haha nanti lil ada dah besar dia nengok pic tu sure malu2 gitu

    ReplyDelete
  16. nasib baik Knur ada 2 girls. Tu pun, Fathini dah pandai jugak bising2 dlm toiet. But ur ADAM punya menyakat tu mmg lawak. :D

    ReplyDelete
  17. uii,..cheeky si Adam nih. next time tak leh buat bisnes bila dia ade..hehe..nanti satu toilet dgr weh.

    ReplyDelete
  18. Alamak.. ini nanti Qaiser dah besar dan petah.. habes lah...

    Skrg pun memang bwk dia masuk jamban sekali.. Tp dia sibuk nak main air!

    ReplyDelete
  19. auwww
    i think lenkali u kena consider bawak kain utk tutup mulut dia kejap. kejap jer, bukan suh tutup lama2 pun.. kihkihkih

    ReplyDelete
  20. pinkerton,
    hahahaha....lawak..lawak

    hanz,
    i x berani tggl luar.. bahaya weiii

    ila-ali,
    mcm mama dia?

    lady,
    harus dia bebel..."malu la mama!"
    haha. biar dia rasa pulak camna tebal muka mama dia.

    transformed hsewife,
    dgn anak pompuan, krg la segan skit kan?

    ReplyDelete
  21. ahahahahah PANJAAAAAAAAAAAAAAAANG!!!

    ReplyDelete
  22. tgk la DNA-donor nya tu sapa kan.. haha.

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat