Tuesday, June 28, 2011

Many women like it long. What about u?





Hmmm... when I taught Types of Precipitation in Hydrology and Water Resources... I showed them pictures of rain, snow, sleet, glaze, hail and the like.
I wonder what would they think if I put the above pics instead of this one... Hahaha


Okay..okay...

Please clear your mind.
Actually I was about to talk about hair. Long hair/ short hair.
I know most women like it long.

Feminine. Womanly.

Actually, I wanna talk about my hair. Tu la, kepoci sangat aritu pasal Prince William's bald spot and receding hairline... pagi tadi bila aku hadap cermin, aku sendiri dah cuak.

But since I changed to Tresemme Deep Cleansing Shampoo last fortnight, it seems like the hair lying on the floor/bedsheet is not as much as it used to.




It's a hormone thingy lah I believe. Tapi kebetulan shampoo aku dah abis aritu, so aku pun jenuh pilih shampoo pengganti.
Punya la lama aku duduk in between shelves kat Guardian tu... (betul kata MrHubby-benda yang paling lama aku pilih bila nak membeli ialah shampoo!) sampai mekanik yang service keta aku pun call cakap keta dah siap.

Cuma pakai shampoo tu terasa kesat sikit la, sebab deep cleansing kan? Kalo rajin, pakai la conditioner.

Well, aku ingat lepas ni aku nak simpan rambut panjang balik la.
Since I had it chopped off last year... dari panjang mengurai sampai kontot ya Rabbi, sampai sekarang rambut aku merajuk- lambat nak tumbuh.

Tapi kalau rambut panjang camni, bukan mayang mengurai dah. Ini mak lampir namanya...


Personally, aku rasa rambut panjang kalo nak paling panjang pun, paras pinggang tu dah maksimum. Kalo lebih-lebih tu, jangan pelik la kalo aku panggil korang 'hantu lampor' macam dalam majalah Ujang/Apo?.
Heeee..heeee...heeeeeeeee (*mengilai*)

14 comments:

  1. xde maknanya mak lampir/lampor.. the only hantu u'll ecer be ialah hantu sengih hahaha

    ReplyDelete
  2. i ske tengok ladies rambut panjang but not for me lah.. rambut panjang is nice tp perlu penjagaan rapi.. for now i lebih selesa bobcut

    ReplyDelete
  3. panjang la besttttt! muahahahhaha

    ReplyDelete
  4. I like it long too tp hubby cakap dia lg suka pendek je sbb di arimas tgk rmbut gugur banyak kat atas lantai kalau panjang

    ReplyDelete
  5. Just got my hair cut yesterday..hehe~ lega rasa..takla berat je tengkuk ni memikul rambut berat2 pjg mengurai..ekeke~ plus, bila rambut pjg susah nk kering..dahla nk kene pakai tudung je sepanjang hari..huhu! *alasanku*

    ReplyDelete
  6. haha,..ko try la letak gambar atas tu utk lecture ko Belle, mesti diaorg concentrate nak dengar.

    ReplyDelete
  7. i baru try himalaya...taktau lagi ok ka tak tapi yang bestnya rambut kekal harum (conditioner dia lah) hehehe

    ReplyDelete
  8. my husband like it long.wakaka.. tapi aku suka pendek ja..

    sebab aku malas bela rambut :P

    ReplyDelete
  9. I like it just long enough so i can tie it up n so it won't be too hot or messy....
    yaaaa, after delivery, it was worrying to see so much on the floor....now better :) tempted to go for hair treatment last2 tak jadi ;p

    ReplyDelete
  10. nak potong rambut kasik pendek skit ;)
    rimas dah bertebaran dalam umah nih hehehehehe

    ReplyDelete
  11. akak rasa, bertambah anak, bertambah pendek rambut... heheh.... nanti after 1 mo pakai shampoo tu, bagi testimonial sket ehh...

    ReplyDelete
  12. i paling pjg paras peha, at age 17-19 (masa buat A Levels kat UK). balik msia i potong sbb panas. masa anak dara rambut cpt je tumbuh, x trim pon pjg melaju je, skang ni, mcm x pernah pjg drpd bra line lah, ntah nape.

    but i mmg akan tocang sentiasa masa pjg tu, never let loose mcm pontinakak lah. loose apa kebenda nak pakai tudung kan. but it was fun while it lasted and i can at least say, 'been there, done that'. great story utk anak cucu gak ni kalo bukak gmbr2 rambut pjg peha tu esok2 hehe

    ReplyDelete
  13. I like it short but my hubby likes it long. how meh? hehhe

    ReplyDelete
  14. suka tgk org lain rambut pjg... tp for me i prefer short hair... seumur hidup aku paling pjg rambut yg pernah aku simpan pun panjang sket drpd bwh ketiak.. itu pun zaman budak2 dulu mak yg paksa...

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat