Tuesday, May 18, 2010

Dengarrrrr sini orang kampung sekalian..

Tunggu punya tunggu... sampai sekarang 5:15pm, ada 29 komen je.
Itu pun termasuk 1 komen sendiri dan Jiji's repeated comments. Tapi aku kira halal la... sebab aku pun nak ngemas balik umah dah nie.

1st of all, thanks for responding to my entry earlier today.*rubbing palms*

(Wei, cepat la... xpayah mukaddimah panjang2!)

Okay... Okay....

Atas doa dan support korang sekalian (dan juga atas usaha aku & MrHubby)...maka diumumkan bahawa....

I AM PREGNANT!!!


Actually masa sampai kat 1Superkids-MBP Family Day tu baru I broke the news to MrHubby. Sila tonton video MrHubby yang agak terkejut di bawah sini...

video


But we didn't tell others, except Mamapasha.
Tapi standard la kan... nak confirm dulu. Kecoh awal2 pun, kang memang period terlambat ke... tapi at least I dont hide it like some do (as I blogged here).


And I dont have to follow the Chinese belief to keep it until 3mths, bcoz I'm just 50% Chinese :P (sebenarnya memang ketaq/excited.wakakaka)

Nak dijadikan cerita, pagi tu konon nak amik urine pagi2 lepas bangun tido, sekali urine tu terkena pulak kat bhgn yang kuar line tu. So I had to text my friends in medical line, Najah & Bibah to consult.

Najah the Doctor said "Error tu. Buat balik la."

Bibah the Nurse said "Should be fine. ...bla...bla..."

So, nak percaya cakap Dr ke nurse?


I was so in doubt that I sneaked to buy (nak beli pun kena sorok, sebab nak buat surprise kan?) another UPT kit when MrHubby went to MPH.
Harus la. Kang dah canang kat laki sendiri, sekali false positive pulak! :P
I repeat the test in the toilet and wrapped the two kits in a small eyeliner box (konon nak buat gift to MrHubby).

Last nite we went to the clinic to verify and...

U see the little pouch? Hihihi..tingat masa Lil Adam dulu.....

Jangan tertipu dengan gambar ni. Lil Adam was excited not bcoz he'll get a lil bro/sister, tapi sebab dia ingat benda tu yg Ultraman guna untuk bertukar menjadi Ultraman.

So, again... all my dear readers...
Thanks a lot for the advice and moral support bila aku membebel pasal my dilemma of getting preggy again. I love u all.


Lil Adam and excited MrHubby.


p/s: Jiji, kalo aku buat contest utk teka pun, orang lain dpt hadiah, sebab kau je yang teka aku nak pi bercuti kat Europe. kekeke. Yang aku botakkan itu pun tidak le baru sangat..wakakaka

37 comments:

  1. congratulation dear..happy for u..hehe:)

    ReplyDelete
  2. congratsssss isabelle!! tak sabar nak dengar u kongsi cerita pasal ur pregnancy (amek berkat hahaha) - take good care of yourself and baby ya ;)

    ReplyDelete
  3. congrats belle!! me tumpnag heppi!! mesti nak girl kan ;)

    ReplyDelete
  4. tahniah beb.... im so happy for u... *hugs* haha hubby u nampak suka sangat kan, kegumbiraan jelas terpancar gitu...
    btw, hembus lah skit angin angin baby tu kat i hehehe...
    u take care..
    :)

    ReplyDelete
  5. yeay!!! congratulations.. :)
    (lega dah nih.. )

    take care!

    ReplyDelete
  6. tahniah beb.. im so happy for u... *hugs* happynya yr hubby, kegumbiraan jelas terpancar di wajah gitu heheheh... hembus lah angin2 baby tu kat i skit yer... hehe
    u take care...

    ReplyDelete
  7. Horey! Horey! * sambil lompat2*

    Belle, take care urself well! Tahniah Babe. :>

    ReplyDelete
  8. tahniah, tapikan macam bole baca jea, pregnant sebab excited lain macam..

    take care..

    ReplyDelete
  9. wow!wow!wow!*tekap mulut*
    congrate!
    sangat gumbira mendengar berita ini :)
    ....me sedang berusaha!hahahahaha

    pst:ohhh sangat suka menjadi yang pertama komen di sini!

    ReplyDelete
  10. congratulations pn.is~!!!! :D

    take a good care of yourself + family + new bundle of joy in ur tummy..

    ReplyDelete
  11. pn is.. hehe congrats ye!!!! -k.run-

    ReplyDelete
  12. tahniahhhh!!

    alaaa i tak sempat nak teka la isabelle hihi

    ReplyDelete
  13. congratezz noks.. doakn turn mak laks.. ameen..

    ReplyDelete
  14. congratulation my darling... harap2 aku pun dapat jg!! hihih btw napa tak datang umah tadi aku dah tunggu..

    ReplyDelete
  15. woooottttttttt!!!!!!!!!

    Aku saja je teka teka salah!!!

    ReplyDelete
  16. hi babe..im here....hehhe...congrats..huhu..best nyer jd pregy mommy...ai pun cam teringin nk pregnt lg but xde rezeki lg arr...hehhe...tgh usaha lg nih....xper arr coz my boy pun baru 1 year 6 mths...hihi

    ReplyDelete
  17. i knew it, i knew it, i knew it!

    tahniah Is. so skang dah x de lg dilema nak ada baby before or after PhD, dah konfem sebelum, that's one dilemma out of the way!

    take good care of yourself ok babe. i tumpang gumbira *hugs*

    ReplyDelete
  18. wow!!! berita baik betui ni.... tahniah isabelle........

    ReplyDelete
  19. hehehe..kan dh kata...wah congrates isabelle..ni wt semangat nk preggy gak ni..kekeke

    ReplyDelete
  20. Congrat, Is...finally your wish/dream came true! :)
    (kinda thought this was the news, tp takmo malukan myself, if wrong kang...)

    take care!!

    ReplyDelete
  21. congrats kak! and take care. :)

    ReplyDelete
  22. congrats...happy to hear your family getting more merrier...wish you all have a bless nice family...:))

    ReplyDelete
  23. Dear all,
    thanks for the lovely wishes/doa. i really appreciate 'em.

    ReplyDelete
  24. congrats babe, cant wait to c ur baby..... aku lak over excited...

    ReplyDelete
  25. wahhh patutlah berseri-seri je muka. oh so happy for you, congrats!!

    ReplyDelete
  26. wow congrats bebeh! happy for u ;)

    ReplyDelete
  27. Belle....Congrates......!!!!!!!!!!!
    Jeles...
    Jeless...
    Jeless....
    Kami ni duk usaha tak lepaih2 lagih nih...
    Best laa Adam nak dapat adik..
    Doa2 utk kami pulak erk..

    Sat nak blogging pasai berita ampa lah.. ;-) mesti org saspen tgk pic...hahahahahaa

    ReplyDelete
  28. tahniah...
    adam tentu happy.. hihi

    ReplyDelete
  29. Congrats isabelle (^_^)& take care.

    ReplyDelete
  30. thanks ye kwn2. doakan semua berjalan lancar ye.

    ReplyDelete
  31. congrats!!! excited sungguh la hubby and adam tu eh....happy plak i tengok you all happy. hehehe

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  32. .:: CONGRATULATIONS!!! Ur hubby looks ssoooooo happy!!! ::.

    ReplyDelete
  33. Belle congrats!
    And from the look of your husband he is extremely happy. Sejuk hati kan tengok :)

    ReplyDelete
  34. ya ampun...i terlambat rupanya..u la cepat sgt update new entri :P sempat lg blame org lain :P

    btw, omedeto beb!

    p/s: no wonder all those entries that i read b4, citer pasal prgnancy..

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat