Saturday, May 1, 2010

Ada haiwan dalam bahaya di sana




APA YANG 'PETING'? TIM...WORK!

APA YANG 'PETING'? KEJESAME.


That's how Lil Adam sing the Wonderpets song.


Now, it's a routine for him to wake up kinda early during weekends to watch Wonderpets (followed by Go Diego Go and Dora the Explorer).


I know, most mom bloggers' kid(s) like Wonderpets too. Comel kan?

Jangan kata budak-budak..mak budak pun suka.

I even have a clip of the video in my hp... berguna untuk pujuk Lil Adam masa dia buat perangai.


Okay..meh kita citer dari mula...



Biasanya citer tu start dgn kunun-kunun kelas di sekolah dah nak abis. Bila semua dah balik, sunyi jap..tiba-tiba bunyi tipon dan yang bergoyang sakan tu adalah bekas pensel.

Then, Linny, Tuck & Ming-ming pun bergegas menyiapkan diri...
  • Linny pakai topi kuning
  • Ming-Ming dengan pilot helmetnya
  • Tuck lak pakai topi sailor
dan cepat-cepat keluar dari tempat untuk jawab tipon...

  • Linny masuk dlm lubang bwk mangkuk dia & tau-tau naik atas kuda mainan
  • Ming-Ming kuar ikut secret door tu kat sangkar dia
  • Tuck terjun ke dalam air tangkinya lalu keluar dari singki)

Dan berkumandang lah lagu nie...


Linny: "Telefon, telefon berbunyi!"
Ming-Ming: "Telefon, kami datang!"
Tuck: "Telefon, telefon berbunyi!"
Linny: "Ada haiwan dalam bahaya…"
Ming-Ming: "Ada haiwan dalam bahaya…"
Tuck: "Ada haiwan dalam bahaya di sana!"

Lepas menjelaskan tentang keadaan haiwan yang dalam kesusahan di suatu tempat., diorang sambung nyanyi...

Tuck: "Itu anak [haiwan] [Dalam bahaya tertentu.]"
Ming-Ming: "Ini serius!"
Tuck: "Mesti tolong dia"
Linny: "Selamatkan [haiwan]!"
Semua: "Selamatkan [haiwan]!"

Pastu diorang pun lompat masuk dalam 1 kotak cebisan kain dan keluar siap dah pakai cape masing2. .

Linny: "Linny,"
Tuck: "Tuck,"
Ming-Ming: "Dan Ming-Ming juga!"
Semua: "Wonder Pets datang membantu!"

Flyboat pun mula dibina daripada frisbee (badan), penutup marker (ekzos roket. wakakaka), dan layar dibuat drp guli, roda-roda, sebatang tiang, dan kertas. Standard la kan..sambilt u, nyanyi-nyanyi....

Linny: "Apa yang penting?"
Semua: "Kerjasama!"
Linny: "Apa yang penting?"
Semua: "Kerjasama!"

Dah siap semua, apa lagi? Diorang pun terbang ke tempat kejadian (aisey, macam tengok 999 pulak).

Semua: "Wonder Pets! Wonder Pets! Kami datang. Membantu anak [haiwan] dalam kesusahan!"
Ming-Ming: "Kami tak besar,"
Tuck: "Dan kami tak kuat,"
Semua: "Bila bekerjasama semua jadi mudah!
Hei, Wonder Pets! Yey!"

Biasanya dalam cubaan pertama menyelamatkan haiwan tu, Wonderpets akan gagal dan keadaan makin meruncing. Time tu la Ming-Ming pun cakap "Ini serius!"

Tiba-tiba, Wonderpets tingat cara nak setelkan problem tu macam kaedah yang pernah diorang setelkan, cuma perlu bekerjasama je. Maka rangkap yang tadi pun diulang.

Bila dah selamat, si mak/kaum kerabat haiwan tu pun berterima kasih kat Wonder Pets. Dan diorang terbang balik dengan flyboat ti sambil nyanyi...

Semua: "Wonder Pets! Wonder Pets! Dah berjaya. Membantu anak [haiwan] dalam kesusahan"
Ming-Ming: "Kami tak besar,"
Tuck: "Dan kami tak kuat,"
Semua: "Bila bekerjasama, semua jadi mudah!
Hei, Wonder Pets! Yey!"


Then, flyboat diorang berkecai sikit2...dan diorang balik ke tempat masing2 diam-diam. Segala cape & topi pun dibuka. Dan Linny reward diri dia dengan seleri sambil mata terkedip-kedip sampai la nama-nama pun naik...

Hehehe...


7 comments:

  1. uisssh detail...mmmg dok sllu tgk la ni..hehe..tiqa x bape suka sbb hr2 adik2 dok psg kat umah padahal semuanye umur dh bsr gajah..asyik2 tgk kartun je..

    ReplyDelete
  2. i'm truly amazed, isabelle! hahaha teruskan usaha anda.. apa yang penting??! *winkss*

    ReplyDelete
  3. amboi... hafal! terror la u Is :)

    ReplyDelete
  4. apa yang penting, kerjasama haha!

    ReplyDelete
  5. "ini sewius"
    bukan "serius"
    hehe...

    ReplyDelete
  6. atiqah,
    hahaha. tua muda semua layan jer...


    aidaikmal,
    ...*kejeeeee..same!*
    hehehe.

    oyis,
    aisyah layan x kartun ni?

    Lady,
    u tgk wonderpets dgn arri & molly ekk?

    adihana,
    oh yes... sewius. so cute kan?

    ReplyDelete
  7. haha hapal gile u ek!!! ni mesti u yg lai syiok layan WP dr adam!!

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat