Thursday, October 11, 2012

Christmas Pageant -ehh dah Christmas?

Tau la kat sini Santa Claus pakai shorts je kan?... sebab Christmas falls in summer. Tapi tak payah tunggu December lah untuk ada some christmas-ish events.

Last week, sempena term break, ada-ada saja aktiviti untuk budak sekolah. Maklumlah... South Australia ni kan Festival State!

Selalu aku nampak Lennox Circus je time tunggu tram kat Bonython Park. Tak sempat pulak nak apply part-time olong mandikan beruang circus atau tolong feed the lions.

Anyway, the Credit Union Christmas Pageant was held last week.

As usual la, anak-anak mana la tau apa sangat lagi. So, mesti la aku yang gedix lebih nak pegi kennn?

Ta-daaa... there were about 20 stations altogether, bermula dari State Library sampai la ke museum. Just follow the trails dalam 'passport' yang diorang distribute tu.


Masa mula-mula sampai, Lil Adam tengah tido (kaki terjuntai dari stroller). Lil Adib yang mamai-mamai baru terjaga pun, terus jadi chargas sebab nampak pigeons. Seronok dia nak kejar.


 

Eh. MrHubby  dengan Adib ni...
dok kat celah kangkang clown tu pulak. Ada macam Oppa Gangnam Style tak? Wakakaka


Owhhh..aku kena simpan misai dan janggut la baru sama dengan pakcik ni.


 Lil Adib membelek sticker yang ditampal kat tangan dia.


Cucuk mata itu worang!!! Hihihi


Hmmm nape clown ni nampak macam pregnant je?
 Oooo... ada budak notty dalam tu rupanya. Hihihi.


Yang ni pulak kereta berhias bertemakan fairy tales. Ada Jack and the Beanstalk, Little Red Riding Hood, etc.


 Performance by the Redbacks.



Masa berhenti rehat jap, sambil makan bekalan yang dibawa... ternampak family Ummi-Zuhairi.

Lil Adam dan Lil Adib bergambar dengan Fire Brigade!
Hmm..tetiba aku wonder pulak, nape profession sebagai Fireman dipandang sangat hebat (berani, gagah) kat negara oram-putis, siap ada cartoon Fireman Sam, tapi kat Malaysia orang buat derk je?


Lil Adam was excited bila nampak monster ni. Tapi tak dapat amik gambar banyak-banyak dengan dia, sebab dia nak kencing time tu.Hihi
(Read: orang yang pakai baju monster tu la)


Bruto!!!

Haaa...time ni merasa la bergambar dengan family Ummi sekali, sebab staff yang jaga kat situ rajin nak tolong snapkan.


Another clown on a tricycle.


And hey, I gotta have a pic of myself with these cute Cheryl Bradley Dance Studio dancers.
Cool outfits! Retro sangat kan?


Them, performing on the stage, just secs after that snap.


Awesome!

 Lepas tu, masuk ke museum pulak.

Alaa..comelnya anak dragon sesat!


Muka riang kanak-kanak Ribena dapat sticker, nak tempek dalam 'passport'. Hehehe



dengan Ummi

Lil Adam dan Farah dengan dinosaur. Kalo nak bagi dinosaur tu bunyi, kena masukkan $1. Huh...kalo boleh tunggang dinosaur tu, nak jugak aku. Hehehe #melampau



Woooo... look at these animals!
Terasa macam masuk safari pulak.
 





Since hari Ahad, museum pun tutup awal...so kitorang keluar tengok performance by the Redbacks lagi sekali.
Suka la Lil Adam, sebab diorang mainkan lagu Angry Bird.

Lepas tu, siap watak King and Queen pun join menari kat depan tu.
Aku dengan Ummi pun ada jugak join menari. Tapi malu la nak letak gambar tu. Hehehe


So, aku letak gambar gedix aku dengan King ni je la. Heh.


Between the King and Queen, akulah orang ketiga. Hahahaha
#gelakSallehKamel



Dalam pukul 5 macam tu, kitorang pun balik.


2 comments:

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat