Friday, October 28, 2011

Lain kali, jangan gatal nak propa!


Rasanya semua orang tau tentang cerita gembala yang tipu orang kampung kononnya serigala nak makan kambing biri-biri dia tu.
Disebabkan dia main-main, bila betul-betul serigala datang... kita pun kata "Padan muka. Tu la, main-main sangat!"


Hehehe.

Gitu la yang aku rasa bila aku post entry pasal single or double aritu. Lepas tu baru aku reveal the truth kat sini.

Menengokkan BM supply aku yang tak menentu sekarang, sampai kena bangun malam untuk pam... aku suspect hormon prolaktin aku dah going down. Maybe petanda aku nak start period.

Ditambah dengan perut yang ala-ala tertelan Mauri-pan...

Susah nak agak, sebab aku tak period lagi since giving birth to Lil Adib. Lagipun, aku takde sejarah loya-loya mual muntah kalo preggy, susah nak cakap.

Maka aku dengan segala ke'chuak'an semalam telah melarat sampai ke arini.

Yes, I SUSPECT I'M PREGNANT!

Gila wei.. sebab Lil Adib is just about to turn 10 months this Sunday. Huhu.
Tapi nak salahkan sapa lagi ye dak?

Maka aku telah ajak Nurul temankan aku gi Watson's tadi untuk beli UPT kit.

Kuar dari toilet, muka aku biasa. Sebab it's a SINGLE LINE.
Alhamdulillah... Lega aku.

Dah...dah... Korang jangan mendoakan positif lak. Esok aku nak try repeat test pagi-pagi buta masa bangun Subuh.
In the meantime,aku nak pi tempah cawat besi la. Keh keh keh.

13 comments:

  1. hehe...
    kalau betul pun, apa salahnya... :D
    nak period kut... saya ni, Alhamdulillah period baru ni (tak macam period sangat la sebab sikit sangat) masa tengah cuti. jadi tak perasan susu mengurang atau tak...

    ReplyDelete
  2. cehhh ok ape wey kalau ade. baru la style. macam aku kuang kuang kuang

    takpe aku doakan kau bulan depan lak. hehehe

    ReplyDelete
  3. tempah cawat besi yang tatahan tu.. cawat besi tu ko pakai ke laki ko pakai..hahaha..

    ReplyDelete
  4. ok serius cawat besi bikin kami gelak sakan! hihihi ada lagi ke pengeluar cawat besi?

    ReplyDelete
  5. walking here with a smile. take care.. have a nice day ~ =D

    Regards,
    http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) ..

    ReplyDelete
  6. hahaha.. ini rupanya yg buat ko chuak.. aku faham! faham sesangat. pernah rasa macam ni bila period lambat hampir 3 minggu. hehehe.. tapi negative o.k la tu... kalau tak ready baik ko start cari alternatif nampaknya belle.. hehehe

    ReplyDelete
  7. kah3,cawat besi siap die nak gi carik.alaa kak klo ade lagi pon ape salahnye,rejeki jgn ditolak,musuh jgn dicarik bak kate org.heheh :P

    ReplyDelete
  8. kalau betul positif, alhamdulillah rezeki... :)

    ReplyDelete
  9. kalau betul positif, alhamdulillah rezeki... :)

    boleh pandang2, jgn duduk dekat2, jgn pegang2.. tetete

    ReplyDelete
  10. weh, bagi la baton kat aku dulu ;p kah kah kah

    aku masih berpuasa :p

    ReplyDelete
  11. esok pagi baru leh kompem betul2. hehe..

    sy link ke blog ni ya.

    jemput ke blog sy http://hebatkan.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  12. Belle...apakah kes kan duk ceghita pasal single double lines. Hahaha tapi kalau betul ada, alhamdulillah. Rezeki bertambah! Berkat minyak senyonyong aku tu kot. LOL

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat