Friday, April 4, 2014

Besan pondan


Orang kata.... You are what you eat.
Orang la kata. Bukan aku kata.

Dok kat tempat orang ni... macam-macam perkataan pelik dan lawak yang aku jumpa. Ye la..kalau ikut tempat asal negara tu, maybe maksudnya lain...  tapi, dalam BM, maksudnya dah lain. 

Anyway, it's enough to make me smile... even while doing grocery shopping.
Aritu tengah aku belek barang-barang kat Asian Groceries, tau-tau aku terjumpa ni...


BESAN flour.

Tak dapat dipastikan adakah tepung ni hanya untuk digunakan di dalam besen, atau memang hanya untuk digunakan bila buat kuih untuk diberi kepada besan.

Tapi disebabkan aku takde besan lagi, maka aku tak beli la tepung tu.
T___T
 

Pegi pulak shelf lain.... aku ternampak pulak ni...



Eh... 
Bolu tu, aku faham la ...bahulu/baulu, spelling for bahasa Indonesia. Atau dulu pernah Lil Adam panggil Bahholo.. sebab confuse bahulu dengan buffalo #ohmyMalay anak aku.

Tapi, yang brand tu nama PONDAN. Eh kau dah kenapa?!
Kalau Pandan, pandan la. Matsaleh pun eja Pandan.
Tapi ni...err...

Aku nak beli, terus rasa ragu-ragu.
Kang makan nanti, jadi...errr.... 
Eh. takkan kot.
Tapi... err..takpe la.

Maklumlah..masih terpengaruh dengan tagline jenama Zaitun dulu... GUNAKAN TANPA WAS-WAS.
Hahahaha

4 comments:

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

My Heartbeat