Monday, April 8, 2013

Gotta get up!

Daylight saving ended yesterday,  so we are back to 1.5hrs ahead of Malaysia time.
Bila siang pendek ni yang bestnya waktu solat masuk awal (tapi kalo tak solat awal waktu, hampeh jugak kan.hehe). Lagi best adalah masa bulan posa nanti. Ngehehe.
 
Tapi yang tak bestnya... tak boleh la nak stayback sampai lewat kat lab... or I will have to activate my jalan-macam-ribut mode bila berjalan dari lab ke tram stop to stay safe in the dark.
Acecece...sila note bila aku mention 'yang tak bestnya'. Ni untuk tunjuk betapa komitednya aku terhadap PhD *tangan di bahu, mata ke atas* Hahaha.

Well.. last Friday, ada performance masa assembly kat East Torrens. Once in a blue moon memang diorang ada special assembly macam ni.  Aku tak tau apa yang membuatkan aku tak dapat attend. Ye la, aku ada  AIOH chapter meeting..tapi boleh je (kot) aku pegi lambat sikit.
Sepanjang on the way ke uni, aku dok feel bad. Rasa macam ibu tak berguna bila tak attend special events yang melibatkan anak-anak macam ni. Tak lengkap.

Memang la tak semua parents attend sebab sibuk keje, except for housewives yang tak perlu punch card walaupun banyak housechores. Tapi aku jeles sebab I should have been there too.
Kawan-kawan cuba comfort aku... saying that we still have plenty of time for such events. Dan nasib baiklah Gina dan Najwa shared the pics n video. Untung gak diorang ni tak study or kerja kat sini. So boleh la back up dalam cases like this.




Maybe ada yang wonder kejadah apa bebudak ni naik stage pakai pyjamas?

FYI, diorang perform lagu Gotta Get Up.
Kekdahnye... tu yang pakai baju tidur tu. Kira menjiwai watak le. Esok-esok boleh masuk Pilih Kasih Rosyam Nor. Eh?



Aku cuba pujuk rasa terkilan aku tu.
At least Lil Adam is happy sebab dia pakai baju Angry Bird pujaan dia.


So balik ke rumah... aku ajak MrHubby and Lil Adam to watch the video.  
Cewah cewah... dan kemain lagi Lil Adam buat lakonan semula apa yang dia nyanyi  tu kat kitorang... .

video



Then I asked him...
Were you sad that Mama and Ayah couldn't make it to see you on the stage?

But Mama..I didn't see you or Ayah there. There were not many parents. But Felix's (his BFF) mom was there.

Hehe.
Aku assume, mesti dia pikir... camna Mama boleh ambil gambar/video ni sedangkan aku tak nampak pun Mama kat situ???

Sori la Gina/Najwa. Korang punya susu.. tapi ku yang dapat nama. Wahahaha. Kira aci la kan sebab bagi credits kat dalam blog. Hehe.

5 comments:

  1. i pon dulu slalu rasa bersalah n jeles dgn mommies lain yg bkn shj bole attend, tp volunteer utk events e.g. bake cakes, chaperon trips, etc. adat buat phd huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo mak-mak yg x bother benda2 tu, lain la citer. tapi kalo mcm kita yg naaak sgt involved dlm perkembangan anak2, terasa sgt bila couldnt make it

      Delete
  2. mcm tulah mak. Knur dulu masa Fathini (anak sulung) nak kena buat exam utk masuk darjah satu pun tak pergi sbb susah nak cuti. Nasib baik suami akk yg pergi. Rasa terkilan sbg mak tu ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedih kan? hrp2 anak2 appreciate events yg kita dpt pegi tu supaya dia x perasan events yg kita x pegi.heehe

      Delete
  3. Alaaa...tak bley view lah video nih...huhuhu...

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat