Tuesday, March 5, 2013

The President dtg rumah kami weiii :-O

Dulu masa sekolah, kalau ada je VIP or VVIP nak datang, mesti persiapannya bagai nak rak (rak buku? rak kasut?). Dewan/ sekolah dihias lawa...  untuk persembahan pulak, jenuh rehearsal tiap hari pagi sampai malam, sampai nak tercabut anak tekak.

Fuhhh.. Bukan calang-calang orang ni. The President, okay?!
Dengan First Ladynya. 

Eh..bukan Julia Gillard. Dia PM, bukan Presiden.
Tok Jibby dan Kak Mah pun bukan. Diorang pun PM.

Ni haaa.. Presiden MyPSA -Anep dan Darwin.  Hehehe.
Well, actually we invited them sebab diorang tak pernah datang lagi rumah kitorang ni. Masa housewarming aritu, diorang balik Malaysia kejap.
The same goes with Farah and Izwan. Aqilah and Faisal pun ada.



As usual, makan mesti la jadi agenda utama. Dengan bihun goreng, pizza, puding roti coklat, serawa, tauhu sumbat, kuih bakar, puding jagung.... Nyum nyum.



So sebelum duduk bergosip, amik makanan dulu...

 

Aqilah tak boleh berpisah dengan pizza pujaan.

  
 Darwin pulak... macam mak mertua je gayanya nak  test masakan menantu. Hewhewhew.


Sambil tu, anak-anak main la. Ni Adam Kecik (anak Presiden pun nama Adam) dengan Aliya siap sama-sama naik bot kotak. 




Lepas duduk makan tu, baru kitorang yang mak-mak ni pegi lepak kat backyard. 
Ada banyak isu semasa dibincangkan. Isu semasa la sangat. Gosip semasa is a more accurate term, I reckon. Hehehe


 
  
Lepas solat Maghrib berjemaah, baru la bersurai.
Sejuk wei rumah kami sebab ada dua ahli sorga ex-KI dan ahli JIM gym datang rumah. Wakakakaka...  #ifyougetwhatimean


BTW, the day before... ada majlis BBQ kat The Gums Recreational Park, a.k.a farewell untuk Kak Shidah. 
 

Ni gambar-gambar yang ku cilok daripada Gina...sebab aku dok duduk setempat je sepanjang majlis tu. Sibuk suap mulut. Hehehe



And my thoughtful friends also surprised me with a big belated birthday cake.
TQ korang! xoxoxox




Gambar dikelilingi kengkawan time ni takde sebab masing-masing dok bz tapao makanan sebab dah lewat, nak balik. Hahahaha
 

3 comments:

  1. Gossip ye.. jgn ko ajar first lady tu bergossip, dia baik tau...

    #adabunyijelesbuatmakantakajak

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat