Monday, May 16, 2011

Bcoz it's my day (too!)

Unlike the previous years, today I feel happier as I received more 'Happy Teacher's Day' SMS from my ex-students.
Sebelum-sebelum ni, it seemed like the forgot that lecturers are teachers too. Or is it bcoz they simply think lecturers are not teacher, eh? Ngeee :P

Arini aku pun nak show some gratitude to my teachers. This one would go to my 1st few teachers (guru kelas) in primary school (SKTL, which I call SekeTuL).


Cikgu Rohani & Kak Norlia (pembantu tadika)
Cikgu tu memang lebihkan aku sebab aku teradvanced skit drp budak-budak lain. Orang baru nak mengenal huruf.. aku dah baca sokkabar, baca/tulis jawi, English segala.
Aku dapat extra attention masa belajar, main, makan... hatta sampai masa cikgu penat pun (aku rasa la), dia suruh aku yang pegang rotan utk rotan budak-budak nakal.
Aku? Naik lemak le. Haha. Keji kan?


Cikgu Faridah Ahmad (1 Hijau).
Cikgu ni maybe tak ingat dah aku. Tapi sebagai cikgu pertama aku di SKTL, mesti la aku ingat.
Alaa..cer kalo aku ni budak slow yang x dipedulikan cikgu, mesti aku pun tak suka cikgu tu kan? Bias sungguh aku ni!


Cikgu Surayati Mohd Yusoff (2 Hijau).
Genit je orangnya. Darjah dua ni satu-satunya sesi sekolah petang bagi aku.


Cikgu Aziah Salleh (3 Hijau).
Cikgu ni tulisan dia kemas sangat. Dia pernah janji nak bagi hadiah kalo dapat No.1-3. Dah nama pun janji dengan budak, mesti la budak-budak ingat kan?
Agaknya cikgu tu dah lupa, maka aku pun tuntut hadiah kat cikgu tu. Bukan apa pun, dapat colour pencil je rupanya. Hehe


Cikgu Noorhayani (4 Biru).
Orangnya tegas tapi lawa ala-ala Noreen Noor gitu. Haa..yg ni gambar google ye, jangan korang ingat cikgu aku pulak.
Tapi lepas tu Cikgu Yani pindah ke Chukai kalo x silap aku.



Cikgu Ismail Mat Zain (5 Biru).
Cikgu baru yang cool di SeKeTuL. Macam bapak-bapak muda.
Orang selalu sebut nama penuh sebab ada sorang lagi Cikgu Ismail (Mahmood) kat sekolah tu yang sangat garang macam singa, sebab dia cikgu disiplin.


Cikgu Rozita Ahmad (6 Biru).
She's not my fav, though... bcoz her statement has been misinterpreted (like forever) by my parent. Tapi aku include gak la nama dia kat sini.



My fav would still be Mr P.Panjanathan & Miss Ooi Joo Lin- Cikgu English yang sentiasa nampak potential dalam diri aku. Walaupun aku tak jadi English lecturer, but I owe them a lot.



To all teachers/lecturers...
blogger friends yang tengah sambung study (yes, u too are inclusive!)...
mommies yang ajar anak-anak ABC,
daddies yang ajar anak-anak supaya tak kencing berdiri...

Happy Teacher's Day to all of us!



15 comments:

  1. Belle..hepy teacher's day..!!! :)

    ReplyDelete
  2. Cikgu tusyen termasuk tak? kekekeke.. HAPPY TEACHER's DAY!!! :D

    ReplyDelete
  3. happy teachers day to u babe! :)

    ReplyDelete
  4. happy teacher's day...hehe..cuti sem ni akak x berhoyeh2 jgk ke??

    ReplyDelete
  5. Is, Kuat sungguh ingatan ko. Kita sama2 since tadika, darjah 1-3 ko kelas hijau aku kelas kuning, pastu darjah 4-6 kita sama kelas-kelas biru.Masa tadika, aku sgt ganas, tapi aku paling ingat ca'on and kamaruzzaman coz die hensem. Ca'on aku ingat sbb die ade jam tangan boleh tukar jadi robot (paling kaya kt tadika). Cikgu hayati darjah 4 tu aku kecik hati sket kat die coz mase die dah pindah ke chukai and hantar surat kat kelas kite, die tulis semua nama budak kelas kita-kecuali aku!huh hari2 nangis terkenangkan yg nama aku takde. Kalau ingat2 balik, kelakar pun ade.
    Cikgu Ismail tak brapa nak ingat tapi cikgu rozita kau ingat sbb die slalu buat kelas usrah hari jumaat lps sekolah.
    Mr. Panja and Ms. Ooi, aku ingat depa, depa ajar english dgn baik.
    Ape2 pun, dulu kita slalu naik pentas kan. Kalau takdak hang, mesti aku yang dapat no 1 keseluruhan masa darjah 6 tu kan?

    ReplyDelete
  6. hepi teachers dya 2 u jugak babe

    ReplyDelete
  7. heeeeeeeeeee....
    aku happy...
    sambil sengih ke telinga baca komen2 korg.

    mamadahamwidaad,
    -aku ingat hang kata ca'on hensem.bahaha.
    -kesian hang kena anaktiri dek cikgu tu.haha
    -kalo aku xdak, hang naik stage...hahaha.xpa, xpa..itu cerita lama. la ni kalo compete pun, ntah ke mana kita ni :P

    ReplyDelete
  8. Happy teachers day isabelle ☺☺. Wah...ingat lagi nama² cikgu yer.

    Too Much Water Is Not Good

    BLOGSPOT buat BLOGGER Merajuk

    ReplyDelete
  9. sis sememangnya u r a good student.. bayangkan lah masih boleh ingat nama cekgu yang dah bertahun2 ditinggalkan.. great.. me..?? jgn kata sekolah rendah sekolah menengah pun tak hengat nama sepenuhnya..

    ReplyDelete
  10. happy teacher's day to u and all of the teachers in m'sia. may God bless u and all of them :))

    ReplyDelete
  11. Happy teacher's day Belle. My students didn't know that today is teacher's day. So ignorant right? huhu

    ReplyDelete
  12. wahhhhhhh... mantapppp...patutla jadi cikgu... semoga students pun ingat kat Is macam tu....

    happy belated teacher's day

    ReplyDelete
  13. Giler lah Bell, ko ingat suma nama Cikgu... hebak hebak...

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat