Thursday, May 19, 2011

Lelaki maskulin- macho, jangan hancho!


Baru-baru ni (takde la baru sangat), aku terbuka channel apa ntah kat TV... tengah ada rancangan cover tentang Final Pencarian Lelaki Maskulin.
Maskulin?


Erkkk.. Aku tengok ada yang terlebih metro dan uber pun ada... sampai nyaris-nyaris nampak macam ponen!

I know it is subjective.

Sebab tu la bila tengok muka gatal macam sesuai bawak watak miang kalo berlakon drama tu, aku boleh maafkan lagi...

But I suppose, biar la pakaian tu tak meraban sangat. Biar la manly.

Hmmm... camna korang define lelaki maskulin ekk?

  • Adakah lelaki yang jantan macam Remy Ishak? (sampai jadi model Dashing. hehe)


  • Ke ada kena muka apek jual DVD baru maskulin?

  • Atau yang muka hemsem, kulit bersih macam Fahrin Ahmad/ Awal Ashaari?

  • Atau yang jambu macam Dafi? ("Baekkk punya" -sila sebut sambil kepala teleng sikit)


  • Ke mesti nampak selebet sikit? i.e. comot-comot keje macam mekanik?
  • Kalo muka pseudo-Englishman? Ala-ala Pan-Asian... ok tak?

  • Atau kena kulit sawo-nak-dekat-matang baru nampak kental?

Hehehe. Yang last tu... tetiba tingat abang aku...
Dulu dia sangat putis melepaks (nak nak pulak dah duduk hostel Form 1 sampai Form 3). Bila dia tukar sekolah harian biasa, dia macam gelap sikit. Agaknya dia saja bagi nampak maskulin kot? Hehehe... Betoi dak, Acik? :P



11 comments:

  1. Aku teringat dulu kat majalah remaja ade pencarian hero remaja, lps tu aku dgn roomate aku bantai gelak tgk muka sorang2..hisk,..buat dosa je kitaorg nih.

    ReplyDelete
  2. Bg aku lelaki maskulin tu lelaki yg mcm husband aku la..hahaha..

    ReplyDelete
  3. nak tau maskulin ke tak....... aaa.... errr hmmmmm (sambil pejam mata)

    ReplyDelete
  4. hmmm... lelaki mcm seifer almasy@!~

    ReplyDelete
  5. lelaki yg maskulin bg saya kena ada parut2 sikit. hi baru lah lelaki. ni putih melepak, kulit licin semacam je .. ish rasa tak kena pulak. hihi

    ReplyDelete
  6. Maskulin mcm Mr. Statham! Oh yeah, harus aku buat muka gedik tatkala menaip nama itu. Hihi. Fahrin Ahmad pun ala2 gak la.

    ReplyDelete
  7. banyak Lelaki Maskulin ke Hero Remaja ke tu semua yg jenis jaga kulit muka semua. Itu semua lelaki Metro sexual dah.

    ReplyDelete
  8. Maskulin punya kriteri pe ye? Ingat ke nk orang yang badan malik noor. Tgk diorg. De satu pun...ehehe

    ReplyDelete
  9. hahahaha!!!pecah sudah rasia ku selama ini....

    ReplyDelete
  10. setuju dgn zeta, maskulin tu mcm laki aku lah... tp cm remy ishak pon boleh gak lah.... suka dia dlm iklan Dashing tu.. macho habis...

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat