Tuesday, February 23, 2010

Eventually...

Dengarlah dunia!
Eventually I have a Facebook account!!! Hahaha

Twas after a long-winded doubt whether or not to have one.
And BerryBear was honoured to be the first one to be in my list, bcoz he's the one who insulted and encouraged me to create one. Hahaha.
Another reason was bcoz Ir Hj Bob, who is not that young pun ada FB. It's such a shame when we chitchat and I had to say "I dont have any."

Feel free to add me in the circle...
Isabelle Is
snowwybear21(at)yahoo(dot)com


Okay, now let's get to the serious matter...
I am not feeling good at the moment. I have too many things in my mind (am not gonna list everything down here), but one of them is...

This morning, when I sent Lil Adam, he cried "Tak nak ni.. nak tu! Tak nak ni.. nak tu!"
So, despite arriving at the sitter's place, I made another round showing him the colourful nursery/kindy that we just passed by. And he nodded. Uh-oh...


It has been more than a month now that he refused to eat rice at the sitter's place. Instead, he'd only eat bread/biscuits. But when he's at home, he eats well.
Nak kata tak lapar, tak logik pulak.

When I asked Along (my sister), she said that
"Prolly Adam doesn't like the sitter for whatever reasons. He refused to eat rice, bcoz it is spoon-fed by her, and he prefers bread/biscuits bcoz he could hold it in his own hands"

Hmm..that does make sense.

And with the reasons I once blogged here, I now think it's better for me to change Adam to another place. But is there such a good place?

I'm afraid if it becomes Keluar dari mulut harimau, masuk ke mulut buaya

15 comments:

  1. aku gak mau add.. km sombong punya fb gak bilang2 aku .. uuugghh.. beruang malah di add duluan.. :P

    eh klo ketemu sekolahan yg bagus buat adam kasi tau aku yaa..

    ReplyDelete
  2. memang pening bila nak cari nusery mana yang bagus utk anak kita...me dulu pun tension..pastu tawakal je nak pindah ke tempat baru...tapi alhamdulillah, since sara kat tempat baru nampak banyak perubahan...especially perangai dia...takla crancky+moody macam dulu. me pergi kerja pun senang hati bila hantar je dia kat sana tak melalak macam dulu...

    ReplyDelete
  3. akhirnya..ada jugak fb..bau la havoc besday nanti..hahaha:D oits? mak student aku anta anak dia kat nursery kat area umah hg..if x salah dia sebut macam caliph2 ckit..ok..

    ReplyDelete
  4. mamapasha,
    lho, aku lagi blur2. cuman approve request doang.alo-lo-lo...merajuk la tu.
    btw, kalo aku ketemu sekolahan, maybe dkt rumah aku. mending di sect9, tapi tante diah yg tolong jaga.hehe

    lin muhamad,
    waa...lagi kuat la hati i nak tukar tmpt. waa...:(
    sapa nak pujuk nih?

    bettyone,
    can u pls find out further for me? pls. eh, jgn lupa tny kos, jaga smpi kol brp, aktiviti, etc ye.

    ReplyDelete
  5. cian adam...
    weh ija.. jgn lupa accept invitation fB lak..

    ReplyDelete
  6. is..kalau nak detail check,u pegi tmpt tu tgk sijil dia, bilik air dia, dapur dia,tmpt tido dia serta jadual aktiviti. pegi terjah je hari2 biasa! then tanya 2-3 org yg hantar ke situ lebih 6 bln.

    ReplyDelete
  7. anonymous/isar,
    arini x online lagi la.hehe

    salzahari,
    good idea. skrg i pikir pulak. kalo nak tukar, alang2 biar la early march. tapi maksudnya tinggal few days left...dan ktorg masih tak dpt tmpt lagi.huhu

    ReplyDelete
  8. harus ku add diri mu ;)
    nantikan kemunculanku dalam fb mu hehehehee

    ReplyDelete
  9. haha u dah buat FB acc ek... so nampaknya skrg i jek lah yg tak ada FB nih hehehe...

    ReplyDelete
  10. babe, yeay!!!! nnt i add u yea... blh kita gossip2...haha!!!!

    ReplyDelete
  11. lady of leisure,
    well, apparently i had to take back my words. perhaps u should do the same too.

    fizamior,
    bergosip sakan x dapek la kot. sbb mak x online 24/7.

    iffa,
    add...jgn x add.

    ReplyDelete
  12. wah! dah ada facebook.. mula2 memang slow sikit.. nanti bila dah start jumpa kawan2 lama.. bertambah2 seronoknya...

    meh add...

    ReplyDelete
  13. sya,
    ada jer..tapi x lah aktif sgt kot.

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat