Tuesday, November 8, 2011

Apa yang grand sangat Tutti Frutti tu?



Semalam setelah MrHubby bersilat dengan 6 ekor lembu korban, kitorang keluar jenjalan ke Pyramid.
Dah lama aku tingin nak makan sushi, tapi sebab MrHubby dok serik lagi sejak melantak sushi masa 5 minggu pegi Jepun aritu, maka kali ni aku cuma dapat beli sushi pack ni je. Jadi la buat lepas gian.



Lepas beli tu, we went to Tutti Frutti TTDI Jaya.
Ntah apa la yang jadi fenomena sangat Tutti Frutti ni ye? It's just frozen yogurt je pun.
Don't get me wrong. Both of us memang jenis suka makan, tapi apa kes yang orang Malaysia ni make froyo looks so damn grandeur?
Macam Pavlova le jugak. 
Kat Aussie dulu, pavlova ada berlambak je jual kat bakeri dlm Coles / Woolworths supermarket e.g. bakeri dalam Giant/Tesco. Takde la gah pun. Tapi orang kita anggap macam pavlova ni makanan dari syurga pulak. Hehehe

Okay..okay...
Sila jangan sentap. That's just the thing that popped in my mind yang MrHubby pun setuju.
Anyway... MrHubby tried the Vanilla and Strawberry froyo.


And I tried the TF Tart and Red Velvet froyo.
Sila rujuk kepada muka Lil Adib untuk menggambarkan rasa yang super tak sedap ittew.


Lepas makan tu, supper pulak dengan beef stew from DrWan.
Tersandar kekenyangan la jawabnya.


Aku suka amik gambar Lil Adib pakai baju lama Lil Adam. Tapi as usual la...budak ni muka takde expression pun :P




Ini adalah entry sempena rindu kat MrHubby yang sedang outstation kat Sibu sampai Jumaat (Eleh, macam kau sorang je ada laki, Isabelle!)

8 comments:

  1. Aku xtry lagi benda alah ni sebab sentap, flavor kat KL mcm lagi grand than kat KK ni. Boleh? Hahaha.

    ReplyDelete
  2. sampai sudah saya tak pernah lagi makan bende alah froyo ni.

    ReplyDelete
  3. tu la i pon heran. satu lg yg menjadi kegilaan is macaroons. sini mcm x de sapa heran pon. but terpulang la masing2 kan

    ReplyDelete
  4. Something new is your backyard is always better than those you can get easily?

    hahahhaa

    peribahasa yg tak seberapa...though I wanted to tembak a Chinese one ;p

    yup, froyo's are just so overpriced. ;p

    ReplyDelete
  5. setuju!! sangat overprice! macam SIL kata..org malaysia suka benda yg "nampak grand" contohnya macam body shop tu..dia kata org miskin je pakai body shop kat UK tu.. tapi kat malaysia pakai body shop macam hebat gila dah..hahaha..

    ReplyDelete
  6. Hahaha.
    betul..betul..
    org msia ni macam ciwi sgt bila jumpa something new. lps tu ala2 mendewakan benda yg x seberapa.

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat