Friday, November 18, 2011

Peluh kaya, peluh miskin


Happy betul kawan aku, Winie bila sana-sini orang tegur kata dia dah 'shrink'.
Lepas bersalin anak pertama dulu (C-sect), dua tahun dia susah nak lose weight. Then, bila kitorang sama-sama preggy, aku galakkan dia try jugak normal delivery, sebab senang nak jaga dalam pantang.

Lepas naik keje, dia pegi gym.
Dan terbukti la... bila dah makin ramai tegur dan baju-baju lama pun dia dah muat balik.
 



Org kaya kuar duit untuk ke gym (atau main golf) untuk kuarkan peluh.
Org miskin kuarkan peluh tanpa ke gym untuk dapat duit.

Aku?
Tak kaya. Nak kata miskin kang,kufur nikmat lak.
Ke gym pun tidak.
Keje pun jenuh perah kepala otak, tapi x berpeluh (sebab aku memang jenis susah berpeluh pun)

posted from Bloggeroid

6 comments:

  1. hehe kat pjyanie banyak trek jogging tapi aku haramm nak g.haha.main kejar2 ngan anak dapat kuar peluh=)

    ReplyDelete
  2. harap nanti boleh berlari2 anak ditaman :p

    ReplyDelete
  3. orang arab pun susah peluh tau.. tapi skali dia peluhhh.. ferrrrr

    ReplyDelete
  4. peluh org pertengahanla kot kita ni. hehe

    ReplyDelete
  5. belle.. aku berpeluh bila naik tangga opiz :)

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat