Monday, August 16, 2010

Salam Perantau- kecoh 1 ofis!




Sebenarnya aku nak blog tentang benda lain, tapi bila terbaca kat blog Oyis tentang Salam Perantau, aku tersiput-siput depan PC tingat citer lama.

If u still remember, aku pernah blog pasal cinta rahsia aku. Bila aku kinda 'announce' pasal aku & MrBoyfriend (now MrHubby), ex-ofismates tertanya-tanya "Masa bila diorang ni bercinta?"

As Ramadhan came, I was amongst those yang hantar ucapan Salam Perantau kat suratkhabar (uish..skemanya perkataan! -suratkhabar tuuuuu...).



Anyway, ucapan aku kuar kat Berita Harian, Metro & Utusan

Nak dijadikan citer, sebab aku ada mention nama ofis lama aku tu... (ye la kan, baru dalam 9bulan aku tinggalkan tempat keje tu)... maka ada sorang hamba Allah ni (Abang Yazer) siap tolong fotostat dan tampal ucapan aku kat tempat punch card. Hahaha.
Publisiti gitu! Kekekeke...

Tak cukup dengan tu, ada satu lagi dia tampal kat pintu ofis MrBoyfriend. Hehehe.

Maka Pengarah baru yang tak sempat kenal aku pun (masa aku keje situ, Pengarahnya tak best) terus jadi kenal.
Siap dia tanya MrBoyfriend "Girlfriend awak tu dulu keje sini ke?"

Maka kecoh la satu ofis pasal ucapan raya tu :P
Mamat yang menabur budi kat aku tu pun makin makan hati la gamaknye. Dan hubungan aku & MrHubby pun terus jadi bualan hangat sampai jadi headline buletin jabatan (hehe, fine... aku tipu!)

Nasib baik aku jadi kawin dengan MrBoyfriend tu. Kalau tidaaaakkkkk......


13 comments:

  1. akkekkekee...nostalgia betul!

    byk nostalgia u time ramadhan ye.. posa ok lg?

    ReplyDelete
  2. salzahari,
    uishhh..banyaaakkkk...
    so far posa x kantoi lagi.hehe

    ReplyDelete
  3. hehe glemer sat time2 raya tu!!

    ReplyDelete
  4. memang nostalgia gitu kan? lucu plak baca entry bf2 you tu :)

    ReplyDelete
  5. elyn,
    sat je la. lps tu, dah basi pun.

    elissmie,
    haha.citer lama semua tu.

    ReplyDelete
  6. sweetnya :) memang patut pun belle jd tersiput2 dpn laptop tu :p

    ReplyDelete
  7. wah glemer u masuk suatkaba lagik hehe.. i suka gak baca ruangan salam perantauan tu hehe..

    ReplyDelete
  8. knur ada kirimkan Salam Perantau kat Utusan thn 2009 tapi tak sure disiarkan ke tak. Hubby akk tak sporting pun sbb dia cakap buang masa je buat semua tu. Kita kalau dah ada kat oversea sjlakan nak ucap Selamat Hari Raya kat situ.

    ReplyDelete
  9. wah kat sini pon nama i disebut jg ke? sungguh la hari mencapub (mencari publisiti) for me today hihihi...

    nasib baik kawen ngan sham naaa... kalo x ... hehehe

    ReplyDelete
  10. uiii,..glamer si belle ni.. dah jodoh dengan Mr.Bfr la tu, sebab tu bertemu juga kan..hehe

    ReplyDelete
  11. ciklilyputih,
    haha.bunyi mcm dah tua je skrg :P

    mamazharfan,
    kweng3x.citer lama ahhh...

    jiji-fify,
    it's just warm la. xde hot nye.

    lady,
    i pun pelik mcmana diorg leh perasan lak ucapan tu dlm byk2 yg ada dlm paper.

    transformed hsewife,
    alaa..bukan selalu pun kan? kesian akak.

    oyis,
    i ni haaa..yg tumpang glamer u.kekeke

    nia,
    ish..mana ada glamer. gelama jer..:P

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat