Sunday, August 29, 2010

Biskut raya Ultraman

Semalam penyakit rajin-terlebih datang lagi. So, I made some Almond Oat biscuits (sukati je aku bagi nama).

Bukan susah pun. Bahan dah ada... so, buat je la. Cuma aku cuak sebab aku main agak-agak je measurement untuk ingredients tu.

Mula-mula aku decorate dengan almond flakes macam nie...


Halfway, MrHubby tolong pulak... dia buat macam nie pulak....

Not to mention la bila Lil Adam pun nyibuk nak tolong sambil puji diri sendiri "Haaa..Adam pandaiii..."

Maka bila dough tu ada sikit lagi, aku pun buat la rupa Ultraman. Tu... bahagian kepala je la. Kalo buat dengan badan sekali, harus la lepas bakar, terpisah badan dari kepala.


Yang paling bawah tu adalah ala-ala Resaksa-Dinosaur-yang-tak-nampak-rupa. Hahaha.

Alhamdulillah...after baking, it turned out well. Crunchy! Dari segi rupa, memang la x lawa mana, tapi yang penting, takde la sampai kalo aku baling biskut tu kat dinding, retak dinding rumah aku. Hehehe

15 comments:

  1. ahak hak..
    yg rope dinasour/ resakse tu yg tak tahan tu =D

    ReplyDelete
  2. h4nie,
    drp xde langsung... hehe

    ReplyDelete
  3. heheh me senyum2 baac enrty ni..cute tul biskut otromen tu ;)

    ReplyDelete
  4. belle, ko kene praktis lg nk buat dinosor tu...kah kah kah....ia kene lbh macho...

    ReplyDelete
  5. waaa.. nak biskut ultraman jugakkk! :D

    ReplyDelete
  6. comel muka ultraman tu terer u buat hihi

    ReplyDelete
  7. nak resipi biskut ultraman jugak. plan nak buat biskut dr 6-9 Sept. nanti.

    ReplyDelete
  8. dah habiss kena sebat kena dinasour tu??Kalau sedap bleh la kau share resepinye kat cni.. :)

    ReplyDelete
  9. hahah comel ultraman tuh...buat bnyk lagi, mesti laku raya nanti :)

    ReplyDelete
  10. mamazharfan,
    kalo zharfan & ariff suka ultraman gak, buat la.

    sitisifir10,
    haha. dough tu lembut sgt..susah nak bentuk. kalo mcm clay, siap leh buat 3d lagi.

    aidaikmal,
    haa..xpuasa ye?

    lady,
    muka je la. resaksa tu mmg hampeh x jadi.

    transformed hsewife,
    hehe. siap mintak resepi... nanti ekk.

    zeta,
    adam syg nak mkn. bila i ckp "mama mkn ye?"... pun dia x bagi.apadaaa..

    reitak,
    kalo semua budak syg ultraman mcm adam, alamatnya simpan dlm kocek baju melayu la.

    ReplyDelete
  11. haahha cute ok ultraman tu! sure adam tak sanggu[ nak ngap!

    weh rajinnya u buat biskut raya. i malasssssssss sangat nih camna ekkk!

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. wakakaka comel ok biskut otromen..kat jepun pun takdop eheh

    ReplyDelete
  13. hehe,..sebijik rupa ultraman..comel sekali tuh

    ReplyDelete
  14. elok je badam dia bentuk gitu, mmg menjadi la rupe otomen tuh!

    ReplyDelete
  15. Adam makan tak kepala otomen tu? dinasor tu pun cute..

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat